Försening

Jag trodde att jag skulle få in en bild på Annika här när hon kommer kånkandes på sina väskor på flygplatsen. Men som vanligt så blev det förseningar i flygtrafiken och Annikas flyg från Amsterdam blev 30 minuter försenat till Washington, när hon kom fram var det så lång kö i immigrationen att hon missade planet till Greensboro. Ja, detta har ju hänt förr.... men strax efter 11pm ska hon landa ikväll. Jag tänker skicka Jan-Anders att hämta henne, så stannar jag hemma med barnen.

Hemma spa

Jag har knappt varit hemma idag, förmiddagen tillbringade jag i Jamestown, där Wendy bjöd på frukost och bokklubbben träffades. Vi fikade och pratade om boken vi läst......jag kom bara igenom halva, den var ganska svår, tråkig och fångade inte mig alls. Men fikan ville jag inte missa.
Ikväll har jag varit hemma hos Eva.Å, hon hade ett Spa party, där vi fick prova på många olika produkter som givetvis var till försäljning. Vi gjorde avslappning, fick handmassage. Vi provade en fotkräm, ansiktsscrub, krämer och läppscrub, allt mellan himmel och jord. Allt för att man ska bli 10 år yngre. Jag köpte en ögongele för kvinnor 40+ om nu det kan vara någonting för mig, vi får väl se om det gör underverk för det utlovades i broschyren.
Vi hade i allafall en trevlig kväll, gott tilltugg med dryck och många fniss.

image229


Utelek

Efter skolan och hemundervisningen i Engelska ville barnen leka ute i solen, vi spelade lite fotball, men Felicia och jag har ingen chans mot Jonathan, han pucklar på oss, gömmer bollen och springer snabb som en vässla in  med bollen i mål, han har väl sett på tv hur de gör. När han vunnit matchen gjorde vi en hinderbana men konerna och körde i nerförsbacke på våra trädgårdsgångar ända tills Clas kom och skulle tvätta motorcykeln, då skulle Jonathan tvätta sin cykel. Det slutade med vattenkrig. De två har sina cyklar gemensamt, de skrattar även åt samma skämt och gillar samma kanaler på tv,n. Vet inte om det är Jonathan som är ovanligt mogen för sin ålder eller........
Felicia hittade nya vänner på andra sidan vägen och försvann en bra stund, hon är alltid leksugen och har lätt för att ta kontakt med andra barn.

     


Vi glömmer dig aldrig...

Idag fick vi ett sorgligt besked från Tommarp. Jan, vår granne finns inte mera. Han somnade in hemma i sängen. Tommarp blir sig aldrig mera likt, vi får aldrig mer se Jan ut och gå med Buster, komma in på en fika eller nyfiket undra något. Han pratade alltid med barnen och var hjälpsam om något behövde fixas, som en extra farfar eller morfar. Vi kommer att sakna Jan och det blir inte lika roligt att komma hem i sommar när inte Jan kommer över för att säga hej. Vi glömmer dig aldrig.

image225

Chapel Hill

Lördagsmorgon betyder sovmorgon, vi gjorde inga undantag denna Lördagen. De bästa dagarna i veckan är utan tvekan Fredagskväll och Lördagsmorgon. Det blev ännu bättre denna helgen för Caroline kom och hälsade på oss. Vi hade Fredagsmys som vanligt, med god mat, film och soffmys.
Efter dagens sovmorgon åkte Caroline och jag en snabb sväng till Wol Mart, för små inköp...
Strax efter lunch åkte vi allihop till Chapel Hill. Felicia hade kompisen Amanda med sig. Caroline hade fått nys om ett ställe där man kunde måla på keramik och det ville hon visa barnen och de blev överlyckliga och ville genast måla varsin sak. Så det gjorde vi den närmaste timmen. Därefter körde vi till Southern Season, en otroligt fin affär med matvaror, mycket delikatesser, husgeråd, viner, presentkorgar, godis m.m från hela världen, vi hittade en del svenska varor där som jag inte kunde låta bli att köpa.
Vi åt mat på Chick fil´A, inte det bästa matstället precis men barnen fick välja idag.
Innan vi sa hejdå till Caroline gick vi in och hälsade på Lotta och Anders (familjen som hon bor i), de bjöd på Äppelkaka med vaniljsås och kaffe. Det var kul att träffa Caroline, vi ser att hon har det bra och vi vet att det inte dröjer så jättelänge tills vi ses igen, det är ju bara drygt en timme bort med bil.

