Glasspinnegåta

What time do you go to the dentist?



Svar: Tooth-thirty

hi,hi

Detta är en gåta som står på pinnen som blev kvar efter isglassen Jonathan åt idag.


Friends

Felicia och hennes klasskompis Sandra.


Desk Fairy


Det händer många roliga och fyndiga små "äventyr" i Jonathans klass. Han uppskattar det verkligen och jag tror att de lär sig en hel del på det, så enkelt det kan vara.....

Desk Fairy: När Jonathan kom in i sitt klassrum i Fredags, så låg det en liten mjukispingvin på han bänk. Mrs. Strader sa att nu hade Desk Fairyn kommit till Jonathan för att han var så skötsam och hade ordning  bland sina saker i sin bänk. Hoppas att alla i klassen får vara med om detta under året. Jonathan var oerhört stolt över sin Desk Fairy iallafall.

Appletest: Jonathan kom hem med ett brev, som han delvis skrivit själv.
Där stod: Mom and Dad, I tried 6 different kinds of apples today. My favorite is Gala. Jonathan
Kanska detta är ett led i projektet "Eat healthy food". Jag vet iallafall vilken sorts äpple jag ska köpa nästa gång.

Hörde förresten en kul sak igår från Maria, hon berättade att de fått ett utskick om olika tips på vad man kunde göra för att börja leva hälsosammare. De rekommenderade att man skulle ställa bilen och gå in på Mc Donalds och köpa sin mat istället för att ta "Drive Thru". Okej..varför alls gå på Mc Donalds.......?
Detta var en parantes från ämnet....

I Felicias klass har de en gång i månaden en affär, där de kan köpa olika saker (pennor, sudd, block, småsaker) för leksakspengar de samlat och sparat under månaden. Pengarna får de då de varit lydiga, duktiga, skötsamma och gjort bra ifrån sig i skolarbetet och läxorna. Detta var mycket uppskattat. Prylarna är skänkta bla. av föräldrar. Nästa gång de har affären öppen ska jag vara med och sälja. Kul.
 

College Road Trip

Fredag...det är härligt.....

Det har varit en ganska intensiv dag, fast ingenting har varit planerat. Det var tänkt att jag skulle åka till gymmet och träna, men planerna ändrades snabb.

Felicias fröken hade idag tid att ha ett samtal med oss på förmiddagen angående Felicias uppgifter i skolan, läxa osv...Det är tufft för henne nu och stor skillnad emot förra året. Det är mycket de ska lära sig på kort tid och testerna regnar över henne nu. Det var bra att vi kunde prata med Mrs. James om hur vi ska kunna hjälpa henne på bästa sätt. Det var extra bra att vi kunde ha detta samtal med henne idag för att Jan-Anders var hemma under förmiddagen och kunde följa med.

Vid middagstid gick Jan-Anders flyg till Europa och Portugal, där han ska jobba under nästa vecka och han hoppades kunna få tid att träffa våra vänner Nihat och Eva-Karin, som bor i Porto med familjen. Jag skulle egentligen kört ut honom till Flygplatsen, men ändrade mina planer då det var lunch på gång med tjejerna istället. Hemma-pappan Roger ställde upp och körde ut Jan-Anders till flygplatsen. Vänta bara så kommer det säkert ett blogginlägg från Jan-Anders om hemmafruarnas hektiska liv, där de inte "hinner" vinka av sina män........

Felicia skulle i vanlig ordning leka efter skolan och Fredagen är en bra dag att göra det, då det inte är läxor som ska göras osv...
Jonathan och jag tog tillfälle i akt och åkte till GAP för att shoppa lite käder till honom, det börjar bli höst och han behöver långbyxor och jeans, han har växt (på längden) ifrån de han hade i vintras Vi hittade vad vi skulle...

Önske Fredags-mys-mat var idag Pizza från vår nya pizzeria "Hungry Howard" och hyrfilmen "College Road Trip". Båda valen var bra men bäst var ändå soffan, filten och just Fredagskväll.


