Royal Wedding

Jag håller mig ganska uppdaterad vad som händer i Sverige,Tommarp och Världen både i stort och i smått,(ej politiskt, ska jag säga) sladdervägen eller genom tidningar på nätet.....
Den största nyheten måste ju vara att Victoria och Daniel ska gifta sig. Hoppas vi blir bjudna.....skulle vara roligt att åka till Stockholm och se, det är något speciellt med kungliga bröllop. Jag kommer svagt ihåg när Diana och Charles gifte sig i
London, då var jag där...inte därför utan iallafall....
 


Nöjda och trötta

Denna helgen har det blivit riktigt sent i säng både Fredag och Lördagskväll. Så imorse sov jag ända till 10.30, det var länge sedan jag sov så länge. Denna helgen har båda barnen börjat sina fotbollsträningar, Jonathan för sin tredje säsong och Felicia sin första. Hädanefter ska de ha träningen på Onsdagar och matcher på helgen, det ser vi fram emot hela familjen. 

I Fredagskväll passade vi Simon och Hanna, då deras föräldrar var på vuxenfest, då Peter och Karin kom för att hämta barnen stannade de och pratade lite och tiden går....och vi hade trevligt.

I Lördagskväll var jag bjuden på Tjejkalas hemma hos Maria som fyllde 45, det blev ännu senare, men trevligt hade vi även då och jag fick användning för den där klänningen som bara hängt på en galge och aldrig kommit till nytta, då klädseln för festen var: "Ta på dig det där klädesplagget som var så perfekt i affären men av någon underlig anledning inte blev så perfekt hemma". Jag visste exakt vilken klänning jag skulle ha. Fram för fler sådana fester.......
 
Vi har även haft besök av Caroline, Moa och Malin som kom igenom Greensboro från sin helgtripp till Charlotte, där de besökt IKEA och den stora outleten, de stannade och åt middag med oss, vilket också var mycket kul. Nu ska jag ta och krypa till kojs för imorgon väntar IKEA på mig......


Galnaste prylen



Högklackat för nyfödda.....varför???

Filmtajm

Jag kan ibland sakna Svensk tv och framför allt Svenska filmer. Amerikansk reklamtv är bara skit, trots 123 kanaler hittar jag sällan något sevärt och skulle jag hitta något jag vill se, tröttnar jag efter några minuter då avbrotten för reklam är var 10:e minut och varar i evigheter.....så ofta behöver jag inte kissa eller öppna skafferiet!

Ikväll är jag bjuden hem till Maria för att tillsammans med flera andra se den Svenska filmen: "Maria Larssons eviga ögonblick", belönad med 5 guldbaggar (vilket inte garanterar att jag gillar den!!!) men, men det kommer att bli en helkväll..dessutom serveras det Semlor (jag får skrapa bort mandelmassan).


   Andra filmer jag också vill se är: Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Är så spänd på om de hittat den "rätta" skådespelaren till Lisbeth Salanders roll. Eftersom jag läst alla böckerna har jag min egen bild på hur hon ska vara och se ut........


     Jag vill också se: Johanna Thydells "I taket lyser stjärnorna" Här gäller det att ta med hushållsrullen.


En helg att fira.....



Jag fick en stor bukett röda rosor av Jan-Anders på "Valentines Day", Jonathan hade gjort en fin fotoram i skolan och Felicia kom hem med hjärteteckningar....allt var mycket fint och jag blev jätteglad.

Förutom Valentine firade vi också Kent som "turn to 50". Efter ett besök på helt-nya-inte-öppnat-än-Ikea-i-Charlotte så "knäckte" vi den dyra Champagnen (Nilssons present) på vårt soliga trädeck och åt söta goda jordgubbar till innan vi förberedde den "stora" festen.
 Förutom vi 9 som redan var i huset kom Caroline och Matt, Moa och Fam.Granberg och Ola. Vi hade en mycket trevlig kväll, vi åt grillat och skålade för jubilaren tills klockan var 2, då stupade vi i säng.