     

     


Äntligen!!!

Idag ringde han.......Ryan, en klasskompis till Felicia, som hon jätte, jätte gärna vill leka med. De har bestämt flera gånger, men det har inte funkat förrän nu. De har lekt ute och inne, busat och spelat spel, de hann med hur mycket som helst på de 2 timmarna som han var här. Nästa gång är Felicia välkommen hem till Ryan och det vill  hon mer än gärna.Ikväll kommer caroline,  Jan-Anders hämtar upp henne på tågstationen i Downtown på väg hem från jobbet, det stämde ganska bra. hon stannar tills imorgon, då vi kör henne tillbaka till chapel Hill. Som vi har längtat!!!!

image217

Vilken lirare

Jonathan han kan han, ingen har en sådan klurig övertalningsförmåga som han, så efter mycket prat och övertalningsförmåga från denne kille så låg han i pappas säng och spelade ett data spel. Jag förstod inte hur det gått till, men var tvungen att ta fram kameran. Barnen hade just kommit hem från skolan, jag städade badrummet och Felicia hade engelska med Beth. Jonathan visste att det var snart hans tur att göra sin läxa, men under tiden låg han här och sa att han var en "very lucky boy".
Vilken lirare!

image216

Grönt bad

Det kom två paket från Ing-Marie och Ingmar för några dagar sedan. De innehöll Valentine kort, hårsnodd, godis och badfärg......från Sverige, och jag som trodde att alla tokiga saker kom från USA. Jag lovade barnen att de skulle få bada idag efter skolan, de var så spända på hur det hela skulle se ut. Barnen var övertygade om att de inte skulle kunna gå i skolan imorgon för att de skulle vara helgröna, precis som Hulken. För säkerhetes skull fick de ta en dusch efteråt.

image215

scrapbooking

Vad är scrapbooking??
Slår man upp ordet hittar man följande: urklippsalbum, återblickar, minnesbilder, kavalkad. Det stämmer bra med vad det är vi håller på med.
Slår man sedan upp ordet scrap, hittar man ord som: smula, fragment, papperslapp, rester, smått och gott, avfall och skrot ?????? VA?

Då har vi missuppfattat det hela, vi  köper nytt, dyrt och mycket på hobbyaffärer som Michaels och AC Moore, ska kanske kolla soptunnan nästa gång.

Idag har vi haft scrapbooking-träff eller kurs eller vad man nu vill kalla det. Vi är 6-7 glada tjejer som träffas ca 2 gånger i månaden och klipper och klistrar, så att vi får in våra fotografier i album efter konstens alla regler. Det krävs ett stort bord för vi har nu efter ca 6 månader lyckats få ihop en hel del album, papper, stickers, mallar, klister, häftkuddar, skärapparater och saxar m.m.....

Vi har otroligt kul iallafall....Vi bestämmer från gång till gång vem vi ska vara hos. Eftersom vi träffas redan 9.00 på morgonen vankas det alltid förmiddagsfika.
Ni som inte provat på scrapbooking - gör det!  det är roligt, avkopplande och resultatet blir ett fint album som minne.

Jag har tagit lite bilder från Felicias album, så ni kan se hur det kan se ut, det är bara fantasin som sätter gränser..

        


Ni förstår vad jag menar....

Jag måste berätta om ett heltokigt missförstånd. Så knäppt allting kan bli när man sitter i olika delar av världen och ska försöka prata över msn och hitta några veckor när det passar för båda att träffas....

