Talande kloakråttor

Det hände något underligt när vi gick hem från Pilot school idag, Felicia hade varit på Cheerleading. Barnen cyklade...plötsligt hörde jag högljudda röster, liksom ekande ljud... jag stannade till, väntade in Felicia som kommit efter, då hörde jag det igen....

Det kom från kloakbrunnen, locket låg på, det fanns några människor därnere och det var inga reparatörer precis, det lät som en kvinnoröst som pratade mycket högt och lite annat sorl, jag förstod att det var flera människor där nere. Stannade till en liten stund och lyssnade för att vara säker på att jag inte "hört i syne" men Felicia bekräftade att jag hört rätt...Det var ganska obehagligt faktiskt.... och detta var precis utanför skolan, ungefär där bussarna stannar när det är skoldag. Undrar om det är tillhåll i kloakerna..eller?

Annars har vi det bra, solen skiner från en klarblå himmel, Guacamolen är mixad, tacochipsen upphällda och filmen laddad. Idag ska vi se Beethoven.

                                     


Pyssel Måndag

Eftersom det är "Teachers Workday" idag och bara lärarna ska jobba är barnen lediga ännu en dag..När ska de gå i skolan en hel vecka?????
Vi mammor som har våra egna aktiviteter att ta hänsyn till tycker att det "Stör" lite.....men, men
 
I dag stod det gymmet på programmet och som tur är kan man som medlem lämna in barnen i lekrummet. Max 2 timmar och det finns personal som tar hand om barnen. Där finns allt från bebisar till skolbarn. Felicia och Jonathan som varit där en gång förut tycker att det är helt ok.

På eftermiddagen pysslade vi (7 barn och 3 mammor) hemma hos oss. Tanken var att vi skulle göra alla "Valentine" korten, det blev sammanlagt ca 150 stycken. Alla blev olika....Vilken aktivitet!
När hungern gjorde sig påmind grillade vi korv och fikade.






Obama girls

Felicia har yttryckt stor avundsjuka mot Obamas två döttrar Sascha och Malia.
 -Vad fuskigt att de får bo i Vita huset och inte vi......

 Sascha och Malia får givetvis mycket uppmärksamhet, de är just nu de mest omsusade och populära barnen i USA. Barnen i skolan pratar om dem, de fick de bästa platsena på Konserten där  Hanna Montana sjöng, de har fina kläder och ser otroligt söta ut.

Att de knappt kommer att få träffa sina föräldrar, leka med vem de vill eller att de måste ha liv-vakter i släptåg vart de än går tänker man inte på......

Nu kan man även köpa Obama flickorna som dockor. "Sweet Sascha" och "Marvelous Malia".


Veckan som varit.....

Efter några kalla dagar med ner till -10 grader Celicius har vi nu fått varmare väder, idag visade termometern +17 grader Celcius på terassen. Solen sken och barnen var ute i bara luvjacka....stundtals i t-skirt.
 Kan man hoppas att vintern är över för detta året??
Svårt att tro att skolan var stängd i Tisdags pga. snö!!!
Trots att vi bott här i snart 2 år är det lika förvånade varje gång vädret gör sådana här snabba omslag....

Barnen har varit på kalas hos kompisen Filip. Han fick ha ett "Hoppe-kalas" på Bounce, det är ett drömland för barn med mycket enegi och skutt i benen, gissa om Felicia och Jonathan var överlyckliga???
På Bounce fanns studsmattor, rutchkanor, boxningsring, basket, labyrinter m.m allt i mjukt stoppat material som var hopp och studsvänligt....
Det hoppades, studsades och busades i 1 timme, sedan var det presentöppning och tårta. Alla var nöjd, glada, svettiga och redo för en dusch.

        

     

Katarina 40 år


Min tanke var en Grattis-hälsning på rim men jag misslyckades totalt
Att bara skriva Grattis kan låta väldigt banalt
Tänk om detta inlägg publiceras, det vore katastof....alt.

Hur som helst.....Grattis till dig från oss!!!!



