Överraskning

Det är kul med överraskningar, något man inte alls förväntat sig. Idag fick jag en sådan överraskning. Ja, övriga familjemedlemmar också förståss. Jan-Anders kom hem med en påse från Sverige, en arbetskamrat till honom hade skickat över Dagens Nyheter, Se och Hör, Femina, Svensk damtidning, Damernas, Lantliv, Marabou mjölkchoklad, Marabou Sweizernöt och en stock General portion snus. Inte dåligt!!!

Vilken helkväll!!!......Nu gäller det att få ungarna tidigt i säng. (vi kan ju spara lite till helgen).

Bilen

Ett för mig ganska ointressant ämne. Men jag skulle inte vilja vara utan. Jag kör mångdubbelt fler mil här om dagen än vad jag gjorde hemma i Sverige.

Att köra automatare var för mig något nytt, som jag innan var motståndare till, men kände att jag fick ge mig då det nästan bara finns sådana växellådor här.
Nu när jag  provat och vant mig så kommer jag förmodligen att ha svårt för att komma ihåg att växla när vi kommer hem till sommaren och jag ska ratta den gamla Volvon som står hemma i garaget. För att inte tala om att jag kommer att köra mot rött ljus. Här får man nämligen köra mot rött ljus i högersväng om det är fritt fram såklart.....fast när jag tänker efter så finns det inte så många trafikljus hemma hos oss på landet.........(inget i hela kommunen).

Jag har inte så många krav på bil, men jag lärde mig snabbt att tycka om att sitta högt och att ha gott om utrymme i bilen (Jonathan fnissar när vi lånar Clas Hyundai Sonata - Vilken liten bil han har!!!). Jag håller med, det känns som man sitter på vägen.

 Jag vill också gärna ha en ren, nystädad och vältankad bil. Den ska stå inne på natten så den inte är kall när man sätter sig i den på morgonen och den måste stå i rätt garagehål för annars funkar inte den inbyggda fjärrkontrollen till garageporten. Det var nog allt...ja är det fin färg på bilen så gör det ingenting.

Barnen har lärt sig att ta med sina MP3-spelare om vi ska köra lite längre sträcka, de har både musik och sagor inprogrammerade där, inget bråk om vad vi ska höra på, jag får lugn och ro och kan koncentrera mig på trafiken, filerna och stoppljusen. Och till er som känner till mitt dåliga lokalsinne så kan jag berätta att jag har lärt mig hitta ganska bra. Jag har hittat hem varje dag hittills......

image137

 


Statistik!!!

Statistik, det är vad det hela går ut på, eller?

Måndag kväll och äntligen har jag (JAH) hittat ett ämne för att gästblogga. Ja, jag vet inte om gästblogga är rätt ordval på "vår" blogg. Det brukar ju inte vara så bra när jag säger att jag "passar" våra barn.

Men, det var inte vad jag tänkte skriva om. Efter snart ett halvt år utsatt för passiv bloggning så har jag börjat fatta vad det hela handlar om. "STATISTIK"

Ja, ni kära läsare är ju givetvis en del av statistiken. Jag har efter alla dessa dagar med mitt "passiva" beroende förstått hur viktigt det är att hela tiden kolla statistiken.
Nedan ser ni ett utdrag ur sidan som visar hur många unika besökare bloggen haft under ett dygn. Och som sagt det är endast unika besökare som räknas. det hjälper inte att man från samma dator går in flera gånger. Dock ger det då förbättring i den andra viktiga statistiken som avslöjar antalet sidvisningar i bloggen de olika dygnen.

Och idag var lyckan i Hanssons hus "stor"

Nytt rekord... 46 unika besökare och 255 sidvisningar "All Time high" Tack skall ni ha!

Om där dessutom är många kommentarer så är lyckan fullständig!

Så fortsätt titta in och nu är siktet inställt på 50 besökare på ett dygn.

En annan intressant reflektion man kan få ut av statistiken är att besöken drastiskt går ner under helgerna. Och jag vet inte vad för slutsats man kan dra av det. Tacksam för tips!!!
 image136
Jan-Anders

Glöm inte.....

