Gatlinburg

Vet egentligen inte vad jag förväntade mig av denna bergstur mer än hisnande utsikt och slingriga vägar, med förhoppning om en mysig stuga, god mat och trevligt sällskap. 

Vi "fick" allt detta och mycket mera........

Stugan som vi hyrt låg strax utanför en småstad vid namn Gatlinburg och vill man uppleva Amerikansk galenskap i form av hysterisk matkultur,där alla snabbmatställena är representerade, skräp-souvernir-affärer, otroligt utbud av fantastiska aktiviteter såsom: Guiness rekord museum, Ripley-belive it or not-museum..., Hollywood-film-museum, Indiana Jones-mini-golf, Go Cart och mycket, mycket mera........

På flera ställen utmed genomfartsgatan i den lilla staden låg mängder av små söta kapell, som stod öppna för bröllop, för de som önskade..och de hade hela kittet med kläder, musik, fotografering och mat. Vi behövde inte gå långt förrän vi såg reklamskyltar om var vi kunde hitta bröllopssviten eller paketpriset på en fullständig "Honeymoon". Än har jag inte varit i Las Vegas, men nu har jag i alla fall fått en föraning om vad som väntar. 

För att för en stund komma ifrån denna galenskap tog vi kabinliften upp till toppen för att med ryggsäck på ryggen ta en rejäl promenad i naturen med fantastisk utsikt som sällskap....ack, vad vi bedrog oss.....vi hamnade på ännu ett tokställe, där björnar, spelautomater, mera souvernier, stängda vattenrutchbanor, karuseller, isrink och snabbmatställen trängdes tillsammans med mängder av turister.
Lift-turen var hisnande, men utsikten var fantastisk, tyvärr vad vädret inte det allra bästa.,

På kvällen gjorde vi ett besök på en av stadens bästa restauranger och åt stora, goda, saftiga biffar. Mätta och belåtna tog vi oss "hem" till stugan, där varmbubbelpoolen väntade, vin, ost och kex..
Å , för att prata om hur kul vi har haft under dagen.

I morgon ska vi ut i naturen, vandra på en stig i skogen, andas frisk luft,  långt ifrån neon, pommesfrites och galenskap. 

     

            

     

         

  


 





 


Pyntbyte

Starskottet för Julen är när Thanksgiving är över, dessutom är det 1 December på Måndag, så  jag tror att många kommer att börja pynta nu i helgen. Då åker Halloween och övrigt höstpynt bort och ersätts med juligare dekorationer. De flesta sätter in julgranen i början på December och kastar ut den direkt efter julhelgen.

Jag har i vanlig ordning gjort en paket-kalender till Jonathan och Felicia, i år liksom alla andra år har jag funderat ut något till båda barnen varje dag.
Än har jag inte hängt upp den men jag får se till att göra det antingen ikväll (sen åker vi till bergen) eller på Söndag kväll, för som sagt.....på Måndag är det dax!

Jag kommer ihåg förra julen...då hade jag (en smart idé..tyckte jag..) slagit in en liten sak varje dag till båda barnen som tillhörde en Amerikansk julstad i gips.
 Helgerna innebar större paket som innehöll hus till staden och på vardagarna var det granar, figurer, bilar osv....
Jonathan uppskattade inte detta...han ville ha leksaker som han kunde ha på sitt rum..typ. bilar och gubbar m.m.

Vi glömmer aldrig 1December 2007, då grät han över en halvtimme av besvikelse över en liten brandsoldat som tillhörde brandstationen ( som öppnades Lördagen efter). Jag tänkte att det är lika bra att ta smällen direkt och förklarade för barnen att alla paketen innehöll saker till staden....då grät Jonathan en halvtimme till och Felicia sa att hon tyckte att det skulle bli fint och roligt men att vi kunde ge staden till dagis när vi kom hem till Sverige.....sånt är livet......
Nu uppskattade de alltihop efterhand som staden växte, lyste och hördes och i år har de frågat efter när vi ska sätta upp den, så med facit i hand blev det ganska bra ändå.

I år har jag garanterat mig en säkrare kalenderstart!

Adventsljusstaken med snögubben, pepperkaksgumman, lucian och tomten är också på plats sedan i Måndags, så vi är klara för advent.
 

Dagen före.....



I dag har barnen varit lediga från skolan.
Nu har de Thanksgivingholiday i dagarna tre. Idag har varit den stora förberedelsedagen, men också en stor resdag för Amerikanarna, de reser land och stater runt för att få träffa sina släktingar på deras största familjehögtid.
 Idag har det nästan känts som "Lille Julafton," de som inte reser handlar till den stora festmiddagen med släkten och familjen, bilar tvättas och trädgårdar finputsas. Tidigt i morgonbitti ska den stora kalkonen in i ugnen för att hinna bli klar till middagen.......