Framkalla foto

Har idag tagit mig i kragen och satt mig ner och beställer foto från ca 10 månader tillbaka. Jag beställer via nätet på Costco, en stormarknad vi har här i närheten, de är otroligt billiga och jag tycker att bildkvaliteten är helt ok.
Men problemet är att det är såååå många bilder jag behöver. Allt från Jul, nyår, påsk, födelsedagar, midsommar, bergen, Cherokee, Ocracoke, skolstart, kalas, poolbilder m.m

Eftersom jag fortsätter med klipp och klistra scrapbookingen så är det nödvändigt nu med påfyllning av foto. Kom på att då behöver jag nog lite nya papper och stickers också, det får bli en tur till hobbyaffären också....det ena ger det andra.

Early release

Betyder att barnen slutar 2 timmar tidigare än normalt, när Felicia fick reda på det så sa hon direkt: Då ska vi Art Quest.
Det är stället nere i stan där man får pyssla så mycket man vill och det gillar ju hon.
 OK! då gör vi det......
Jag hämtade på skolan och vi körde ner direkt. Kompisarna Sandra, Elli och Tess med mamma Karen följde också med. Det blev en mysig efter med mycket pyssel.
Lite problem att ta oss till bilen med alla alster hade vi men det gick. Jonathan tillverkade bland annat en tax. Felicia en katt, några keramiksaker och målningar. Vi får ha vernissage här hemma.



 


         

Hopp Hopp Hopp

Vi har fått lite svalare klimat de senaste dagarna, det känns klarare och friskare luft, så hösten är nog på väg även här. Temperaturen ligger dock på ca 25 grader dagtid, än har vi inte behövt ta fram tröjorna.
Idag har barnen lekt ute i trädgården efter skolan, tidigare har det nästan varit för varmt, studsmattan står i skuggan nästan hela dagen så där är lite svalare.




    

     




The Vikings

 Nu är det hektiska dagar på fotbollsfronten, match 2 dagar i veckan och träning 1, säsongen är kort så det gäller att ligga i. I dag var det fotografering före matchen, vi passad på att snika till oss ett foto (tack Sofia!) Tyvärr vann inte våra killar matchen idag, men de var jätteduktiga och kämpade till sista sekund. Jonathan är duktig försvarare, han får dock lära sig att inte fälla sina motspelare eller tackla för hårt, domaren ser inte allt men han har hittills fått en tillsägelse.....Felicia tycker också att det är kul att följa med och heja, hon träffar alltid någon kompis där att leka med.


Vikings-Jamestown Dragons 5-1

Vi vann......
Jonathan spelade sin första fotbollsmatch för säsongen idag, de fick möta Jamestown Dragons. Det gick riktigt bra. Vikings vann med 5-1, det var ingen av svenskarna som gjorde mål idag, Jonathan gjorde en bra räddning och nästan ett mål. Däremot släppte han in ett mål när han under halva andra halvlek stod i mål, men var lika glad för det.....Han räddade några i gengäld.
Han var riktigt nöjd efter matchen, nu är det full rulle och nästa match är redan på Lördag och då ska de möta Sharks. Kan bli tufft....Vi ska givetvis med och heja.
Lovar att ta med kameran då, så ni får se ett lagfoto.

Busiga barn

Kent , du är en mycket uppmärksam YA-läsare, att du kunde hitta våra barn där......
Jag har skickat in bilder på dem till en tävling i bilagan Familjen. De ville ha bilder på Busiga barn från i Somras och eftersom jag har 2 busiga ungar och 2 ganska bra kort så var det inte så svårt. Gå in på YA och familjen och busiga barn så hittar ni dem där. Annars är det dessa bilder som jag tävlar med. Håll tummarna för en vinst!




Tisdag

Eftersom det regnat nästan hela dagen och varit lite svalare så kändes det lite som höst idag, men jag vet att det ska bli varmt och soligt igen imorgon.
Det gör ingenting att det kommer en och annan sån här dag, då man kan vara inne med gott samvete, det är någonting som vi svenskar har svårt för, att vara inne en hel dag när solen skiner, men så är det ofta här, då det är för varmt att vara ute.
 Vi har ett härligt trädeck precis i anslutning till köket och eftersom vi har en trädunge runt uteplatsen så har vi skugga där tidigt på morgonen och på kvällen, då är det skönt att sitta ute och äta. Mitt på dagen kan man helt enkelt inte sitta där då det är för varmt, det är bara att gå in och stänga dörren och låta solen skina bäst den vill.....