Att gå in på Familjen Frisk/Gimbros familjeblogg. Där kan ni läsa mer om helgens Mustang-äventyr och damernas magdans. Tryck på nedåtpilen och hitta länkar, väl värt ett besök. Jag lovar!

Söndagspromenad

Idag har vi "sommar" igen. På terassen är det varmt, säkert över 20 grader, det var nästan så Jan-Anders övervägde att sitta ute och äta frukost..Han är "tosig" i att fika utomhus!!!????
Han tog sig i allafall en lur. Ni som väntar och hoppas att han ska skriva på bloggen som utlovat, får vänta tills han har förberett sig klart, jag tror han laddar.......

Barnen leker...Jag tog en lång skön söndagspromenad med kameran som sällskap.

        

        

Felicias pysselverkstad

Jag har  jurt  en kanin, jag vil lära er hur man jör en.

1. Först har man en toa rule.

2. Et par söndriga buksor.

3. Ta bukserna klip en stor bit sen virarde ront toa rulen.

4. Sen du tar et papor viker.

5. Slika på parpet.

6. Dra i papret  coh sen ta en pena ta papret  coh virar papret runt penan.

7. Sen vikor papret såm et zäta, sen klistra inoti toa rulen.

8. Sen set en ruset coh klip en rond ring sen du kan rita va du vil på runda ringen.

image122


  


Art Quest

Vi har hittat ett nytt favorit ställe.

Eftersom barnen har haft studiedag idag och varit lediga från skolan, så blev det utflykt igen......8 leksugna barn och 5 lika leksugna och trevliga mammor träffades i Down Town på Green Hill Center For North Carolina Art. Där inne finns Art Quest, ett ställe för barn som gillar att pyssla.

Det finns olika rum och små avdelningar med aktiviteter såsom: leka med lera, måla på staffli, tillverka dockor i tyg och garn, väva, bygga kojor, leka dock-teater, pyssla, bygga med kappla-stavar, trä pärlor och mycket  mycket mer....
Det var lugnt och stillsamt och inte alls många besökare denna dagen, så barnen gick runt och pysslade med lite av varje. Där var också trevlig personal som hjälpte till vid vissa av aktiviteterna.

När barnen var nöjda och mammorna fikasugna gick vi till ett cheesecake café. Detta innebar att allt som barnen tillverkat skulle forslas hem, givetvis..Tur att mammor har liksom bläckfiskarna, många armar, de kom väl till pass.

 Hemma väntar det fortsatt Fredagsmys med god mat och ännu en Disney-movie. Denna gången Anastasia, som vi lånat av Carolines Au-pair familj.   


        

     

     

Skateland

Pilot Elementary school, där barnen går i skolan har school skate ca. en gång i månaden. Det är på kvällstid och hela familjen är välkommen. Vi har varit där några gånger förra terminen och nu var det dags igen...
Både Jonathan och Felicia blir bättre och bättre. Idag fick Felicia upp ordentlig fart medan Jonathan håller balansen mycket bättre denna gången. Det är lätt att hitta våra barn bland alla andra för de är de enda som använder hjälm.
Felicia var med om en liten olycka idag på banan, hon blev knuffad och lillfingret blev överkört, men hennes klasskompis Hang-Yang (som är förtjust i henne) hämtade en påse is som hon kunde kyla ner fingret med.
Amanda var också med ikväll. Vi körde hem när de stängde med tre trötta men lyckliga barn.

     
     

Första NHL matchen för Martin

Detta är mitt första försök som bloggare och vad passar då bättre än att utnyttja denna sida. Jag vill bara passa på att tacka för dessa dagar i Greensboro med familjen och vill visa upp min lyckliga son på sin första NHL match. Som ni ser så blev han ägare till en tröja och hans nya favorit lag är numera Hurricans från Raleigh.