Vi har planerat att ta en tur upp i bergen, än så länge finns det platser där vi inte varit......Vi ska köra till Tennessee och bo i en stad som heter Gatlinburg, där har vi hyrt en stuga tillsammans med Fam. Granberg.

Kalkonen ska förberedas imorgon och följa med till bergen och ätas där en dag försent.........men vi är lika tacksamma för det..hihi....
Det enda vi har planerat inför utflykten förutom maten då är att vi ska "vandra" en tur i bergen, annars bjuder Gatlinburg och Tennessee på "Dollywood". Det är Dolly Partons nöjesparadis.........kanske hon är där för ett litet uppträde, vem vet?men inget är bestämt, vi får se var vi hamnar...
Möjligtvis tar vi datorn med så kanske, kanske jag gör något litet inlägg med bilder från vår lilla två dagars Thanksgiving semester.


Legoprojekt



Hanssons bygger LEGO.....
Vi tänkte bygga ihop alla legobyggsatser som vi har beskrivningar till, det är allt från flygplan, Älvslott till Formel 1 bilar och sjörövarskepp.
Men, vart tog barnen vägen?

Kalas helg

Helgen som varit blev en riktig kalashelg.....
 Jonathan var bjuden på kalas hos en klasskompis. Kalaset skulle för ovanlighetens skull vara hemma hos födelsedagsbarnet, annars har de flesta kalas på olika ställen utanför hemmet typ: bowlinghallen eller Childrens museum osv....
Jonathan fick åka till kalaset på  motorcykeln, kompisen Zac bor ett kvarter bort, så färden blev kort......

På Lördags eftermiddag kom Caroline och Moa och hälsade på från Chapel Hill. Vi har inte träffats sedan i somras då vi kom tillbaka från Sverigeturen. Vi hade en trevlig helg tillsammans med god mat och dryck. De spelade spel med barnen, vi gjorde en mindre shopping till Felicias stora glädje och barnen busade ganska flitigt och stoppade isbitar i sängen till tjejerna på Söndagsmorgonen, allt för att få så mycket tid med dem som möjligt...
.
Samtidigt som Moa och Caroline började packa sig hemåt fortsatte Felicia och jag till tjejkalaset hos Kajsa. De valde att fira henne på Tumblebees (där Felicia och Kajsa går på trampolin gympa). De gympade i 1 timma och sedan var det tårta och presentöppning.

Efter en dusch var alla trötta och somnade snabbt.

Denna vecka är en kort skolvecka, då Thanksgivinglovet börjar på Onsdag.



                           


Name: Jonathan

- I pikd a floawr it wus a Ros to my mom she wus happe.

- I have a frog fore my pet he eat flies.

- I was at the store I was frste sow my mom gave me mone saw I biy a coke fore me.

- My sisdr has a jumprop.

Underbar stavning av Jonathan. Han har Computer Lab varje vecka. Här skulle han skriva meningar till bilder.

Pink baby


Jonathans fröken i skolan, Mrs. Strader är gravid och ska få en bebis till våren, det var ett av barnen i klassen som frågade varför hon var tjock om magen....Hon hade väntat på den frågan och nu kom den.

Barnen fick skriva ner på lappar vad de tyckte att barnet skulle heta. Jonathan tyckte Kevin om det blev en pojke och Charlie om det blev en flicka (Vet inte var han fått de namnen ifrån).

Här i USA tar nästan alla reda på vad det blir för kön på barnet, för att kunna förbereda sig på bästa sätt. Så kanske vi får vara med på en äkta Amerikansk babyshower innan vi åker hem. Det är ett party man har för den blivande mamman där man ger presenter till det kommande barnet, och då är det ju viktigt att veta vilken färg man ska köpa på kläderna.

 Mrs Strader sa åt barnen att på Måndag vet jag och då ska ni få se vad jag har för färg på mina kläder. Har jag blå tröja så blir det en pojke och har jag rosa tröja blir det en flicka. Hon är lite rolig och barnen gillar hennes sätt.

På Måndagen hade hon ROSA kläder...

Det blir en flicka!!!!!
Få se om mamma Cathy väljer namnet Charlie åt henne, det är väldigt populärt att döpa flickor till pojknamn såsom: Robin, Payton, Morgan och Charlie. 



Vad är lycka?



