Tandlös och svettig

Igår tappade Jonathan sin andra framtand i överkäken, den har också hängt lös väldigt länge, precis som den som satt sidan om.
Han tappade den i skolan och fröken berättade att den helt plötsligt bara låg på golvet.
Jag var uppe på skolan under dagen och när jag checkade in mig på kontoret visste tanterna som arbetar där redan att tanden var tappad. Lisa som jobbar där har full koll över barnen. På eftermiddagen kom hon med en liten "tand-kista" i plast som man kan samla sina tappade tänder i.

Allt var frid och fröjd ända tills vi kom hem, då hällde Jonathan vatten i en blå plast-mugg och "ploppade" i tanden. Han ställde muggen på bardisken. Sedan började han vänta på att tandfen från Sverige skulle komma.

Muggen fick stå på bardisken ända tills jag började diska, då tog jag all disk som jag hittade och såg givetvis....inklusive den blå plastmuggen........men jag visste inte att det låg en tand däri........gissa vem som blev jättearg???

Nu var det ju inte ett dugg spännande att gå och lägga sig för att nästa morgon vakna och se ifall tandfen lagt pengar i glaset var tandägerens kommentar. Han skrek och var arg, ledsen och jättebesviken länge, ända tills jag föreslog att vi kan försöka lura tandfen och lägga i en gammal tand, för säkerhets skull tog han två tänder som han hade på lager....och tänka er det funkade...och det låg 10 dollar i muggen i morse, det var en lättlurad tandfe och en mamma med dåligt samvete.

På fotot har Jonathan precis tränat fotboll med laget. I morgon är det första matchen i en liten turnering som de har för lagen i Jamestown, förlorar de är de ute, men vinner de går de vidare, så vi håller tummarna för vinst.
Go vikings!!!!


Datorhaveri

Min dator har gått sönder......
Kanske om den får vila några dagar så funkar den igen.

Jonathans 7 års dag



Den bästa dagen i mitt liv...sa Jonathan när han skulle gå och lägga sig igår kväll. Hela dagen hade han blivit firad. Vi väckte honom kl 6 på morgonen och sjöng för honom och han fick öppna många paketer.
Jag hämtade Caroline och Carl på tågstationen på förmiddagen sedan åkte vi upp till skolan för att överraska Jonathan med att ta med surprise-lunch och äta med honom. De sjöng för honom i skolan.
Flera paket och telefonsamtal kom från Sverige.
På kvällen firade vi med pizza och prinsesstårta. Clas, Pamela och Caroline Olsson kom också och hjälpte till.....Kalaset blev lyckat och Jonathan stupade i säng med alla presentpapper omkring sig.

Värme värme och värme

Det var länge sedan vi sökte efter skugga för att det var för varmt i solen, men idag fick vi göra det. Att gå in och stänga dörren fanns inte..för nu vill vi vara ute och njuta.
Barnen vill ha glass och jag placerade mig i solstolen med min bok.
De kommande dagarna ser der också ut att bli fint väder och troligtvis kommer vi att göra en bergstur under helgen.



Påskdagen

Helgen har inte blivit som vi trodde eller förväntade oss men trots allt har det varit en skön, avslappande och bra helg.
Vädret känns stabilare, det är soligare och varmare..precis som jag vill ha det.

Både påskharen och tandfen (Felicia tappade en huggtand) har varit på besök denna helgen, godisintaget har legat på konstant-full-nivå....
Vi har målat ägg, "pickat" ägg, gömt ägg och ätit ägg.

Idag gjorde jag och  barnen "egghunting" i trädgården. Det går till så att man gömmer massor av små godifyllda plastägg runt om i buskarna, sedan får barnen gå och leta upp så många de kan...Man kan också lägga i en gåta eller fråga i äggen om man inte vill att barnen ska "proppa" i sig godis hela dagen.....vilket dessa ungarna i detta huset har gjort...det får bli godisfria helger framöver ända till jul.



     

               






Glad Påsk

                                          

Denna veckan har varit ganska intensiv, barnen har inte sitt lov (springbreak) förrän nästa vecka, så det har varit skola, massor av läxor och prov. Fotbollen har kommit igång som tur är efter allt regnande och båda barnen har flera matcher som ska tas igen. De tycker att det är jättekul att spela.....

Samma kväll som Philip och Markus åkte vidare till Washington var vi och tittade på ishockey, barnen var också med och de tyckte att det var jättespännande, mycket mål, vinst till vårt hemmalag (Carolina Hurrricanes), ös på läktaren, slagsmål, hattrick och korv i pausen....kvällen blev sen, men vad gör väl de. Nu har vi sett en NHL-match på riktigt.....

Christer och Ulrika coh deras barn har också varit här och hälsat på några dagar och givetvis vill ville gärna träffa dem, barnen har lekt och badat i deras hotellpool och vi har haft kalas för Emmie som fyllde år. Kvällarna har blivit sena....men nästa vecka ska vi sova länge på morgonen..inga läxor, ingen engelska, ingen fotboll, bara vara lediga. 

Glad Påsk på er alla!!!



Söndag med kusin vitamin

Jippie...sommaren har kommit och vi har värme..som vi längtat.

Philip och Markus har kommit tillbaka till Greensboro efter några dagar i Florida. Hela gänget har idag varit i Jamestown där vi sett på Vikings-Galaxy. Vikings som vunnit alla sina matcher har blivit lite kaxiga......men tuffare tider ska komma och det redan på Onsdag, då Raptors står på tur.
Ikväll ska killarna ta med barnen på bio, de ska se Monsters Vs. aliens. det är bra att ha tillgång till barn när man som vuxen vill se barnfilmer.



Springgarden



   

    

Våren har kommit till North Carolina, många träd och buskar blommar och bladen börjar titta fram, får vi behålla solen och värmen så kommer träden att bli gröna under påsken. Jag har planterat Tagetes, (Jag vet....tantvarning!) som jag egentligen inte gillar, de luktar nyckelpiga och är fula...men här heter de Marigold (vacker namn....tycker jag) och jag hittade förutom de vanliga oranga en mörkröd/gul variant som inte var sååå tokiga, de lyser upp på trappan och på trädeck.

    



RSS 2.0