Med mänskliga hälsningar Tommy

image103

Downtown

Barnen var lediga från skolan igår, det var Martin Luther king Jr. day. Helena, Maria och jag ville göra en utflykt med barnen: Sofia, Amanda, Alice, Clara, Felicia och Jonathan. Vi körde ner till Downtown, där är vi sällan. Det finns ett stort bibliotek, som för dagen var stängt. Det ligger ett kulturcentrum med aktiviteter för barn som också var stängt. Vi gick in på Childrens museum, det är ett säkert kort.
 Barnen har alltid roligt där och timmarna går så fort när de leker i affären, banken, tandläkaren, tankar racerbilen, polisen, flyger flygplanet eller jobbar på pizzerian. Det är ett helt samhälle i miniformat med "riktiga" grejer. Hur kul som helst!
Här tillbringade vi hela eftermiddagen och vi stannade tills vi blev utslängda klockan 5pm, då stället stängde för dagen.

Innan vi besökte museet, gick vi och lunchade på en bra restaurang, gott, trevligt och mättande. På vägen mellan restaurangen och museet passade vi på att "turista" i innerstan lite, vi gick genom en nyare park och vi hittade lite mysiga gränder och tom. ett bageri. Bra att veta tills nästa gång man åker dit....
        
        
        
     


Grattis

Vi vill gratulera Katarina på födelsedagen!!

image85

Build a Bear

Det finns en Build a bear butik här i Greensboro. Våra barn bara älskar den affären. När vi var över på Pre visit resan förra påsken, blev vi bekant med stället första gången, då önskade sig barnen pengar till att tillverka varsin build a bear nalle. Som de flesta vet så gillar både Felicia och Jonathan gosedjur och de har fler än de behöver....men det är en annan historia. Mormor och Morfar gav barnen pengar att köpa sig  build a bear nallar då vi flyttat hit. Redan första vecka fick de sina nallar.

Så här går det till:
1. Välj bland ca 20 olika nallar vilken man önskar.
2. Välj ljud. Tex. hundskall, happybirthday sång, I love you röst m.m
3. Välj ett hjärta att stoppa i nallen.
4. Stoppa nallen med fyllning till önskad mjukhet.
5. Lovar att lyssna på sin nalle och älska den för alltid.
6. Bada nallen och borsta den.
7. Välj outfit bland 100-tals dressar allt från uniform till skinnpaj eller balett-trikåer.
8. Välj tillbehör tex. solglasögon, rullskridskor eller ryggsäck.
9. Registrering och födelsebevis. där man också namnger sin nya vän.
10. Nytt för i år var att man kunde fixa pass till sin nalle, givetvis.
11.Betala.

Det är inte bara att gå in och köpa, det tar sin lilla tid, så beräkna en timme eller två....
Felicia valde en söt nalle flicka vid namn Sandra, hon bär oftast rosa eller lila kläder och söta accesoarer. Jonathan valde en hund som fick namnet Ozzy, han är liksom sin ägare en riktig cooling.
Igår när vi var inne på Build a bear shoppen, så köpte Jonathan en skateboard till Ozzy. När vi skulle gå därifrån sa han att han var varm i hjärtat för han var så glad att han nästan blev ledsen, så som du blev mamma när du fick mig..Han är för härlig!
Givetvis kan jag inte låta bli att ibland besöka denna affären, jag är nog lite frälst jag med.

image84

Vinter igen...

I dag fick vi snö igen, men denna gången blev det riktigt vitt, nu skulle man nog kunna göra både snögubbe och åka pulka. Men snön kom försent och vi var bjudna på middag hemma hos Bengt och Margareta. Kanske imorgon.....
Vi åt gott, pratade, barnen spelade schack.Trevligt!
Så här fint såg det ut i deras trädgård på natten.

image76

  


Besök

Idag fick vi besök från Sverige. Jan-Anders arbetskamrat Tommy från Swedwood, Ängelholm kommer på besök. Han har familjen med sig. Martina och barnen Martin och Katarina. De ska bo i vår källare en vecka.
Eftersom det var sol och fint väder idag följde vi med Sofia och barnen med upp till lekplatsen.
I kväll har vi varit hemma och ätit Fredags-taco, I morgon är vi hembjudna till Bengt och Margareta på middag.
Barnen har lekt, lekt och lekt.....