I dag har jag varit på mitt favorit pass på gymmet, det är en mörk käck madame som med militärisk bestämdhet låter oss veta vad vi ska göra,, hon har glimten i ögat , men hon gillar helt klart att plåga oss. Det är ett styrke pass, otroligt jobbigt, men väldigt skönt när det är över.

Eftersom det regnat så mycket blev det ingen fotboll för Jonathan, så vi tog en cykeltur runt sjön. Felicia hängde med på sina inlines, hon har blivit riktigt duktig på det nu.

Tvättmaskinen är "lagad" eller vad man ska kalla det......problemet var att jag har använt fel tvättmedel, så den har "korkat" igen. De flesta tvättmedel som säljs här är till toppmatade maskiner, vi har en Svensk modell, som är frontmatad av märket ASKO, så för 89 dollar fick jag veta att jag ska köpa ett annat tvättmedel och ta väldigt lite...okej!
Så idag har maskinen snurrat många varv...............

Till sist vill jag påminna Gustav om att han fyller år.....ifall han nu inte vet det, jag vet och har skrivit in det i min kalender.
GRATTIS!


Carowinds

Vi åkte på Söndagsutflykt till Carowinds i Charlotte med  4 andra Svenska familjer. Carowinds är ett stort nöjesfält med mängder av karuseller. Vattenlandet hade stängt för säsongen så det blev inget bad-Trodde vi!!

På Carowinds betalar man en avgift i entren, sedan får man åka så mycket man vill...och det gjorde vi. Det var helt perfekt, inte alls mycket folk, visst var det  varmt och soligt men det fläktade lite så det var skönt. Barnen, eller rättare sagt alla åkte så många karuseller vi bara orkade, ibland flera gånger i rad på de bästa attraktionerna. Det fanns säkert 10 olika barg och dalbanor, den ena värre än den andra. Jag blev övertalade att prova den nyaste....det var 4 looper och 3 dubbelskruvar, den var ruggig, man satt upp-pch-ner minst 7 gånger under den snabba färden, dessutom satt man under själva banan så benen hängde fritt i luften...huga!!!!!    men den var smidig och behaglig och inte alls så skakig som de gamla trä berg-å-dalbanorna .

Barnen åkte allt, inte de värsta förståss, de gillade de 2 som liknar "flumride" och en man sitter 6 stycken i en stor rund båt och åker nerför en forsad bana, i dessa karuseller blev man genomblöt, så där fick vi för vi inte tog med badkläder, men det var skönt att svalka av sig lite, man torkade snabbt.

Alla var nöjda och glada och vi somnade snabbt när vi kommit hem.

    


Self service laundry

I dag kom service mannen som skulle laga vår tvättmaskin, efter lång väntar och lite om och men..

Han kollade på vår maskin som är frontmatad av skandinaviskt fabrikat, det är en ASKO. (Här har de nästan bara toppmatade modeller). Han skakade lite på huvudet och sa att han aldrig sett en sån förut och då kommer han från ett stort företag (SEARS) som säljer vitvaror och på deras hemsida skrev de att de lagade alla märken.
Okej...Jaha..vad gör vi nu?
 Han ville inte ens titta på den...
Jan-Anders ringde till ASKO någonstans och fick faktiskt tag i en ny servce man som ska komma på Måndag...Hoppas vi har bättre tur denna gången.

Problemet är nu att kläderna i garderoben börjar ta slut. Jan-Anders klagar på att kalsongerna är slut, Jonathan har inga shorts rena. Jag och Felicia har inga problem än....men snart.....
Vi pratade om att göra ett besök på ett "Self service laundry" nere i stan, dit folk utan tvättmaskin går..det kan nog vara intressant att stoppa in sina kläder och lite pengar i en tvättmaskin och sitta där och läsa en bok, kolla lite på tv, trycka ut en cola från drickaautomaten och studera folk medan man vaktar och väntar på att de smutsiga kläderna ska bli rena. Det blir nog vårt Lördagsnöje imorgon. Tack för att ni vill läsa om vårt oerhört glamorösa liv i USA.