Dagen efter var det bokat för 4 på  super-lyxiga Grandover där vi åt Brunch, barnen fick passa varandra och det gick bra.
Jan-Anders och Kent och några av våra vänner här spelade sedan Golf hela eftermiddagen, då fick Felicia äntligen passa "baby Svante" som hon längtat efter och länge önskat.

Efter denna roliga och intensiva helg åkte Fam.Kristoffersson imorse vidare till soliga Florida för den tredje och sista etappen i deras USA-vistelse. De lovade att de skulle höra av sig när de landat och kommit fram och då ska jag berätta för dem vilken tur de har haft med vädret här i Greensboro för just nu så snöar det.........

  

  

  


Grattis Kent 50 år


Hipp Hipp Hurra för dej idag!!!!!
Grattis också till Arne "twin" som fyller detsamma......

     

     
Gårdagen tillbringade vi ute i naturen, med en picknick på Pilot mountain i soligt och skönt väder.



Familjen Kristoffersson har kommit till staterna

Här kommer då lite bloggskrivande efter någon dags uppehåll. Det är nämnligen så att Familjen Hansson de sista dagarna haft fullt upp med att ta hand om oss nyhitkomna gäster. Så idag är det vi som gästbloggar. Vi anlände hit i tisdags eftermiddag efter några intensiva dagar i Washinton. De känns skönt att komma hit till lite lugn. Vi känner oss redan hemma här och har intagit källarplanet. Där samsas vi väl alla fem. Sofia och Louise har eget rum här också, vilket de blev bortskämda med i Washinton där de hade eget hotellrum med queensize bäddar. Här i Greensboro har vi egen privatchaufför och det är väldigt lyxigt. Igår var vi på ett av shoppingcentrumen och shoppade loss lite. Kent och Emil följde med och hämtade barnen i skolan och idag har vi andra varit med och stått i carline. Imorgon planerar vi att följa med och lämna i skolan och då föhoppningsvis få en titt in i klassrummen. Vädret har varit på vår sida hela tiden, vi hade jättehärligt  väder i Washington och idag satt vi ute och åt frukost här. Ikväll är den manliga delen av sällskapet och ser NHL-ishockey och vi har varit och tittat på Felicia när hon tränade gymnastik. Nu sitter Sofia, Louise, Felicia och Jonathan och spelar spel. Vi är fortfarande trötta på kvällarna så det blir inga sena kvällar. Förhoppningsvis har vi hittat rytmen tills lördag när gillet äger rum!!. Undrar hur många som dyker upp! Familjen Hansson har hyrt lokal så det finns stora möjligheter?! Vi har det väldigt bra här och vi blir väl omhändertagna. Jonathan hade i uppgift att förse Kent med öl tills Jan-Anders kom hem och det har han skött bra.  Snart är det ju Valentines day och det är stort här. Imorgon kommer antagligen ungarna hem med en massa Valentines kort från alla i klassen, de har också gjort till sina klasskompisar och fröknar. Imorgon blir det kanske en tur på dagen. Jan-Anders har tagit ledigt, bara för att vi är här! Vi har nog anledning att återkomma och gästblogga under våra återstående dagar här, så see you later!

Mamma Mia igen....

 

Ytterligare en gång har jag nu fått se denna fantastiska musical. Jag har sett den Svenska musicalen på Cirkus i Stockholm, jag har sett den på bio (i Tomelilla), vi har fått DVDn och nu fick jag möjlighet att se Broadway uppsättningen spela i Greensboro Coliseum, det kan man ju bara inte missa.....
 Att jag känner till både handlingen och kan all musik inkl.texterna gjorde inte besöket sämre, tvärtom.....och denna var verkligen bra, kanske snudd på bäst!
Hela coliseum stod upp och dansade, klappade och sjöng med, det var verkligen tryck.......och innerst inne kände man en stolthet över att vara Svensk och "ha gjort musiken".

The Kristoffersson family have arrived to Obama town!


Pratade igår med K.Kristoffersson som var på ett sprudlande humör efter att ha druckit lite Jägermeister med frun på Hotell rummet.
Dock uttryckte han sin besvikelse över att man inte hade arrangerat någon "diplomat" fil i immigrationen nu när faktiskt "han" kom till USA.
Flygresan hade gått mycket bra! Vädret i Washington var toppen, sol och 16-17 grader! Kent hade också kollat upp priset på frukosten på hotellet som var $ 14/ person och det är ju inte prisvärt. Så nu ligger den medhavda makrillen som vi beställt i farozonen.