           

Mysdag

Ingen skola idag, eftersom de lovat vinterväder med snö och isregn. Så skolan är stängd, inga bussar kör, de tar inga risker. Om det skulle hända någonting och skolan är ansvarig skulle ett miljonskadestånd knäcka inte bara ekonomin utan ochså tron på skolans säkerhet.
Barnen jublade och jag mådde också bra, tänkte att jag kunde få en extra sovmorgon, men icke, barnen var hur pigga som helst. Annat är det när de måste upp!!!

Nu for de upp, tittade ut genom fönstret för att kolla snön, jodå, det låg lite, knappt så det täckte gräsmattan, men ändå. Har vi pulkorna med???
Efter frukost gick vi ut en runda, vi skulle på jakt efter en snögubbe om vi så skulle göra en själv.
När vi kom ut upptäckte vi att det hade börjat regna, inte kul. Vi gick en runda bort till Hidenbäcks för att ta tidningen och posten (de är på visit i Sverige). Där på deras gata hittade vi "Frosty The Snowman". Ingen riktig men ändå!!!

Eftermiddagen mös vi inomhus, barnen badade, vi fikade och spelade spel. Jag packade ner det sista julpyntet och fixade iordning för gästerna som kommer till oss ikväll eller imorgon. Det är Jan-Anders arbetskamrat  (Tommy) från Ängelholm som har familjen med sig. Tommy ska jobba medan familjen ska semestra, de ska bo i vår källare. jag har aldrig träffat frun och barnen, så det ska bli spännande......

I kväll ska jag hem till Eva.Å för att träffa 11 andra svenska kvinnor. Vi ska spela Bunco, ett tärningspel. Vi pratar och dricker vin. Det brukar vara mycket trevligt.

     

        
        


Snöstorm

Måste skriva ett inlägg till denna kväll..

Har fått höra att det ska bli väder imorgon, ja väder har vi varje dag även här, men det ska bli snöstorm, isregn och kaaaaalt!!!
Vi måste hålla uppsikt på tv,n om skolan ska var öppen imorgon eller inte. det kan också hända att barnen börjar 2 timmar senare än vanligt, det här ska bli spännande....

Jonathan önskade sig en mysig hemmadag imorgon, jag kan hålla med honom. Låt det snöa, regna is och vara kallt, vi klarar oss!
Då ska vi mysa, spela spel, kanske gå ut och göra en snögubbe, dricka varm choklad och baka bullar.
Jag lovar att rapportera om väderläget i morgon bitti min tid.

Svenska skolan

The Swedish Carolina School, är en skola i Greensboro som startade 1989. Målsättningen för skolan är att tala, läsa och skriva svenska, studera svensk historia, kultur och traditioner. Skolan fyller även en viktig funktion socialt för barnen. Barnen är mellan 6-14 år. Undervisningen bedrivs i källarlokalen på Jamestown Library  på Onsdagskvällar.
 
Felicia har redan gått en termin och ikväll börjar vårterminen. (förutom julgransplundringen förra veckan). I kväll kommer Eva, hon är drama pedagog. Barnen tycker det är roligt när hon kommer för det händer alltid något spännande då. De andra lärarnas namn är Anette och Roger. Alla pratar svenska.

Jonathan har ännu inte bestämt sig om han ska börja. Eftersom han fyller 6 år i April så är det dags, men som sagt han är lite skeptisk...förmodligen är det så att det räcker med Kindergaten och han börjar till hösten istället.

Svenska skolan är även kul för oss föräldrar då vi har haft brännbollsturnering, luciafest och bakdag tillsammans.

image58

En vanlig vardag

Tisdag, en vanlig vardag i Januari månad.
Väckarklockan ringer hos Jan-Anders klockan 6.00. Han slänger benen över sängkanten omedelbart,duschar och bär ner barnen, som på något mystiskt vis hamnat i dubbelsängen under natten. Barnen myser i soffan, under varma fleecefiltar och tittar på Jojos cirkus. Efter sen stund kommer jag ner och fixar frukost till barnen. Då har mannen redan ätit upp sin gröt och ringer för att väcka sin pendlarkompis Klas. Han har svårt att komma upp på morgonen och behöver extra väckning....