Golf

Förmodligen tror ni inte att jag är klok, men idag har jag varit på min första golflektion, här finns enorma mänder med golfbanor i North carolina och flera av dem ligger i Greensboro. Jag lovade mig själv innan vi flyttade hit att jag skulle lära mig något jag inte kunde innan. Jag började med tennisen och nu kommer golfen. Mina förmiddagar börjar bli fulla och vissa dagar har jag svårt att få tiden att räcka till, jag måste ju hämta barnen kl.2.25 vid skolan. Kanske en aupair vore lösningen..??
Nä, så illa är det inte. Tennisen tar bara en eller högst 2 timmar per vecka och golfen vet jag inte än, jag har tecknat mig för 5 lektioner än så länge...jag har bara stått en timme på drivingrangen med en 9:a och slagit ut en hink bollar. Om det var roligt?  Tja...vet inte, sådär, få se..kanske.
I morgon kommer tjejerna hit för en frukostfika och sina scrapbooking pinaler, här ska klippas och klistras...det är kul


Födelsedagsbarnet

Grattis till Gustav som har födelsedag idag!!!
Hela Familjen Hansson hurrar, HURRA, HURRA!


Heldag med Svenska skolan


  Felicia och kompisen Sandra.

 Efter brännbollen hade vi picknick.


          
Glada badande barn, Jonathan som lärde sig att göra spring-hopp-långdyk, bebis Svante och Alice i kanan.

      Badvakterna.

      Eftersom vi inte ville gå hem fick det bli pizza-kvällsmat vid poolen.


Bara "klydd"

Vi lever.....

Vi märkte ingenting av stormen, vi fick lite regn natten till Lördagen, men framemot eftermiddagen hade vi strålande solsken och vi fick en fin dag vid poolen.

Nu har vi återigen fel på vår internet-anslutning, så vi kommer inte in på nätet. Just nu sitter jag hemma hos  Helena och kollar mail plus skriver detta inlägg på bloggen, så ni inte tror att jag blåst bort...reparatör kommer på Onsdag, vi "ses" då.

Vi har även fått fel på vår tvättmaskin igen, det låg diverse pinaler i den vid förra vändan, nu vet vi inte vad som hänt, vi får ringa efter en reparatör.....tur att man har lite kläder i reserv, annars finns ingen annat att göra än fylla på...

I går hade vi en heldag med Svenska skolan, först brännboll sedan poolfinal, vi tog massor av bilder som jag förhoppningsvis kan visa under veckan.

Hej Hopp!

Stormen Hanna

Nu är det dax för nästa vinpust, den tropiska stormen "Hanna". Denna gången kommer vi att bli urblåsta, kanske inte just Greensboro precis, men de beräknar att Railey, ca 1 timmes bilväg bort ska bli berörda  i morgon klockan 5pm.

De varnar framförallt vid North Carolina kusten, där vindarna kommer att ligga på en hastighet av 100 km/tim. Just nu pratar de om de ska evakuera alla kustsamhällena, bla. Ocracoke, där vi semestrade i våras. Det råder alltså högsta beredskap vid alla räddningsverk i hela North carolina:

Råden från räddningverken till alla hushåll är:

¤ Kontakta familj och vänner och berätta var du är.
¤ Se på lokalnyheterna, lyssna på radio där kan man se/höra vindens framfart varje sekund.
¤ Stanna inomhus i ett rum utan fönster.
¤ Var beredda på att lägga er på golvet med armarna över huvudet, träna detta med barnen.
¤  Ta ansvar och ha en handlingplan.
¤ Skaffa mat och plocka ihop kläder för 3 dagar.
¤ Köp batterier och ladda ficklamporna och radion.
¤ Köp Eventuellt syrgastub.
¤ Och det viktigaste av allt är att kontakta ditt försäkringsbolag, så du har rätt försäkring för detta.

Kanske jag ska gå ut och plocka in parasollet och dynorna. Vi kan nog ställa in oss på en Lördag inomhus. Kollar nyheterna. Vi har mat i kylen, ett rum utan fönster i källaren och en fungerande ficklampa. Syrgas tror jag inte jag bryr mig om. Barnen har redan tränat katastrofställningen i skolan, försäkringen täcker väl ändå inte katastrofskador, vi ska nog klara oss....