Annika (min väninna) kommer hit till Greensboro den 27:e Februari och ska åka hem igen den 17:e Mars. Vi kommer att få nästan 3 veckor tillsammans här och det ska bli jätteroligt. Jag ser verkligen fram emot detta, kanske jag har sett fram emot detta för mycket för jag väntade nämligen hit henne i Söndags (den 17:e Februari ) och jag hade planerat att hon skulle stanna till den 27:e Februari.....Jag ringde henne och frågade hur dags hon skulle landa på Söndag, så jag kunde hämta upp henne på flygplatsen. Då sa Annika att hon skulle ingenstans på Söndag...??????? 

VA?????????

Vi klarade upp missförståndet och hon är så välkommen den 27:e. Februari. "Nuffrorna" var ju rätt iallafall men det skulle vara tvärtom, ibland blir det lite fel........

Så ni som ska komma hit, dubbelkolla gärna så jag har uppfattat eran ankomstdag och inte att ni kommer när ni ska åka hem....ja, ni förstår vad jag menar!!!!!!

Kanelbullar

image210

De blev stora, goda och helt perfekta. Vi frossade till eftermiddagsfikat. Jag lovade Felicia att göra Kardemumma skorpor också, de blev lite väl gräddade så de får man kalla misslyckade, trots allt ätbara. Tack Eva, Helena och Mamma för pärlsocker, Kardemumma och jäst, så jag kan baka efter mina svenska recept.
Nu ska jag bara rensa i den lilla frysen så allt nybakat får plats.

Bowling

Lördagskväll i Greensboro.
Vi hade lovat barnen att göra något som de tyckte var roligt, så det blev bowling. Gate City ligger nära, 50 banor där några av banorna har galler för rännan när barnen ska slå.

Familjen Granberg följde med, vi hade lite diskussion i bilen dit om det skulle bli familjekamp, dvs. Skåne mot Göteborg, könskamp eller föräldra-barn kamp. Det blev det sistnämnda, Helena, Per-Anders, Jag och Jan-Anders på ena banan och Felicia, Amanda, Sofia och Jonathan på den andra banan.

Spelet kan börja. Jag började med att brilljera med en spärr och en strike men det är svårt att ligga på topp för länge så resultatet dalade redan vid tredje slaget. Sen hade jag svårt att hitta formen igen. Killarna hämtade hem en hel del poäng efterhand. Jan-Anders hade helt klart sina bästa slag på runda no 2, då han slog in ett par strikar i rad. Per-Anders fick en del insidertips från mej, då glattade hans resultat upp helt plötsligt, konstigt, de funkar inte för mig...Helena avancerade efterhand och bäst slog hon då mannen hennes bad henne att sikta mot 3 banor höger.

Barnen var jämna och överraskade med strikar och spärrar och med oroväckande lika resultat som vi vuxna, så vi fick verkligen anstränga oss så att vi inte skulle få pisk. Det var en hård kamp, dels för att komma över skamgränsen på 100 poäng men allra mest för att vi verkligen ville vinna. Efter 2 serier var alla nöjda och vi åkte hem och fikade.


image209

Sick day

Det var tur att snön försvann för idag hade de"sick day" i Felicias klass. Det innebär att alla ska vara klädda i pyamas, ha med sig en sovsäck eller filt och ha mysskor på fötterna. De skulle vara "sjuka". Jag övertalade Felicia att måla röda prickar i ansiktet så att det såg ut som röda hund eller vattkoppor. Hon blev jättesöt och alla i klassen tyckte att hon var cool.

Alla barnen var uppdelade i smågrupper och de fick gå runt till olika stationer. Jag jobbade i skolan i dag och satt på en av stationerna, hos mig skulle de rita sv sig själva, hur de såg ut när de var sjuka, klistra fast en näsduk och en hand som gick att röra på. På de andra stationerna var det blodtryckskontroll, använda stetoskop, lära sig vad som är nyttig mat och vad kroppen behöver, någon kroppsövning och ett data program.
Barnen hade jättekul.