När vi vinkat av pappa gör jag iordning barnens lunchboxar. De ska ha något lättare att äta på förmiddagen till "snacktime", idag fick de minimorötter och en yoghurt. Sen ska de ha lunchlådor som de ska äta i cafeterian. De kan köpa mat där men det är ingen höjdare, då matsedeln varierar endast mellan några få rätter tex. hamburgare, taco, pizza. Någon dag kan man välja kyckling, men då är den oftast friterad. Så jag skickar givetvis med mat de flesta dagar. Idag fick de pasta med köttbullar.

Jag kör barnen till skolan, gå med dem in, hjälper dem med deras "morningwork", ett arbete som de gör tills alla barnen kommit, så de kan börja dagens gemensamma skoldag.
Nu börjar MIN dag, jag har 6 timmar egentid varje dag. Jag äter frukost vid datorn i lugn och ro, lyssnar på radio kristianstad och kollar mina e-mail, jag kan inte låta bli att gå in och kika på statistiken, hur många som gör visit på min blogg, sedan ögnar jag igenom dagens Ystads Allehanda. Den är inte bra, men, men "ystan" ska det vara var man än bor i världen...

Under förmiddagen hinner jag med ett besök på Rush, ett nyöppnat gym där jag och några väninnor har prova-på-månad, vi provar olika  träningsformer och dagens class bjöd på Pilates.
Jag skulle utnyttjat resten av tiden till att städa hemma, men det har jag tid till i morgon, jag hamnade i soffan med en bok. Jag lyckades även pricka in ett msn samtal med Annika, vi brukar inte vara "inne" samtidigt. Vi har mycket att prata om nu när hon snart kommer och hälsar på.
När klockan är 14.00 är det dags att köra till skolan och ställa sig i en "carline", en serpentin kö där man hämtar upp barnen. Lärarna följer barnen till bilen och ser till så rätt barn hamnar i rätt bil, ett tivoli utan dess like, men man vänjer sig snabbt.

Barnen hade önskemål om att åka till Wol-mart och handla för " skramlet " som Morfar lämnade efter sig. Felicia önskade sig en ny "gå-bort-väska" och Jonathan bara måste ha en Busslightyear (roboten i Toy-stories). Jag passade på att storhandla när vi ändå var på Wol-mart. Där finns allt och är billigt!!!

Eftersom solen skiner från en molnfri himmel gick vi en runda runt sjön. Barnen kör på sina nya "kickboards", de börjar bli riktigt proffsiga och klarar backar och kurvor med glans.
Kvällen var lugn och skön, kvällsmat, läxläsning och godnattsaga. När det var lugnt och tyst i huset pratade vi med Caroline från Chapel Hill, det var roligt att höra ifrån henne och vi bestämde oss för att vi skulle träffas nästa helg, förmodligen blir det vi som kör till henne. Det ska bli roligt att se hur hon bor och få träffa familjen som hon nu bor hos.
Jag somnade i en bok om Svenska prinsessor.
I morgon är en ny dag!!!!

Hipp Hipp Hurra

Lena fyller 40-år idag!
Många grattiskramar från familjen Hansson
Välkommen hit till påsk, då ska vi fira våra födelsedagar....

image56

Nalle

Nalle

Du är min bästa vän
Du är gosig
som mitt hjärta

Jag kramar dig
och är alltid här

Jag gillar dig så himla mycket
ända från universum
till Tommarp
de é mycket

Jonathan

     


Lördag i solsken

Sovmorgon.
 Försökte verkligen att sova längre än Caroline, vi tänkte att hon kunde få känna på hur det är att gå upp först för en gång skull. Kanske t.o.m frukosten står på bordet när vi kommer ner, men icke, 10.30 fick vi ge upp och gå upp för att gå ner och göra vår frukost själv.....
 