Prinsar, Prinsessor och Riddare

I går var Jonathan på maskerad hos kompisen Isak, han fyllde 5år, de flesta var utklädda och vad jag förstod så hade de haft jättekul. Jonathan berättade att han hade räddat två prinsessor. Han tillhörde de "goda" då är det liksom mer tillåtet att använda vapen, som för dagen bestod av 2 svärd. Kanske inte så lyckat att ha svart heltäckande dress i 35 grades värme, men är man riddare så är man, då kan man inte gå omkring i shorts och t-skirt.
 

  

Idrottsdag

Har verkligen varit aktiv idag, eftersom det inte händer varje dag så måste jag givetvis skriva om det, så ni vet. Till er som inte varit aktiva idrottsmässigt sätt så vill jag bara ge er lite dåligt samvete. Det är inte försent, det kommer en ny dag imorgon, då ska inte jag träna för jag har med 100% säkerhet träningsvärk i hela kroppen.

Jag började dagen med 50 minuters aerobic (kondition, koordination och smidighet), därefter 25 minuters styrkepass med hantlar och som avslut stretching givetvis.

På kvällen begav jag mig till tennisbanan och "gjorde" ett cardio-pass (teknik och kondition), svetten lackade, dels pga.att det var jobbigt men också för att det fortfarande var varmt ute. Det var ett tag sen jag spelade tennis för Mariana (tränaren) så jag behövde "slipa" lite på mina slag. Det är ganska många av svenskarna som spelar tennis, så nu har vi fått för oss att vi ska  ha en svensk turnering. Jan-Anders och jag får väl träna ihop oss lite först.

Barnen har varit ute på sitt idag. Jonathan var bjuden på Riddar-kalas (bild kommer imorgon) till kompisen Isak och Felicia blev bjuden på restaurang av kompisen Kajsa och hennes pappa Roger.

Dream Team

Denna härliga Svensk trio, som består av Jonathan, Filip och Gustav hamnade åter igen i samma fotbollslag. De spelar i "Jamestown youth league". Idag hade de sin första träning. Det var en smygträning för bara dessa tre killar, inte för de behöver extra träning utan för att de tycker att det är så roligt. "Coacherna" för säsongen är  "Henke" Larsson och Roger Hidenbäck, alla Svenskar.....

Den nya matchtröjan åkte på direkt och Jonathan valde nr.12 på ryggen, den var snyggast och blå-gult är inte helt fel heller....var ska detta sluta.....Lagets namn är inte "spikat" än, det finns förslag på "vikingarna" eller "Hurricanes" med tanke på att vi har en Gustav i laget så var det ganska passande...Kom gärna med förslag!

Felicia som står på "kö" för att få en plats i tjej-ligan var en extra hjälptränare idag, jag hejade på och servade med vatten.
Idag somnade de nyduschade och sömniga strax efter klockan 8pm.


 


         


 


Labor Day

Arbetarnas vilodag. Första Måndagen i September är det Labor Day, det blir långhelg och många passar på att åka på en liten semester tripp. Vi hade bestämt oss för en helg att bara vara hemma, fixa lite i trädgården, tvätta bilarna, grilla och "hänga" vid poolen. Det var precis det vi har gjort dessa dagarna. Vädret har varit bra och kvällarna varma.
Barnen har lekt från morgon till kväll...

Idag Söndag åkte vi inte upp till poolen förrän vid 3-tiden och stannade tills de stängde klockan 8, vi beställde upp pizza och åt kvällsmat vid poolen, då är det extra mysigt.
Nu håller barnen på att somna och jag ska snart gå ner och packa deras ryggsäckar med lunchboxar och ta fram kläder, för imorgon är det skola igen. Precis lagom att börja höstterminen med två fyradagars veckor. Nu denna veckan som kommer blir det lite tuffare med läxor och aktiviteter som börjar. Jonathans fotbollssäsong börjar i morgon kväll. Han ska spela i JYL (Jamestown youth league), samma som förra säsongen. Han längtar......

Hört från nyheterna är att stormen Gustav inte blev så kraftig som de befarade, de 2 miljoner New Orleans bor som blev evakuerade kan nog snart åka hem igen. Vi kommer troligtvis inte att märka av  Gustav, däremot kommer vi att få "känna av" Hanna som snart når Florida och "drar" mot oss.


RSS 2.0