Idag har Felicia bjudigt hem Sydney igen, en klasskompis. De har också sagt till Ryan, klassens snyggaste kille, att han också är välkommen. Han ville det väldigt gärna, så vi får se vad som händer under resten av denna Fredags eftermiddag.

image205

     

Snö

Innan jag gick till sängs igår kväll såg jag att det snöade, det kom stora fina snöflingor och det blev vitt i hela trädgården. Det visade sig att skolan höll stängt hela dagen idag på grund av vädret. Så barnen fick en ledig dag idag. Felicia blev arg för hon ville så gärna gå till skolan just idag för de skulle fira Valentine, äta någon kaka och dela ut alla valentine korten som hon gjort till alla i klassen.

Nu blev det en bra dag i allafall. Vi träffade alla de andra mammorna uppe på lekplatsen, åkte lite pulka och lekte. Vi hade fika med oss, solen sken och snön försvann på eftermiddagen.

       


Valentine party

Hur kan man bara glömma kameran när ens barn ska gå på sin första skoldans USA, tack Roger för att jag fick låna din kamera. Det är inte vilken dans som helst utan ett Valentine party. Det har pratats mycket om denna festen, vilka som ska dit, vad man ska ha på sig, det har bakats och planerats. Jag fick köra och köpa nya kläder till båda barnen, för det skulle vara röd, rosa för flickorna och blå för pojkarna. Jonathan ville dessutom ha ny frisyr, så efter skolan gav vi oss av till Leon´s salong för en trimmning. Båda barnen undrade förståss om deras klasskompisar skulle komma.

Vi gick dit hela familjen, ingen släpps in utan vuxensällskap, så Jan-Anders fick skynda sig hem för att båda barnen skulle kunna gå, vi fick fika biljetter och barnen fick nummerlappar som de kunde vinna priser på. Föräldrarna hade bakat, så fika bordet stod uppdukat klart för servering. Mitt bland alla färgglada socker- hjärtan med strössel på låg mina kanelbullar och jag undrade om det överhuvudtaget var någon som skulle vilja äta dem. Men senare på kvällen såg jag att fatet nästan var tomt. Jag såg dessutom att de flesta svenskar på festen gick med en kanelbulle i handen.

Det var fullt ös på dansgolvet, vi dansade till musik som discjockeyn valde och det var allt från Hanna Montana till fågeldansen. I vimlet på dansgolvet såg vi rektorn Mr.Pope, han ska verkligen ha beröm för att visa sig. Honom träffar jag också varje morgon när han står och säger good-morning till barnen när de kommer till skolan.

Det var flera av Felicia och Jonathans klasskompisar som var på festen. Felicia dansade med dem medan Jonathan dansade hip hop med mej. Jan-anders intog kaffebordet och stannde där och snackade med de andra svenskarna.

Vill också passa på att gratulera Kent och Arne Kristoffersson som har födelsedag idag  GRATTIS!  och GRATTIS!

        

     

Chaperon

Det låter som Al Capone, men så spännande är det inte, bara nästan...
Jonathans kindergarten klass har varit på utflykt idag och jag har varit Chaperon, dvs. medhjälpare. Jag blev tilldelad 3 små pojkar (Jonathan, Peyton, Thomas) att ansvara för och vägleda rund på Childrens museum. Eftersom Jonathan varit där flera gånger visste han precis vad som var roligt, vi tog bara godbitarna och killarna hoppade, flög, klättrade, målade, körde, spelade och mycket mycket mer tills det var dags att ta bussen tillbaka till skolan igen.
Även denna gången fick jag lugna och lydiga barn så det blev en trevlig utflykt även för mig.

Barnen var nöjda och glada över allt de varit med om, men jag tror att det bästa är ändå matsäcken, trots att många utav barnen har lunchbox med sig varje dag till skolan så är det alltid något speciellt med utflykts mat. Jonathan ville ha pannkakor med sig, men det hann jag inte göra igår (läs gårdagens blogg) så han fick en dubbelmacka, några köttbullar, ett ägg och morötter. Jag är övertygad om att han mår bättre och blir mättare på det än det som många av de amerikanska barnen sitter och äter. Peanut Butter and Jelly sandwish, chips and cookies för att nämna några favoriter.