Solen skiner även denna dag, varmt och skönt.. Barnen lekte i trädgåden. Det blev en promenad och en tur i "cabben" som vi bestämt ska få namnet PIGG.
Klas och Mia i Jamestown är ägare till en gul Mustang som heter MUSSE, men eftersom vår bil har 2 cylindrar mer än deras så blir det självklara namnet  på vår America-bil just PIGG.

Jan-Anders och grabbarna på jobbet hade biljetter till Monster-truck tävling i Greensboro, så vi fick äta avskedsmiddag för Caroline själva, synd om honom för vi hade planerat att äta Filé Mignon köttbitarna som kom från någon Swedwood- leverantör till honom i julklapp.
 Ja, jag kan ju berätta för honom imorgon att de smakade utsökt. Rosa/röda i mitten, god stek-yta och väldigt gott kryddade. Med ett glas rödvin till så fick vi en god måltid som avslutades med äppelpaj och vaniljsås.

Vi blev dock inte helt ensamma denna kvällen för Karin kom över och åt med oss.
Hur ska jag klara mig utan dessa tjejer, jag får ibland vara med på deras tonårsträffar, där vi gör allt från att lösa världsproblem till att ansa ögonbryn. Hoppas ni känner att ni kan komma hit "hem" när ni vill.

  


Alla mina killar

Mysiga, underbara, supersköna Fredagskväll!!!
Så här såg det ut i soffhörnan hemma hos oss strax efter klockan 21.
image47


Helena är försvunnen

Vi är nog ganska tighta här, vi svenskar, håller ordning på varandra och ser till så alla mår bra. Vi vet defenitivt när någon ska på semester och vart och hur länge man ska vara borta. Blir någon sjuk vet man det, vi försöker att hjälpa varandra, vi har inte våra mödrar, mormor eller syskon här som kan rycka in när behov finns. Men idag blev det kanske för bra...

Helena försvann...Jag har engelska med Beth på Torsdagar mellan 9.30 - 10.30, därefter kör hon direkt till Helena, men Helena öppnade inte, bilen var hemma, tidningen låg på garageuppfarten, det såg mörkt ut i huset. Beth ringde till mig och undrade var hon var och hon lät lite orolig, kanske jag visste något?
 Till saken hör att Helena är en ordentlig kvinna, som aldrig skulle missa en avtalad tid utan att meddela sig, så jag blev också orolig.

Efter ett antal påringningar till hennes hemtelefon och mobiltelefon (som hon alltid har med sig), så tänkte jag att jag bör nog ringa hennes man Per-Anders som jobbar på Volvo, om han visste var hans fru höll hus. Det tog några telefonsamtal innan jag fixat hans mobilnummer, när jag väl ringde var han inte där. Vad göra???

Jag ringde Anette, som också har en man på Volvo, om hon kunde ringa och försöka få tag på P-A. Det lovade hon att göra....oj, oj Nu var jag tvungen att köra till flygplatsen och lämna Mormor och Morfar, de hade ett flyg att passa.
På väg till flygplatsen körde jag inom till Helena bara för att kolla läget, då öppnade hon dörren och såg lite förvånad ut, det hade blivit något missförstånd med tiden och hon har stått i duschen, fönen m.m så hon har inte hört knackningarna och telefonsamtalen...Efter detta fick hon nog förklara sig många gånger.
Vi har koll på dig Helena!!!!

Avsked

I dag åker Mormor och Morfar hem efter 19 dagar. De kom Lille Julafton, så de har hunnit med att fira jul, min födelsedag, Nyårsafton, Bröllopsdag och i går dansade vi ut julen på Svenska Skolan. Den senaste vckan har den vanliga vardagen dominerat, så de har fått varit med om både vardag och fest. De verkar nöjda med sin vistelse här även om Morfar börjar bli lite rastlös och längtar nog efter att få köra en runda med service bussen.

Felicia har haft det tufft när våra gäster har åkt hem, hon har varit ledsen i flera dagar efteråt, nu fasar jag för vad detta avsked för med sig. Hon längtar hem emellanåt, och fick hon chansen att åka med hem så var hon den första att gå och packa. Nu sitter barnen och äter frukost med Mormor och Morfar och planerar sommaren i Sverige, de ska höras på msn imorgon. Sorgen får ha sin tid, sedan går vi vidare med våra äventyr.....

