Sorg

I morse när vi vaknat fick vi ett telefonsamtal från Eva, som berättade att Barnens "swimteam coach" tagit sitt liv natten till Lördagen. En glad 23-årig kille som verkade gilla sitt arbete, nyligen avslutat sina studier och barnen älskade honom. Det går lite rykte om vad som var orsaken, men ingen vet något med säkerhet. Felicia och Jonathan vet inte riktigt hur de ska bete sig, imorgon är det ingen träning men "teamet" har "meet" på kvällen om de nu inte ställer in det. Poolen har varit stängd hela dagen idag. Det är ju en chock för alla i personalen som arbetade tillsammans. Adam var alltid vid poolen, kunde namnen på alla barnen, busade med dem och hade stenkoll på deras resultat tider. Vi kommer att sakna Adam varenda gång vi besöker poolen hädanefter.......


Lördag

Hela familjen Hansson packade efter frukost in sig i Forden med tennisracket, bollar och litervis med vatten för att besöka tennisbanan och träna lite. Det var varmt och svettigt. Men kul att kunna göra någonting allihop. Familjen Hidenbäck kom och höll oss sällskap på banan och vi spelade tillsammans.
Efter lunch gjorde vi lite matinköp för kvällens grillning. Jan-Anders hade bjudit hem några arbetskamrater från Polen.
Kvällarna är helt underbara, då är det lagom varmt och skönt på trädecket.
I morgon ska vi bara ligga vid poolen och lata oss.

Senaste nytt från Familjen Kristoffersson är att de lyfte ca. 50 minuter senare än beräknat från Newark, New York. Destination Sweden. Det kommer från säkra källor..........Familjen Granberg såg planet från IKEA restaurangen. Hoppas ni hade en trevlig flygning.   


Nya frisyrer

Under förmiddagen idag har vi gjort ett besök hos frisören, det blev två nya frisyrer.......


Nattgäst

Vem är det som "tassar" omkring i vårt hus om nätterna?
Någon som lämnar efter sig ett par smutsiga kalsonger,
en begagnad "prilla",
ett bananskal,
en odiskad gröttallrik
Och en obäddad säng.
Ge dig tillkänna,
tvättmaskinen är trasig.

Grattis Jöns

Hipp Hipp Hurra för Jöns idag. Grattis på födelsedagen från hela Familjen Hansson. Vi letade lite bland bilderna från er USA resa, de bästa minnena var Halloween och bergsturen. Ha det bra, vi ses snart!!!!



Wimbledon nästa......

Tennisen har "summerschool" några veckor nu innan vi åker till Sverige och det passar oss bra, Felicias fick racket och "outfit" på födelsedagen, så idag invigde hon utrustningen.  De är en lagom liten grupp, de tränar i en timme sedan går vi alla in till poolen och svalkar oss.
  
   


Pool party

Felicias 9-årsdag firades med sång och paket på sängen på morgonen, på eftermiddagen hade hon bjudit sina kompisar på poolparty med "High school musical tema". Vi var lite nervösa för vädret skulle inte bli det bästa, vi ville inte vara med om en upprepning av Jonathans kalas i åska och regn. De mörka molnen kom och gick, så det kunde bli vilket som....Vi åt pizza, badade och lekte lekar, sen började det åska och droppa, vi fick lov att låna klubbhuset där vi kunde äta tårta, alla sjöng för henne, både på svenska och engelska. Sedan lekte vi vidare......Alla hade jätteroligt och Felicia var helnöjd.


        

  

       

Midsommarfirande i Greensboro

Visar lite bilder från vårt midsommarfirande i hyrd lokal med de andra svenskarna.



       



Grattis kusinerna Felicia och Albin

Ett stort GRATTIS till Albin i Gärsnäs på födelsedagen och ett lika stort GRATTIS till Felicia idag. Hoppas att ni båda får en bra födelsedag med många presenter och mycket tårta.


Glad Midsommar

En riktigt "våt" midsommarafton.....
Vi firar med en flytande  midsommarstång, dans och sång i poolen. Det är vanlig Fredagsgrillning vid poolen men vi Svenskar firade lite extra idag. Imorgon kväll ska vi äta sill, potatis och Jordgubbar och dansa vidare runt en förhoppningvis torr midsommarstång.
Ha en riktigt trevlig helg!

 


Greensboro by day

Efter tre dagar i Washington DC, anlände mamma och pappa till Greensboro i tisdags kväll. Det blev ett känslosamt återförenande, men efter ett par timmar tillsammans kändes det som att de hade varit här hos oss hela tiden. De har båda anpassat sig förvånansvärt snabbt till det amerikanska livet igen. 

Dagarna rullar på som vanligt nu med aktiviteter, shopping, god mat och sköna stunder i solen. Idag gick alla (utom Ingmar) upp tidigt för att komma iväg till jobb, swim team och tennis. Felicia och Jonathan är som fiskar i vattnet. Efter simningen blev det en liten frukostpaus vid poolen, innan vi flyttade över till tennisbanorna, där Felicia skulle ha lektion. Den stora frågan är nu vilken sport som kommer att försörja gamlingarna Hansson en gång i tiden. 