Ny President och Jonathans vinterbad



Nu har den nya Presidenten Barack Obama svurit President eden, hela Amerika har stått stilla.
 Barnen var lediga från skolan, men inte för cemonins skull utan för att det var snö ute idag och då är alla skolbussar inställda. Skolan var stängd hela dagen och alla lärarna fick ta ut en semesterdag, kan hända att de uppskattade det för att i stället sitta hemma i soffan och följa cermonin från Washington DC.
 Vi gjorde det i allafall.....Både jag och barnen, de var intresserade och kände igen flera av de "gamla" presidenterna.
Det ska bli spännande att se vad som händer och sker i USA och i hela världen med en ny President. Han har definitift skrivit världshistoria som USA:s första "African American" president. Vi hejar på!!!

En annan stor händelse till har vi redan hunnit med idag....kanske inte som kommer att stå med i världshistorien men ändå.....Jonathan har "plurrat" i sjön. Vi tog en promenad efter allt tv-tittande och Jonathan cyklade, i vanlig ordning en bra bit i förväg.
 När jag nått fram till sjön såg jag att han stod  med vatten upp till knäna och kunde inte ta sig upp.........Han hade halkat på en isfläck när han skulle kasta stenar och pinnar på isen för att se om den höll !!!!!!
Vilken tur att det inte var djupare, att han inte var där själv och att han inte fick för sig att ge sig ut på isen..ja,ja allt gick lyckligt. Jag drog upp honom och vi fick skynda oss hem och byta kläder och packa ner gossen under massor av filtar framför tvn...för att titta på ännu mera Obama.

Harlem Gospel Choir

I går kväll var vi ett helt gäng glada "Greensboro-Svenskar" på besök i Downtown. På Greensboro teater skulle Harlem Gospel Choir  sjunga och vi hade fått biljetter ....(Tack Maria!).
 De var ett kringresande sällskap på 9 personer men de lät som 39....Efter en stund dansades och klappades och "hallelujades" det i bänkraderna och vi Svenskar kände oss ganska bleka, tråkiga och stela i jämförelse med dessa färgstarka damer och herrar med rytm och sångröster som nästan höjde taket en smula. 
Kvällen avslutades på "Natty Greenes" med vin och god mat.

Gå gärna in och lyssna på "Harlem Gospel Choir". Klicka på Polen konserten....

www.halemgospelchoir.com/
 

Jonathans rangordning

Vem vet mest i hela världen,?
Vem skriver finast i hela världen?
Vem är finast?
Vem kan allt?
Vem är bäst helt enkelt?

Jonathans rangordningslista:

7.Felicia
6.Nalle
5.Pappa
4.Mamma
3.Fröken i skolan
2.Gud
1.Presidenten

Tur att man fick vara med på listan i allafall, undrar hur länge? Att bli brädad av gud och presidenten kan jag ta....(verkar vara dax att åka hem till Sverige)  men fröken i skolan var väl inte nödvändigt.......och nalle har halkat efter lite. Om listan uppdateras och förändras lovar jag att höra av mig.

Grattis Lena

Hittade ingen bra bild på dig, hoppas att du inte blir ledsen för det.....
Du får en bukett blommor i stället. Grattis från oss i Greensboro!!!!



Idag har den Svenska skolan börjat igen för terminen, vi missade den traditionella julgransplundringen de har varje år, då var vi i Washington.
 Denna terminen ska de läsa Svenska böcker och Felicia fick hem Astrid Lindgrens "Lotta på Bråkmakargatan". De har gott om Svenska böcker att låna ut om man skulle vilja, mest barnböcker men också lite vuxenböcker..

Felicia kunde inte läsa flytande innan vi flyttade. När hon sedan började skolan här och hon skulle lära sig läsa även på engelska blev det ganska rörigt för henne, vi fick lägga svensk-läsningen åt sidan ett tag. Nu har vi tagit upp det igen och hon läser både på svenska och på engelska varje dag och det går bättre och bättre...... 
Vår förhoppning är att vi ska kunna fortsätta med detta även då vi kommit hem för att båda barnen ska få behålla engelskan. Ska köpa hem en hel del böcker härifrån och stoppa ner i Sverige kofferten....