        

        

Hemmafru

Idag har jag verkligen levt upp till min nuvarande roll som hemmafru och det är nog första dagen som jag kan säga så (tur är väl de). Jag har tagit itu med köksskåpen, skafferiet och städskåpet, det behövdes verkligen en storrengöring och rensning där. Sedan städade jag hela mellanvåningen. Mellan dammtussarna hann jag med 4 maskiner tvätt som redan är torr och inhängd i garderoberna. Hämta barn,laga mat och diska.

Ja, ni hör, så här har jag det.....men det var idag det, så här kan man inte ha det mer än en dag sedan måste man ut på nåt kul. Jag laddar upp för den stora vårshoppingen, affärerna börjar fyllas av vår och sommarkläder och min shopping-galne väninna Annika kommer till helgen så då ska det inte städas alls....pratade just med Caroline i Chapel Hill, vi var välkomna dit för shopping, lunch och spa-behandling och det låter inte alls fel. Det är inte så dumt vara "hemmafru" trots allt.....


Helg

Vi har tillbringat hela helgen i trädgården. På Lördagen krattade vi löv, åt lunch på terassen och på Söndagen monterade Jan-Anders ihop barnens nya studsmatta som de köpt för sina sparade slantar. Allt som inte främjar ett stillasittande tv-tittande eller data-spelande liv är ju bra. Så nu hoppas det även i Greensboro.

 Det har för ovanlighetens skull börjat blåsa, så nu har vi nya löv i hela vår trädgård. Vi som tyckte att vi just fått lika fint som grannen, han dammsuger nämligen sin trädgård.

Familjen Hidenbäck har förgyllt vår helg med en god middag, roligt sällskaps-spel tillsammans och som kronan på verket kom Gitte idag med ett pussel över Amerikas stater. Klas och Jan-Anders kastade sig över det. Jag som trodde att det fanns 52 stater, det var ju fel. Är det någon som vet?
        

        


Språkproblem

Vi har problem med språket, detta trodde vi inte när vi bestämde oss för att flytta från den trygga språk-tillvaron hemma i Sverige. Vi pratar Svenska hemma med varandra i familjen, barnen pratar amerikanska i skolan och med sina klasskompisar.
Jag  och barnen får privat undervisning i det amerikanska språket vars 2 timmar i veckan av Beth, en rolig och trevlig kvinna. Hon är mycket barnkär och vet precis vad barnen behöver.

Det är inte det som är problemet utan det är när vi ska prata med våra vänner här i USA. De pratar nämligen Göteborgska, det är inte bara det att vi har dialektala skillnader, de har ett helt eget språk med "egna" ord, det har vi i skåne också visserligen, men de förstår man ju....

För att ta några exempel så Säger de "knö" sig när de menar att man ska tränga sig....De äter skolmåltiderna i bamba, var nu det ordet kan komma ifrån?
Om man är "tyken" är man stöddig och oförskämd och är man dessutom "brötig" är man riktig otrevlig och högljudd. Cykeln kan bli "paff" och de kan förvara den i "svalen" vilket menas att om de får punktering på cykeln så kan de ställa den i trappuppgången tills den är lagad och kan användas igen!!!??
Det skulle sitta fint med ett skånsk/göteborgskt lexikon....

Men det värsta är ändå att alla göteborgare går omkring i "gummiskor". Först trodde jag att de menade gummistövlar utan skaft (som de har på Lantmanna) men icke, ej heller de moderna Crocs-Foppa-tofflorna utan de menar gympadojjor, sportskor, träningskor. Sulan är ju gjord av gummi  och det är riktigt. men vilka skor har inte sula av gummi?

Nu ska jag inte "glytta" mig mera, vi är bara "glaá för att kivas". Ni är otroligt härliga vänner och tillvaron här skulle inte vara så rolig om inte ni Göteborgare fanns här.

