Bad day

Today we did a bad thing we jumped in a big mudpudol.
We looked like mudalians  and  mom was mad.
We apulagis we said I am sorry we  jumped in mudpudols.
Next  time you need  erplugs beacuse we are going  to skreem 
we mean it.


Jonathan 


Helgens utflykter

Eftersom det regnat sedan i Onsdags kände vi att vi fick hitta på något under Lördagen. Vi åkte till Charlotte för lite shopping. Lunchen intogs på Ikea, där vi även gjorde lite matinköp i Svenskshoppen. Bla. räkor, mums...Lördagskvällen var räddad. Vi slog ihop vår räkpåse med Granbergs räkpåse sen frossade vi tillsammans...Alltid lika trevligt!

Philip och Markus lämnade Greensboro för denna gången, de drog vidare till Orlando, Florida för nya äventyr. Killarna funderade på att stanna till hos oss för en övernattning på hemvägen också, vilket blir nästa helg.

Söndagsutflykten var planerad till Pilot mountain med Svenska skolan. Som tur var sken solen och risken för regn var minimal. Efter  tipspromenaden grillade vi korv, barnen lekte och jag kände bara att det var superhärligt att vara ute och få frisk luft. Tröttheten slog till på eftermiddagen då jag intog soffan och slöade....



Jonathan är betydligt bättre även om han inte fått tillbaka aptiten riktigt och han klagar på huvudvärk lite då och då, han klarade av att gå på bowlingkalas hos en klasskompis. Han får vara hemma ytterligare en dag från skolan då de har studiedag imorgon.

Vi vill också gratta kusin IDA på födelsedagen....Hoppas att din dag blir jättebra!!!!!!

Universalmedel





Coca-Cola är någonting som barnen längtar efter ibland, jag kan också tycka att det är gott, särksilt en varm dag på stranden när orken har tagit slut. Idag är det långt ifrån både sol och strand men ändå har vi haft nytta av Coca-Cola.

Idag har vi en sjuk gosse hemma. Han väckte mig 4.30 imorse, ledsen och kokhet, tempen låg på 39.9. Hela dagen har han legat i soffan och sett på tv varvat med sömn. Av någon anledning har barnen alltid tyckt att de skulle få Coca-Cola när de är sjuka (vilket sällan inträffat, som tur är) och det är klart, bra när de dricker.....

Felicia samlar på Quaters, en för varje delstat och snart har hon fullt i sin kartbok. Jan-Anders har skickat ut ett e-mail till sina arbetskamrater att titta i sina plånböcker och se ifall de har just den staten som hon saknar och vi har fått flera missade quaters under veckan. En slant hon fick var så svart att man inte kunde se vilken delstat den kom ifrån. Vi provade att lägga den i ett glas med Coca-Cola och nu är den blank och fin.

Undrar vilka ingredienser denna dryck innehåller?
Kanske jag inte vill veta.........

Besök av kusin Philip

Idag kom barnens äldsta kusin på besök tillsammans med kompisen Markus. De har redan installerat sig  på källarplan. Vilken nytta vi har haft av de utrymmena, det är som en lägenhet utan kök.....men eget vardagsrum med tv, 2 sovrum, dusch, toalett och terass.
Caroline bodde där de första 6 månaderna när hon bodde här, sedan har ett stort antal släktingar och vänner kommit och bott hos oss, mellanlandat hos oss och vi har sagt varje gång.......Vilken tur vi har "lägenheten" i källaren.

Vad de här killarna har tänkt sig att göra här är det ingen som vet, inte minst de själv, de ska ta dagen som den kommer....... 
 I Washington hade de problem med att få hotellrum och dagen efter hade de problem med att få tag i en hyrbil, så de fick inte se någonting av Washington, tyvärr..... Hoppas de ger den Amerikanska huvudstaden en ny chans innan de åker hem.

 I morgon vill de bli avsläppta i stan...hahahahahah.....de måste mena downtown..okej....kul..så besvikna de ska bli, (såvida det inte är Fredag eller Lördag kväll). Jag får väl hitta något mall att slänga av de på istället....Ska bli kul att höra vad de har att säga efteråt......

 

Senaste nytt från USA

Svarta plastsäckstrenden är här!!!!

Såg igår på gymmet att det var en tjej som hade en svart plastsäck (tröja sydd av svart tjock plast) på sig, hon märkte att jag tittade lite konstigt, så hon förklarade för mig att det var för att hon skulle svettas mycket och gå ner i vikt (Vilket hon visserligen behövde) men jag var tveksam till metoden.....

Resultatet kom mot slutet av passet, då satt hon vid väggen, likblek och höll på att svimma. Hon hade förmodligen fått vätskebrist. Ha ha ha, de går på allt......