Nu skall de göra "stan" några dagar innan de på Tisdag ger sig vidare söderut till Greensboro, NC! Jag hoppas att ni därhemma hjälper till att hålla koll på "hans" uderum" och potatislandet.

På Lördag är det ju stora dagen med "Gille" i Greensboro!      /JAH

Såpa på riktigt.

Gissa vad barnen tittar på?




"Gluggen" Hansson

ÄNTLIGEN.............

 


Sista timmarna....



Det handlar absolut om timmar eller kanske bara minuter innan den första framtanden på "övervåningen" trillar ut.
Den är så lös att han knappt kan stänga munnen, tanden går också att snurra runt ett halvt varv, därför går han omkring och ser så här glad ut hela tiden....stänger han munnen är han orolig att han sväljer den. Jag har precis bestämt mig för att skicka med ett äpple till "snack" imorgon.....

Snowday again.......

Ja, som ni vet vid det här laget så vet man aldrig vilken årstid man vaknar upp till här i North Carolina. Idag var det snö och det är lika med stängda skolor....barnen jublade. Felicia som skulle ha "Sience test" om solen, månen, stjärnor och jorden blev överlycklig......jag blev.....ja, jag fick ändra min planer.
 
Vi tog en lugn mysmorgon sedan klädde vi på oss och gick ut för att se om det var tillräckligt med snö för att åka pulka. Eftersom pulkorna och Jonathans efterlängtade snowracer är kvar i Tommarp, fick vi ta surfbrädorna och simringarna i stället. Backen mellan vårt och grannens hus funkade perfekt.....efter en stund ville barnen gå till den stora backen vid lekplatsen. Efter två timmar ute frös vi om tår och fingrar och gick hem för att äta lunch.

 

                 

              

      

     





 

Uthyres





Sådär ja..nu känns det lite mera definitift att vi snart ska lämna Greensboro och åka hem. Jag hade gärna tagit huset med mig hem, jag har vant mig vid 360 kvm boyta, 4 badrum, stor gästvåning och en solig terass. Kanske inte det stått "pall" för vårt klimat.....men, men.
Vi tycker att det är jätteskönt att vi inte har köpt hus här utan "bara" hyr, nu är det vår hyresvärds telefonnummer som står på skylten och inte vårt och det känns bra. Vi bara ger oss av när skolan slutat inför sommaren och när allting är packat.
Men än har vi mycket kvar att resa till, uppleva, upptäcka, se, njuta av, lära oss, vara med om och handla......

Hotel for dogs

                                                                                      

Så var det dags för ett biobesök igen.
Att gå på bio här kostar 6 dollar, vilket jag tycker är ett bra pris. Four Seasons Teatre har 21 salonger, öppet nära nog dygnet om och alla filmerna snurrar om och om igen, så att hitta en tid som passar är inte svårt.

Filmen "Hotel for dogs" har visats som reklam på en av barnkanalerna, så den lockade givetvis barnen......
 
Filmen var både rolig och spännande...det hände väldigt mycket hela tiden.
De föräldralösa syskonen hittar några hemlösa hundar som håller till i ett rivningsfärdigt hotell, deras egen hund hittade stället när han inte kunde bo med barnen i deras fosterfamilj.
Syskonen tog sig an hundarna och fler av stadens lösspringande hundar och började med hjälp av fler ungdommar att "driva" hotellet för hemlösa hundar. Killen uppfann bla. en automatisk utfodrings automat och en självrengörande lyktstolpe och mycket, mycket mera.....Stadens hundjägare fick nys om det "olagliga" hotellet och tog alla hundarna i beslag och så började en kamp om att få tillbaka alla hundarna.

Både Felicia och Jonathan tycker mycket om när det är djur med i filmerna, de skrattade mycket.
Betyg: 4 hundben av 5 möjliga....  

RSS 2.0