Väninnor

Här är mina prommenad kompisar Helena och Gitte.

image151

Vi Gratulerar...

Magnus på 40-års dagen. Ett stort GRATTIS från Familjen Hansson!!!!

image174



Fieldtrip

Idag åkte jag med Felicias klass på utflykt, det är tredje utflykten som denna klassen ska ut på, så jag tycker att de är ganska rörliga. Till skillnad från Sverige så får föräldrarna betala utflykten. De familjer som inte har råd får resan betald av pengar som är skänkta till detsamma.

Utflykten gick till Winston Salem, där finns ett experimenterium som heter SciWorks, bussturen tog ca 45 minuter.

Jag fick ansvar för tre flickor, Felicia, Shelby och Tiyaki. De var lydiga och intresserade av att prova på allt. Så det var inga problem alls. Vi började med planetariet, där vi fick se en film om stjärnorna. Efter vår medhavda lunch gick vi runt på de olika avdelningarna och experimenterade.

När vi åkte hem var alla nöjda men trötta, så det var flera som somnade i bussen. Nästa vecka ska jag följa med Jonathans klass på fieldtrip.

        

           

  

Fettisdagen

Som ni vet så gillar jag inte Semlor, jo bullarna men inte mandelmassan och inte så mycket grädde, så att bjuda mig på semlor är inget roligt. Men jag tycker att det är roligt att baka dem så jag bjuder gärna och då äter jag bullarna släta. De påminner mig om Thulins släta bullar som de sålde i mysrummet på Korsavadskolan när jag gick påhögstadiet, skitgoda och de kostade bara 1 krona styck.

I går var det storbak då gjorde jag släta bullar till idag och kanelbullar till Fredag, de ska ha Valentine dans på skolan och jag lovade att baka lite. Allt blev lyckat, det kan man inte vara så säker på eftersom man inte har de ingredienser man är van vid. (Mamma, det gick bra med bikarbonaten i stället för hjorthornsaltet, jag märkte ingen skillnad).

I dag har jag haft scrapbookingen hemma hos mig och givetvis serverade jag semlorna, det blev några över till ikväll, det uppskattar nog barnen och mannen.

Eftersom det var rena rama sommarvärmen ute så tänkte jag överraska barnen och hämta dem i Mustangen utan tak, givetvis. Jag fick ringa Jan-Anders, inte för att be om lov utan för att få instruktioner hur man fick av taket..nu var det inte alls svårt. Han lät lite nervös att jag skulle ut och glida, men det får han vänja sig vid...solen lyser ju varje dag. Barnen blev överlyckliga, vi fick nästan med Mrs. Tomlinson också i bilen. Eftermiddagen tillbringade vi vid lekplatsen med fika. Det var det fler än vi som gjorde för det var fullt av barn och både Felicia och Jonathan träffade på klasskompisar där som de lekte med.


        

        


Coolingar

När vi tjejer var på bio passade killarna på att dra en repa med "cabben".

image152

Hanna Montana

Vi hade köpt biljetter till den nya Hanna Montana filmen som hade premiär i dagarna. Hanna Montana är alla småflickors favorit och Disney channel har tv-show med henne nästan varje dag.Tjejen som spelar Hanna heter Miley Curys och hon klär ut sig till den berömda rockstjärnan Hanna Montana. Jag har ärligt talat inte sett så många avsnitt och jag tyckte inte att filmen var särskilt bra. Felicia och kompisarna som var med och såg filmen var jättenöjda, de satt och sjöng och nästan smådansade hela tiden.
Vi valde en ny biograf som ligger vid Four Season, stort, 21 salonger och jättefint.
Det var första gången vi var på bio i USA. Nästa gång vi går blir det nog "Alvin and the Chipmunks", som Jonathan hade som önskemål.

    


Vårkänslor

Jag glömmer aldrig vad Jonathan svarade mig när jag frågade honom vad han ville jobba med när han blev stor. Han svarade:
-Jag ska bli en sån som bestämmer väder på tv och du mamma ska alltid få sol.