Så ni Friskis tränare därhemma....om ni skulle få nys om att detta är det senaste, gå inte på det....


Måndagsmorgon med gnälliga ungar

Ingen kul morgon att starta veckan på.....

Enligt Jonathan var natten för kort, Cornflakesen för torra, huset för kallt, shortsen för korta och Clas bil är för liten (Jan-Anders körde Volvon till Danville idag och då är Clas snäll och lånar ut sin "lilla" bil).
 
Dessutom hade Jonathan ont i magen, foten, benet och fingrarna....

Felicia var ovanligt medgörlig.......så är det att vara storasyster, då måste man jämna ut bekymmerna, så idag fanns det inte utrymme alls för henne att gnälla eller klaga.

Trots allt ser det ut att bli en fin dag, solen börjar värma (morgonen kan vara lite kylig..därav mössan på Jonathan) och jag är nyss hemkommen från gymmet. Idag ska jag upp till skolan och göra mina åtagande i Felicias klass.



Fotbollsmatcher

2.30 pm spelade båda barnen match.
Idag började de med fotografering inför säsongens lagfoto.
Solen sken, men ändå kändes det lite kyligt emellanåt, tröjan åkte på och av, på och av hela tiden.
Lyckan var fullständig när båda barnens lag vann.
Jonathans lag (Vikings) med 4-0 mot Red Lions och Felicias lag (Cardinals) med 3-1 mot Tigers.
Jonathan lyckades peta in ett mål och han var överlycklig!!!!!
 Felicia har alltså börjat sin fotbolls karriär igen..utan att tugga på målnätet en enda gång. Nu vet vi vad vi ska göra flera helger framöver, redan i morgon ska Cardinalerna träna.
I kväll firar vi med grillparty!

        


Thank God it´s Friday

Solen och sommaren har kommit tillbaka till oss, idag har vi riktigt varmt och soligt.
 
Barnen har "early release" idag vilket innebär att de slutar redan 12.20 istället för 14.20. De hade redan lagt upp planer för eftermiddagen. Felicia ska först bli klippt och sedan ska hon leka med kompis. Jonathan ska direkt till kompis. Kvar hemma blir jag, min bok och en solstol på terassen.

Förmiddagen tillbringade jag på gymmet. Jag Fredags-handlade på hemvägen (köpte jättegoda jordgubbar-mums!) och  hyrde Fredagens film till barnen: "Open Season 2." Själv ska jag se filmen: "The boy in the striped pajamas". Har hört att den ska vara bra......J-A kommer hem ikväll, kanske jag redan somnat i soffan.....

Annars bjuder helgen på fint väder och fotbollsmatcher för båda barnen, vilket inte är helt fel. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran denna gången.

S:t Patricks Day

Här firas det S:t Patricks day, alla går klädda i grönt, Irländsk musik och en Guinness i handen. Kanske inte riktigt men.....

Barnen har haft gröna tröjor på sig, om de inte hade haft gröna kläder på sig, är det fritt fram för alla att nypa dem. Vet inte varför.............Nu klarade de sig och jag tog också en grön tröja på mig för säkerhets skull.

En liten grön "elfliknande varelse" med orange hår går runt i husen och i skolan och ställer till oreda just denna dagen. Felicia berättade att när de kom tillbaka från lunchen hade denna lilla buse vält alla bänkar och blandat allas arbeten från borden??!!
Jonathan berättade att deras lunchboxar var i oreda och någons vattenflaska var uthälld.....
Hemma hade denna lilla varelse lagt en skateboard i min säng.......vilken buse....

Den 17 Mars är Irlands nationaldag, även kallas S:t Patricks Day. Irlands skyddshelgon S:t Patricks sägs vara den person som tog kristendomen till landet.

             


Vill också gratta Ludwig och Elin som fyller år imorgon!!!!!!

GRATTIS TILL ER BÅDA


Bankproblem

Nu har jag gjort besök på vår bank i tre dagar, inte för att banktjänstemannen är snygg utan för att mitt visa-kort slutade att fungera.
 Jag upptäckte det då jag stod på Wal-Mart och hade handlat för $ 80. Jag hade varkens kontanter eller checkhäftet med mig, så det blev till att ställa vagnen och åka hem utan varor.
Anledningen till att det slutade fungera var att Jan-Anders fick ett nytt kort och när han började använda det slutade de andra två att fungera. 

 När jag kom till banken första gången råkade jag träffa på den mest oproffsiga, otrevliga och icke kundvänliga varianten (med tandställning som hänger ihop med 2 gummiband, som jag inte kunde låta bli att titta på..hon kunde knappt öppna munnen). Hon påstod att det var omöjligt att ha två bankkort på ett konto, vilket vi haft i snart 2 år??!!!!
Hon sa också att jag var tvungen att ha min man med mig till banken och att han skulle godkänna att jag fick använda "hans" pengar.....vilket jag också gjort i snart 2 år...
Hon menade vidare att jag också skulle sluta använda mina checkar.......fast det står mitt namn på dem och jag har använt i snart 2 år.....det blev ingen  mat den dagen ska jag säga....