Disneyrace

      

Vi har fått ett nytt Fredagsnöje i vår familj, vi börjar planera redan under veckan, det kräver ganska mycket funderingar och diskussioner.
Vi har bestämt oss för att köra igenom disneyfilmerna, både gamla och nya. Hela familjen är samlad i soffan med godisskålen på bordet. Det kan vara svårt för vissa att hålla ögonen öppna, men ingen vill missa när krokodilen kommer trickande och vill äte upp Kapten krok i Peter Pan-filmen.

Vi har hunnit med en hel del: Peter Pan, Bilar (den har Jonathan sett minst 80 gånger), Pocahontas 1 och 2, Björnbröder, Toy Stories, Monsters inc, Shrek, Den Lilla Sjöjungfrun, Skönheten och odjuret och High school musical 1 och 2. 
De är bra, både för vuxna och barn. Än har vi inte bestämt Fredagens film, så har du tips på någon favorit så skriv en kommentar.

Vänner

Vad är bättre än vänskap i solsken?

     

  

Gospel

Att gå upp tidigt på Söndagsmornar hör inte till vanligheterna i vår familj. Men idag skulle vi besöka en Baptistisk Gospelkyrka. Långt ute i "nowhere" hittade vi kyrkan. Det skulle vankas gospelmusik.
Kyrkan var liten, församlingen ca 40 stycken svarta amerikaner som förmodligen besökte kyrkan regelbundet. Vi välkomnades varmt, de var lite nyfikna på oss så de frågade om vi  vill komma fram och berätta lite om varför vi var där och om Sverige. Roger fick bli den självklara talaren och det klarade han galant. (Numera kallar vi honom för Pastor Hidenbäck). De bad för oss att vi skulle trivas och att mina föräldrar och Hanna (Rogers dotter) skulle få en säker och trevlig resa hem.

Miljön var ljus och vacker, det var kristallkronor i taket, blommor och ett enkelt träaltare. Inredningen var vinröd plysch, både på golvet och de mjukt stoppade stolarna, det var tur för vi var inte ute i bilen förrän 2½ timme senare.
Det var mycket musik och sång, alla stod upp och klappade och sjöng. Församlingen kom med höga infall, rop och engagemang hela tiden. De var så högljudda så Morfar fick ta av hörapparaten.
 Mitt i alltihop fick vi gå runt och önska varandra Gott Nytt År, alla kramade alla.
Efter kramarna blev vi bjudna på nattvaden och i detta förpackningarnas land var det givetvis engångsförpackningar med oblatet i locket.
Detta var en bra start på denna soliga Söndag, som vi sedan tillbringade ute på trädecket.
hallelulja!!!

        
       
  


  

Öroninflammation

Helg igen, dagarna går så fort och veckorna likaså. Idag, Lördag åkte vi till Chapel Hill för att kolla läget inför Carolines flytt. När vi skulle gå en promenad runt i universitetsområdet fick Jonathan helt plötsligt ont i örat och började skrika och gråta. Jag trodde givetvis att det var för att han inte ville gå mera, så jag sa att han skulle sluta larva sig.
Vi har nämnligen trott på honom flera gånger, då har det gällt brutna ben, bajsig, feber, tandvärk, huvudvärk m.m men det är bara som han drar till med när han har tråkigt, tex, när vi går i affärer som inte passar honom osv...och nu trodde jag att detta var ett sådant tillfälle men icke..han fortsatte att vara ledsen, det är nog allvar kom vi fram till.
Väl framme vid bilen fick han en Alvedon i rumpan, sen körde vi den drygt timmes långa bilfärden hem. Sjuklingen somnade som tur var i bilen.
Man ska inte bli sjuk på Lördagar, då är den vanliga sjukstugan stängd, vi fick leta upp en annan...innan alla försäkringspapper och alla blanketter var ifyllda så hade det gått en bra stund. Väntetiden därefter beräknades till 2 timmar.