Att äga en röd Ford Mustang Convertible?
Att bo på en plats med sol nästan varje dag?
Att ha en underbar fru?
Att ha två perfekta barn?
Att ha ett hyfsat välbetalt jobb?
Att sitta uppe på nätterna och se Formel 1 på TV?
Att  få köra Gocart var och varannan vecka?
Eller är det att få dela biltvättshink med en kompis?????

Jonathan

Nu när min dator fungerar så bra och dessutom är snabb, så är det betydligt roligare att "surfa" och "blogga". Jag hittade en rolig sida med fina barnbilder. Kan ni tänka vem jag hittade där? Jo, Jonathan och Nalleballe. Fast det är nog något år sedan för Jonathan är äldre och nalle är mycket mera sliten.



 

Kallt






Vi har vinter.........

En pojke i Jonathans klass sa att det skulle snöa i eftermiddag och har de sagt det på TV så stämmer det oftast.
Men det tar emot att plocka fram vinterkläderna, barnen ville ha vantar i morse och jag har inte en tanke på att köpa vinterjackor och termobyxor........ Kollar man på vad Amerikanarna har på sig så är det allt ifrån shorts till tjockaste dunjackan. Det bästa med vädret är ändå att solen skiner nästan varje dag från en klarblå himmel, trots att jag borde vara van vid det nu efter 1½ år så konstaterar jag det varje gång. Och det blåser inte, det är lyx!!!!

Dagen idag har jag tillbringat både på skolan och på gymmet. Jag hjälper en lärarkandidat i Felicas klass med ett projekt om barn som har engelskan som andra språk (som Felicia då). Vilka skillnader det är i skolsystemet från Sverige och hur de i skolan kan hjälpa barn från andra länder. Alla klasser på Pilot har barn med andra språk och andra kulturer. Mestadels Sydamerikanska barn men också barn från Europeiska, Asiatiska och Afrikanska länder. 

I Jonathans klass har de just nu ett läsprojekt, där de bjuder in föräldrar som ska läsa en saga för barnen, denna veckan ska 15 olika föräldrar komma och läsa i 15 minuter var, det blir många olika böcker för barnen att lyssna på. Jag läste en Courius George bok (Nicke Nyfiken) som Jonathan älskar.

En dryg timma på gymmet för att hålla igång, nu är det lite snålt med både tennis och golf, då alla utomhusaktiviteter är inställda pga. vädret.  

3rd grade Awards



Åter på banan...datorn är fixad, nu ska jag bara fylla den med allt vad jag behöver igen, den är totalt rensad på ALLT!!!!

Idag har jag varit i skolan och sett när 3:e klassarna fått sina "Awards". För ett par dagar sedan fick jag tips från Felicias fröken att jag inte skulle missa ceremonin i aulan, för hon visste att Felicia skulle få ett pris, hon avslöjade inte vad..... och Felicia visste ingenting.........
Skolan delar ut 8 olika priser och ungefär hälften av alla eleverna får något, flest får de som varit i skolan varje dag, alltså ingen frånvaro alls eller de som gjort sin läxa perfekt varje dag. Eftersom vi tog Felicia ledig när vi åkte till kusten så var hon inte aktuell för dessa priser, jag visste också att hon inte var aktuell för priserna då man gör extra arbete.
inom olika ämnen. Men däremot fick hon "Awards"  för SuccessMaker i Math, vilket hon var mycket stolt över. Anledningen var att hon förbättrat sig i matte avsevärt under kort tid. Bra arbetat Felicia.....
Keep up with the good work!

problem

Oao...Jag kom in.......Det är inte så att jag inte orkar eller vill skriva på bloggen, jag har problem med min dator igen....Denna gången har jag 34 virus!!!!!!
Jag behöver proffshjälp att fixa detta. Ikväll ska vi tömma allt jag har inlagt och sen ska den på genomgång en gång för alla. Kanske vi även kan få till att jag kan prata med mamma och pappa över msn igen.......
Hoppas ni väntar på mig och blir mina läsare igen....I can´t wait.

Madagskar 2

 Dags för bio igen, vi har nog aldrig sett så många filmer som nu när vi bor här, varkens på DVD eller på bio. Att hyra film kostar bara 1 dollar och att gå på bio kostar 6 dollar, det är alltså billigare än hemma och tillgängligheten är klart bättre, på bara 10 minuters bilväg från vårt hus ligger en helt ny biograf med 21 salonger, de har öppet de flesta av dygnets timmar och alla filmerna går om och om igen.