Jan-Anders fixade en fullmakt på banken i Danville, med detta papper i handen vandrade jag in till "tandställningen" igen och sa att jag behövde ett bankkort till, till VÅRT konto. fnys, stön och hrm fick hon fram mellan rälsen.

NU blev jag skickade till Mr.Snygg som ursäktade sig i varannan mening. Men om jag inte var Amerikansk medborgare, inte hade grönt kort eller inte hade något "Social security number" så var det lite problem..kanske han kunde fixa det om jag kom tillbaka med mitt pass som innehåller mitt Visa, där det står när jag kom och när jag ska hem igen.

Helgen gick......

NU kom jag tillbaka med mitt pass och jag fick svara på många frågor bla. min mammas efternamn som ogift??!!!
Han (snyggingen) kunde inget lova men kanske jag kunde få ett kontokort tidigast nästa vecka....

Annars går jag dit igen.....
Hej och hå!


Haj å ivaj udan kavaj....

I dag har vi varit på flygplatsen och lämnat av Jan-Anders som ska åka till Europa. Han kommer tillbaka på Lördag nästa vecka.

Vädret är för tillfälligt trist då det regnar hela tiden. Jonathans fotbollsmatch idag och Felicias match igår blev inställda pga. vätan. Hoppas på snar bättring på den fronten.

I kväll ska vi inta soffhörnan, se film (Indiana Jones and the raiders of the lost ark) och tulla lite på godiset från den nuförtiden fulla godislådan. I går kom det ett STORT paket med postgubben. Mat-godis-surprise från Häggs Livs. Jag anar vem som ligger bakom.Tackar för det...... barnen kunde inte vänta tills påsk med musten.....Mums!!!

Vi hörs!


Skvaller och godis

Vännen Ola kom till Greensboro under veckan, titt som tätt behövs han i Danville och han känner oss ganska bra nu. Godis och skvallertidningar går alltid "hem" hos Hanssons. När barnen lagt sig öppnades en påse Djungelvrål sedan satt vi med näsan i varsin tidning resten av kvällen. Tack Ola!


Jonathan i ett nötskal



Han har så ont i sitt högra ben.

Han kan inte plocka upp strumporna från golvet,
inte kan han gå upp och hämta sin biblioteksbok
och absolut inte gå ut och hämta posten.
Det är totalt omöjligt att städa undan legot
och att städa rummet finns inte.

Men att hoppa trampolin med kompisen Ian hela eftermiddagen
och träna fotboll en hel timme gick bra!!!!!!
Visserligen linkade han lite i säng............
Stackaren.


Fortsatt sommar.....


Sommarvärmen håller i sig, barnen är mycket ute och leker. Idag har Felicia kompisarna Amanda och Sidney hemma i trädgården.
 
Hade tänkt att sätta in foto från Cheerleading banquetten från igår, men glömde kameran i "kommaivägstressen" så jag får berätta lite istället.
. Banquetten var en avslutning på denna terminen och alla Cheerleading grupper var bjudna. Det serverades middag (spaghetti och köttfärssås) och tårta i form av en Delfin, alla barnen på Pilot Elementary School kallas delfiner och cheerleadingteamet heter Dophinettes.
 Alla barnen var klädda i sina "dräkter" och de hade uppvisning, efteråt fick alla sina medaljer och fotografier. Under tiden som vi åt tårtan visades ett bildspel upp på alla grupperna under deras träning och från matcherna. Det var många fina och roliga bilder.
 Det delas också ut silverhalsband till alla deltagarna, en liten berlock av en Cheerleading flicka. Felicia var mycket nöjd med alltihop.
 
Till sist kom ett Cheerleading team från Jamestown och hade uppvisning för oss, de var proffsiga och roliga att titta på.

Glass i stora lass




Playdate



I dag var det Jonathans tur att "bjuda hem" sina två bästisar på Fredagslek, de skiftas om att träffas hemma hos varandra. Jonathan ville bjuda på kanelbullar och lingondricka. Jag hämtade upp alla tre vid skolan och de kan leka så länge de orkar, idag har vi inga läxor eller aktiviteter att ta hänsyn till. Jag tänker sätta mig i solstolen på terassen......
Helgens väder ser mycket lovande ut med sol och värme, vilket verkar helt obegripligt med tanke på vintern, kylan och snön som försvann för bara 2 dagar sedan......

Grattis Helena



Önskar både stor och liten. Sökte bland bilderna från Florida, men jag fann dig bara som bikinibrud på stranden....Barnen får gratta från Kennedy Space center i stället.......