Jonathan läser han också,men bara på engelska, han vill inte läsa på svenska. Vi har kommit överens om att börja med det nu en liten stund varje dag så han kan läsa på båda språken när sommaren kommer....

Lugn

Efter en lugn Lördagskväll fortsatten helgen med en ännu lugnare Söndag. Vi plockade ner det sista av julpyntet och tänkte på att nästa gång det ska upp är vi i Sverige.........
Granen åkte ut redan förra veckan, nu ligger det granar överallt framför husen, det kommer en bil och plockar upp dem under veckan.....det är service.
Det är 80% på allt julpynt i affärerna, så nu skulle man egentligen handlat på sig till nästa jul, men jag har nog inte plats för mer. Butikerna vill nu ha plats för nästa högtid som är Valentine day den 14 februari, allt är rött och rosa med hjärtan osv....

Boktips:
Jag har just läst ut Liza Marklunds bok-Livstid, det är en direkt fortsättning på Nobels Testamente, båda böckerna är jättebra och väl värda att läsa.

Första matchen



Rock the house go blue, go white
Rock the house go blue, go white
Dolphins let´s fight

Rock the house go blue, go white
Rock the house go blue, go white
Dolphins let´s fight



I dag var första gången som Dophinettes cheerleading flickor "viftade" med sina pom poms i takt med ramsorna som de lärt sig, de var jätteduktiga.........
Den långa ramsan "gjorde" de i  basketmatchens paus, de kortare under matchens spel.
Nu rullar det på med träning varje Måndag och matcher på Lördagar. Cheerleadingens säsong är Januari och Februari.

Dax för byte



 

Vi byter ut
Sovmorgon med väckarklockan
Vin med vatten
Coca-Cola med mjölk
 Siraps-pannkakor med havregrynsgröt
 Rostade mackor med knäckebröd
Restauranger med hemlagat
Godis med frukt
Soffan med gymmet





Arlington National Cemetery



Under Torsdags förmiddagen åkte vi till Arlington Kyrkogården. Arlington ligger i delstaten Virginia, men simmar du över floden Potomac som gränsar till kyrkogården hamnar du i Washington DC. Här uppe på kullarna har man utsikt över maktens boningar då man ser både Capitolium och Pentagon.

Vilken vacker plats!

Det är över 300.000 människor begravda här och det sker i genomsnitt 28 begravningar om dagen. Kyrkogården grundades 1864 och soldaterna som vilar här har stupat i krigen från Revolutionen, Världskrigen, Koreakriget men också från 2000-talets konflikter i Afghanistan och Irak. 
Här finns också den Okända Soldatens Grav. Vi hade turen att få se vaktombytet. Barnen tyckte det var spännande och högtidligt.

En annan grav som vi också besökte var John F Kennedys grav, där han vilar tillsammans med sin fru Jaqueline, här var också den bästa utsiktsplatsen. Sidan om deras gravstenar brinner Evighetslågan.

Det första vi fick se när vi parkerat bilen var ett begravningsfölje med 4 vita hästar och på släpet låg en kista som var svept i den Amerikanska flaggan, trummorna slog tunga slag, i övrigt var allt tyst, det var nästan lite kusligt. Är det någonstans man känner att himlen är stor och nära så är det här på Arlington krigskyrkogård.

 
            
     
            
    

Washington DC

Just nu befinner vi oss i ett kallt och regnigt Washington. Vi kom sent i går kväll och efter 5 timmar i bilen var vi färdiga för sängen allihop.

Efter frukosten tog vi bilen och körde ner till för the National Museum of American History. Tre våningar högt med massor av olika avdelningar, vi insåg att vi var tvugna att välja....inte för tidens skull utan för barnens...de skulle aldrig orka gå igenom allt. Vi valde: Transportation and Technology som visade transportmedel under hela 1900-talet. Det var allt från hjulångare, rälsbussar, skolbussar, campingvagnar, motorcyklar till cyklar och trampebilar. Barnen uppskattade de coola bilarna. Museet hade verkligen lyckats att få in några fina exemplar.