Allt gick bra, vi kom in till en bra läkare som skrev ut antibiotika och några smärtstillande droppar att ha i örat. Sedan åkte vi direkt till ett "drive in"apotek. Väl hemma fick sonen sin medicin, sen har han inte sagt ett ljud. Effektiv medicin, undrar vad det är för dundermedel han fick.

I morgon ska vi göra som alla andra amerikaner här i trakten, gå i kyrkan. Denna "svarta" kyrka ska bjuda oss på gospel, spännande!


Jonathans skoldag

Jag har varit i skolan idag. Min skola heter Pilot.Elementary. Jag går på Kindergaten, det gör man när man är 5 år. Mina fröknar heter Miss Gibson och Miss Tomilson, de är jättesnälla.
På bilderna ser ni hela min klass och mina kompisar.
Idag har jag varit Miss Gibsons little helper, då får jag gå ärende till henne. Jag har varit på kontoret och lämnat saker. Jag hade lunchbox med mig till lunch, mamma hade gjort en dubbelgroving med ägg och kaviar. Till snack fick jag clementiner och nötter.
I dag har jag lärt mig att rita en hund. Mamma och Morfar kom och åt lunch med mig idag, sedan stannade de hela eftermiddagen, det var roligt.
Eftersom det är Fredag idag så får vi treasure box, då får alla barnen (som varit snälla) en liten sak, vi får själv välja från en stor låda. Jag valde en liten burk play-doo lera.

     

  


Ny termin

Skolstart!
Vårterminen har börjat, det var till att ställa klockan och masa sig upp, det var hårt. Barnen har sovit länge på morgonen hela lovet, så det är svårt att ställa om sig. Jag kan tycka att de kunde haft ledigt veckan ut, men å andra sidan är det skönt med mjukstart. Bara att acceptera.
Hela Petters följe var med och hämtade barnen i skolan, vi åkte dirkt till Cold Stone, en glassbar i närheten som har god glass i hembakta strutar. Gott!!
I kväll ska vi lägga oss tidigt.

Julgransplundring

Vi har slängt ut julen. Jag blev så trött på granen, den barrade hela tiden. Julpyntet hade blivit dammit, min fina krans som prydde spiselkransen var vissen, det var inget roligt längre. Nu får det räcka!
Och tro inte att jag är ensam, Amerikanarna gör slut med julen direkt efter nyår, så nu ser man inte ett spår av julen någonstan. Hyllorna i affärerna fylls nu med hjärtan och godsaker till The Valentine Day. Allt för att vi ska handla, handla, handla....ja, jag gör så gott jag kan.

             

Bröllopsdag


I dag har Mormor och Morfar bröllopsdag, de har varit gifta i 43 år.
Grattis från Familjen Hansson

image24

Felicias nyår

På morgonen när jag vaknade så sken solen. Vi bestämde oss för att åka till en park i Jamestown. Pappa körde Cabben, jag och Jonathan och Morfar åkte med. Mamma och Mormor fick ta den gamle Volvon.

I parken lekte vi,  sedan blev vi filmade och intervjuade av tv, Greensboros lokala nyheter, de ville veta vad vi tyckte om att vara ute i solen efter 2 regniga dagar. Vi tyckte att det var jätteskönt!

Sen åkte vi hem och fikade och gjorde fint i huset till nyårsfesten. Vi fick också klä oss i finkläder. Jag gjorde en skattkarta  till alla barn och gömde godispåsar som de sedan skulle leta upp. Det gick bra, alla barnen hittade sina påsar och sedan började vi mumsa godis.

Vi lekte kurragömma, klädde ut oss och ritade teckningar som de vuxna köpte för leksakspengar. Vi hade jätteskoj!
Klockan 12 på natten sköt vi champagnekorkar på trädecket och de vuxna skålade.
Gästena gick hem klockan 2, då var vi trötta och somnade direkt. Det var en rolig nyår.

I år fyller jag 9 ÅR!!!!
Kramar Felicia

           
        

RSS 2.0