Bunco

Tisdagskvällen bjöd på Buncospel tillsammans med 15 andra spelsugna kvinnfolk. Ett mycket enkelt men ack så beroendeframkallande tärningsspel. Alla lägger $5 dollar i insats sedan drar spelet igång.

Fyra personer vid varje bord, och idag var vi 4 bord, eftersom vi fattades en spelare fick vi ha med ett "Spöke".
Man spelar två och två. Första ronden ska man ha så många ettor som möjligt, vinnande laget flyttar vidare till nytt bord, andra ronden ska man ha så många tvåor som möjligt osv.....

Rörigt?.... NÄ
Roligt?..... JA

Man behöver inte vara särkilt intelligent, men gärna social, man får möjlighet att träffa många och prata, det kan bli spännande, tidspress då "huvudbordet" pinglar i en liten klocka då någon av lagen vid deras bord fått 21. Bunco får man om man slår alla tärningarna i "gällande" siffra. Pengavinster utdelas till flest vinster, flest förlorade och flest bunco. 

Tantvarning?.... NÄ

Jag har köpt mig ett spel, så vi drar väl igång till hösten?

Kul med många kommentarer på förra inlägget och jag ska också berätta att barnen har varit hemma från skolan även idag!!!!???!!!!! vi har haft en helt perfekt, underbar vinterdag, barnen har varit ute i trädgården och lekt. Men nu räcker det, sommarlovet blir så kort om de ska vara hemma från skolan nu....Alla dagar som de är hemma måste tas igen.


Oförberedd

  

     

Efter 3 dagars regn övergick klimatet till snö, det började igår kväll, nyheterna varnade och sa att skolorna skulle vara stängda. Jag stängde av väckarklockan och bestämde mig för att det får bli sovmorgon. Jisses vad de ska överdriva hela tiden.....
Jag var inte förberedd ett dugg: Telefonen var urladdad, datorn var urladdad, ingen mat i kylen, mataffären stängd, vinterkläderna undanstuvade m.m
 
 Jan-Anders som skulle åka till jobbet, fick leta sig fram med ficklampa efter sina kläder i mörkret och kylan. Det hade blivit strömavbrott under natten. Usch,vad kallt det var.......59 F (15C) i sovrummet, drag under dörrar och från fönsterna. Då är det skönt med heltäckningsmattor......Som tur var fanns det varmvatten, så jag tog en lååång varm dusch för att förbereda mig för en dag i kyla. Så här mycket snö har vi inte sett här, men det är ingenting mot en skånsk vinter.....det är bara det att hus, bilar och människor är inte rustade.....

Efter en kall frukost utan te, ville barnen ut och göra en snögubbe. Inte trodde jag att de skulle behövas vinterkläder då vi flyttade hit, så den garderoben är inte uppdaterad. För små vantar, inga vinterskor.....kanske det är sommar imorgon...?

Lunchen fick intagas på Mc Donalds (öppet drive thru) och jag fick mitt te. Strömmen kom tillbaka ca 14.00, så nu börjar här bli varmt igen. Barnen är ute igen och busar i snön med kompisar. Imorgon är en ny dag, med nya äventyr!




Vanliga veckor men ovanlig helg

Alla dagar rullar på som vanligt, barnen har sin skola med ganska mycket läxor varje dag, det kommer att bli en befrielse när de kommer tillbaka till den Svenska skolan till hösten. Felicia sitter minst 1 timme varje dag och då gör hon "bara" det absolut nödvändigaste. Man kan göra extra arbeten om man vill ha "extra credit". Men med tanke på att skoldagen är lång så har vi skippat det, de måste få göra något annat också........inte bara skolarbete.

Jag har gett min golfkarriär en ny chans. I Torsdags var vi (jag och 3 vänner) ute på en provbana, där spelade vi 4 hål..och jag tyckte det var roligt.....så jag ska inte ge upp...(än)..

Nu är det Söndagskväll och jag kan bara konstatera att denna helgen blev inte alls som planerat. Båda barnen skulle träna fotboll och Felicia och jag skulle gå på avslutnings"banquette" för cheerleadingen, där skulle de ha uppvisning, medaljutdelning och middag. Cheerleaders från Highschool skulle också komma och ha uppvisning. Allt har blivit inställt pga. vädret, det har regnat utan avbrott i 2 dygn och nu tittar jag ut och ser att det har börjat snöa......vill inte... Det blir att kolla Cannel 1 tidigt i morgonbitti för att se om skolan är öppen eller kanske senarelagd 2 timmar....vill ha vår nu, inte vinter.
 
Helgen har varit trevlig ändå med bowling, gocart och restaurangbesök.....



RSS 2.0