Andra avdelningen vi valde var: American Wars and Politics, där vi började med att uppdatera oss om antalet Presidenter som regerat i landet, vilken som var först och vilka som fortfarande lever, vilken som mördats och vilken som kommer att regera inom kort. Vi fortsatte in på krigen. Det var krigen från 1775 (War of Independence) till 1991, då Gulf kriget slutade.
Däremellan kom Indians War, Mexican War, Spanish-American War, Civil War, World War 1 och 2, Korean War och Vietnam War. De har vekligen en krigshistora att berätta. Mycket handlar om antalet döda, vilka hjältar de har och vilken utrustning de använde sig av. Till barnens glädje var det många knappar att trycka på, stämplar att trycka på, lampor att tända och hjul att snurra på för att få information.

Efter en fika och en kik ut genom fönstret såg vi att det slutat regna och vi tog en promenad för att titta på "The White House" och se om presidenten var hemma. Något var på gång det insåg vi när det var fullt av avspärrningar där man vanligtvis brukar få gå som turist, sheriffen var ute liksom massor av hans kollergor, vi kom inte så nära utan fick nöja oss med en kik på håll. Senare på tv såg vi att alla nu levade föredetta presidenter och sittade träffades idag i Vita Huset och då är givetvis säkerhetspådraget stort. Kanske Obama också var där, han flyttar ju in nästa vecka.  De skulle bara vetat att vi stod utanför och frös om våra fingrar i vinterkylan.

Oj, vad långt det blir idag......

Eftersom vädret inte var det bästa för utomhusaktiviteter valde vi att åka till IKEA och göra våra inköp idag istället  för i morgon, där passade vi också på att äta lunch. Köttbullar, brun sås, lingonsylt som de serverade potatismos till.

Nu sitter vi på hotellet, äter godis, barnen gör sina läxor och övriga slappar framför tvn. I morgon ska vi upp hyfsat tidigt och ta oss ut till Arlington kyrkogåden. Sen bär det av till flygplatsen och vinka adjö till Ida.

     

             

Cheerleading

I dag har Felicia börjat sin karriär som cheerleaders. Pilot Elementary School där barnen går har både basket lag och cheerleaders som tränar en gång i veckan och har match en gång i veckan. På bilden är det träning men på Lördag är det basket match och då är det full mundering som gäller med kjol, topp och pom poms. Här ska det viftas.......

Min datorn gick igång igen, jag behövde bara skrämma den lite och slänga ut den i garaget ett par dagar, så funkade den igen. Märkligt...
 
I morgon kör vi till Washington DC för att lämna av Ida vid flygplatsen, det är dags för henne att åka hem till Sverige, vi tänker passa på att visa henne huvudstaden, så vi övernattar på  ett centralt hotell i 2 nätter.


Lagt av......

Nu har min dator lagt av IGEN......
Fråga inte vad vi gör med datorerna här.......anledningen är nog att den är gammal och ofta används av sonen som hittar diverse spel på nätet, det var inte länge sedan som samma dator blev rensad och jag fick påbörja ALLT på nytt. Som tur är så har jag sparat alla mina bilder på en extern hårddisk från första början.....Nu får vi se om det går att fixa..som det ser ut nu lånar jag Jan-Anders arbetsdator, men den är inte anträffbar så ofta. (Datorn alltså, ja, ja lika ofta/ sällan som Jan-Anders....ni vet vad jag menar....).

Nu är julen över och även nyårsfirandet..allt har varit bra. Ikväll ska vi bara slappa framför tv men imorgon kör vi till Raleigh för att hälsa på Caroline och Matt, vi har aldrig varit i hans nya hus, vi ska också hämta hem Ida.

Vi hörs!

RSS 2.0