Det känns nästan som att den önskan redan har slagit in, trots att det inte är Jonathan som är meterolog.
Här är nästan alltid sol och klarblå himmel och vindstilla, detta är vi inte vana vid så vi blir lika förvånade varje dag,
-Va, sol och fint väder idag igen!

I dag har vi ätit årets första glasstrut ute i solen, helt underbart och barnen tvättade sina cyklar på garageuppfarten och fåglarna kvittrade, det var nästan så man fick lite vårkänningar.....
Det börjar bli lite tjatigt och jag ska inte skryta mer med vårt väder för jag vet hur ni har det hemma på Österlen.

Fast idag fick jag för första gången på länge hemlängtan fast det var inte vädret, det lovar jag, utan det var när jag läste Lottas e-mail (som nuförtiden droppar in tätt, tack Lotta! du vet att jag gillar att läsa dina ordklurigheter. En ordbajsare som du finns det inte många av).
Hon skrev att de skulle ha ektunnan hemma hos sig och ha fest med gänget, detta innebär god mat och dryck och bad i en vedeldad ektunna som står ute i trädgården och förhoppningsvis är det snö, kallt och stjärnklart som det var när vi var med om detta hemma hos Jessica och Göran. Ja, ni hör....jag skulle gjort allt för att få vara med denna kväll.

image144
 

 

Sleepover

Fredag igen, fast jag inte jobbar under veckan så tycker jag att Fredagen är den bästa dagen. Barnen har ingen läxa som måste göras, inga lunchboxar som ska förberedas, inga barn som måste nattas i tid och det bästa av allt, sovmorgon imorgon. Det njuter jag av redan idag...

Felicia har en klasskompis (Sydney) här hemma idag, de har lekt hela eftermiddagen och hon ska sova över hos Felicia inatt. De har bäddat och planerat flera timmar, ska de våga sova i källaren som planerat eller är det säkrast att bädda i Flickrummet, kanske de till ock med hamnar i The Masters bedroom, då blir det trångt...

Men det är Fredag och det innebär mys, så efter kyckling i pitabröd såg vi den nya Disneyfilmen The Gameplan, den var bra och rolig, mycket underhållande. Till filmen tuggade vi i oss 2 stora skålar popcorn. Gott!
Efter filmen dansade flickorna balett för oss, Sydney visade Felicia några positioner som hon lärt sig på balettskolan och Felicia tränade med balett-skorna på....
En hellyckad sleepover med mycket skratt, bus och englska, oj, vad vi tränade.

     


Symöte

Det bor ungefär 50 Svenska kvinnor i Greensboro med omnejd. Vi träffas en gång varje månad på ett sk. symöte, än har jag inte sett någon som syr eller ens har en stickning med sig...så varför det kallas symöte är det ingen som vet.

Det finns en lista som man skriver upp sig på, där står namn, adress, telefonnummer och e-mail adress, så alla har allas adresser. Sedan går man i bokstavsordning på listan vem som ska vara värdinna på nästa symöte. 

 Värdinnan skickar  ut en inbjudan via e-mail till alla och bjuder hem på en enklare bit mat och lite vin. Vi pratar och byter erfarenheter med varandra. Det är ett bra sätt att knyta kontakter och kanske hitta människor som har samma intressen som man själv. Flera av kvinnorna har bott i USA i många år och för dem är detta ett sätt att hålla kontakten med andra svenskar.

För min egen del ger det möjlighet att prata med kvinnor i samma situation som jag själv, vår vardag här osv. Vi ger varandra tips på allt mellan himmel och jord som kan vara bra att veta i detta stora fantastiska land där man ibland kan känna sig ganska liten.

Efter kaffe och en god efterrätt körde vi 6 glada "Adams Farmare" (nu bunkar vi oss Maria och Anette)  hemmåt i regnet, hoppas nu inte det fryser på så att skolan ska stänga helt eller starta senare imorgon, för vi har just bestämt oss för att träffas på gymmet 9.30 och köra ett pass och det vill man ju inte missa.


RSS 2.0