I Söndagskväll var det "grabbarna" som skulle välja film och de valde Madagskar 2. Papporna Johan och Jan-Anders gick med killarna Filip, Gustav och Jonathan. Felicia och Amanda ville ochså följa med........Jag stannade hemma och läste ut min braaaiga bok. Hem kom barnen med tusen och åter tusen saker de ville berätta om filmen, de pratade i mun på varandra för att få uppmärksamheten, så vad jag kunde sammanfatta det hela så var det att filmen var bra. Det ända Jan-Anders tycke var att det var konstigt att Popcornen var dyrare än själva filmen........

Höst på Coveview

Tog en runda med kameran i trädgården och lyckades fånga några höstlöv medan de singlade ner på marken och blandar sig med de andra. Grannarna dammsuger sina ägor medan vi väntar tills blåsten kommer och tar våra......populärt.......Solen fortsätter att skina och himlen är blå men en liten aning kallare kanske.....

     

     

               

Solsken

           

Hela dagen idag har solen visat sig och det på en knallblå himmel. Vi har haft 35 grader på terassen. Vantarna fick idag vila, istället åkte shortsen fram.....

Veckans golflektion blev alltså ganska svettig. Idag hade jag hoppats på att vi skulle gå en runda på golfbanan och prova att pricka några hål, men det blev ännu en lektion på driving rangen, det är ganska tråkigt och enformigt, men jag förstår att man måste kunna slå ut innan man börjar spela.
Joel trodde att vi förmodligen var mogna för det nästa vecka.......Hoppas han inser att han ska ta med många bollar.

Jag ser fram emot ännu en solskensdag imorgon.

Amerikas president



Barack Obama vann, han blev Amerikas president.
 En historisk dag för Amerika och för hela världen.
Tänk att vi fick vara här när detta "bidde".
Kanske mina barn-barns-barn får frågan på en historielektion i skolan: När fick USA sin första svarta President?
Svar: 4 November 2008
Lycka till Obama!
"Måtte" karln få leva!!!!!!!

Manikyr och Pedikyr

Söndagen tillbringade Pia och jag och några av mina väninnor på den stora outleten i Charlotte. Jonas var hemma och passade barnen. Jan-Anders packade och åkte iväg till Europa.

I dag Måndag har vi haft fullt upp. Köra barnen till skolan, frukost och sedan åkte vi till ett spa i närheten för manikyr och pedikyr. Pia och jag valde French manikyr/pedikyr medan Jonas valde en neutral pedikyr. Det var skönt och vi njöt i fulla drag. Stolarna vi satt i var stora sköna massage skinnfåtöljer där man kunde välja olika sorters massage från en handkontroll, allt ifrån säte till nacke.

Efter våra behandlingar åkte vi till en mexikansk restaurang och åt lunch, sedan var det dags att hämta barnen på skolan.
Så såg Jonas och Pias sista dag ut hos oss här i Greensboro. I morgon åker de vidare till Florida för nya äventyr.....


.

    

Pilot Mountain

Denna varma och soliga Lördag åkte vi till Pilot mountain på utflykt, jättefint.......Vi tog med oss kylväskan och kylklampar och åkte till Subway och fyllde dem med picknick mat och drog iväg till bergen.
 Vilken tur, otroligt vacken utsikt, vädret var det absolut bästa. Vi tog en promenad runt toppen och en liten tur på en utiktsstig, vi pausade med fika och fotbollsspel, sedan vilade och solade vi i gräset en stund.
Räddningstjänsten hade övning i en ravin, där var det minst 30 man som övade på att fira upp skadade, vi satt en stund på en sten och kikade på deras arbete. Jonathan och Felicia tyckte att det var spännande.
Hemma igen fortsatte vi att fika på en solig och varm terass och kvällens måltid intog vi på restaurang, det var med andra ord inte många knop flit vi gjorde denna dagen.



     

   

  

Årets Halloweenfirande

Party från morgon till kväll. Barnen började redan i skolan och fikade, pysslade och hade "Fun Friday". De kom hem med halloween pynt som de tillverkat m.m.
Eftermiddagen gick åt till förberedelser, såsom matlagning, att göra i ordning pumpan som vi skulle tända och ha på trappan till kvällen, vi dukade och "spökade ut oss".
När "Trick or treat" rundan i Adams Farm var slut och hinkarna fulla med godis, åkte vi till kvällens senare party hemma hos Klas och Maria i Jamestown. Hemma hos dem var det fint pyntat, mycket levande ljus, "scary music" , mycket plockemat, dricka och trevliga människor. De flesta var för dagen "utklädda".

     

         

RSS 2.0