När aktiviteterna var avklarade, så stod det shopping på schemat. Innan vi körde till "Four Seasons" (köpcentret), släppte vi av Jonathan hos kompisen Filip. Vi andra som uppskattar shopping, fortsatte ner till mallet. Väl där delade vi upp oss. Mamma och pappa gick in på JCPenny, på jakt efter jeans till pappa. Anna-Lena och Felicia gick på sitt håll, och jag gick självklart in på Forever 21. Shoppingen avslutades med en välbehövlig fika på Starbucks.

Nu är grillen tänd och ölen på kylning, så oddsen för en bra kväll är höga!

     

     

/Caroline


   

   


En mörk dag i solen

En eftermiddag
En fotbollsmatch
Med gul och blå klädda män
Ett mål
Ett mål till
Ett vinnande lag
Ett förlorande lag
Ett EM-slut för Sveriges del
En tröstande öl för Ingmar
Jordgubbar för Jonathan


Swimmeet

Under gårdagen hände det mycket, efter simträning spelade Felicia tennis, trots att de spelade redan 9.15 på morgonen var det för varmt redan efter en halvtimme.
 Under dagen vilade vi upp oss för kvällens sim-tävling. Den första tävlingen som barnen skulle vara med på. Jonathan ska simma "Free-style" och "Back-stroke". Felicia är inbokad på "Free-style" och "Breast-stroke", hon simmade 4 lopp. Ett av loppen vann hon och två lopp kom hon tvåa, så det gick mycket bra.
Mitt i tävlingen dök Ingmarie och Ingmar upp, de var bara 20 minuter försenade men de hann se Felicia simma sitt sista lopp. Totalt sett vann Adams Farm hela tävlingen och Jonathan är övertygad om att det var hans insats som bidrog till vinsten.
Idag ska vi köpa klubbens baddräkt och badbyxor för att vara förberedda inför nästa swim-meet nästa Tisdag......


Sex and the City




 Såg bion "Sex and the City" igår med Maria. Jag har inte följt serien så jag visste hur den var, men den var rolig. Vi tyckte att den var bra, men det är nog en tjejfilm, jag är glad att Jan-Anders inte var med, han hade inte gillat den. Det är en "gå med tjejerna"-film.  Vi drack givetvis Cola och åt en STOR påse med Popcorn....

Idag får vi Sverige -besök! 

Aquarium

Art studio by: Felicia

I will show you how to do this....
(morfar säg till mormor att läsa detta på svenska for daj )

1. First you thek a fabric.

2. Nexst you thek a cereal box and cut it.

3. After that you do a fish in paper.

4. And now you are don.

I em going to giv this to Ingmari och Ing mar.
Dont say anything to them it is a secret to them.


"Gluggen" Hansson




Swim meet

I går kväll var det första sim-tävlingen. Felicia och Jonathan var inte med och tävlade, vi hängde bara med för att "kolla in läget", hur det går till osv.....
Adams farm vann inte men det var oerhört jämt, vi stannade inte till slutet men det skillde bara 30 poäng från det vinnande laget, som var en annan pool-klubb i Oak Ridge.

Våra vänner Sandra, Tess och Elli simmade bröst sim, crawl, fjäril och ryggsim för glatta livet och det gick riktigt bra, vi hejade på.
Jonathan hejade också på sina vänner medan han ropade otrevligheter till motståndarna, risken finns att han blir "portad" nästa tävling.....
Han skrek: - You swim like my grandmother, get a wheelchair!!!!!

Nästa meet är på Tisdag, denna gången på hemmaplan vid Adams Farms pool, då ska båda barnen vara med  och simma, förhoppningen är att Ingmarie och Ingmar har hunnit hit och kan vara med och heja, vi håller tummarna både för simningen och "tajming" med flyget.

Poems


Avslutning för Felicia



Andraklassarna hade sitt avslutningsparty idag, varje klass har för sig. Miss Richardsons klass hade bestämt sig för picknick ute och lekar därefter, men vädret fick idag styra.....Det var för varmt att vara utomhus, termometern sträckte sig ända upp till 109 Farenheit, det är en bit över 40 grader och vindstilla...Pust, vad hett !!!!

Avslutningen blev lyckad ändå, med en sådan fantastisk klass och lärare kunde det inte bli annat. Till att börja med delade Lisa ut diplom som hon själv skapat, det var bästa kompis, bästa tecknare, största leende, gladast, hjälpsammast, m.m Felicia fick lyckligaste eleven......

Därefter läste läraren upp ett poem som hon skrivit om klassen, inte ett öga var torrt efter det. Miss Richardson berättade också att hon skulle få en tredjeklass nästa år, tänk om Felicia har sådan tur att hon kan få samma "bästa" lärare ett år till. Eftersom klasserna blir delade varje år så kommer några från klassen i samma klass men det blir bara 5-7 stycken...Så vi håller tummarna.

Vi åt "Chick fil A" i klassrummet och sedan började lekarna. Barnen mot föräldrarna, vi spelade volleyboll sittande med en ballong, vi hoppade säck och hade jätteroligt. Barn och föräldrar hade lagt ihop till en present till Lisa som hon fick innan vi alla sa tack och hej, vi ses imorgon, de har idag och imorgon kvar att gå i skolan. Idag skulle Felicias klass städa i klassrummet, torka bänkar osv..De skulle också få prova att köra frökens rullstol runt en bana i klassrummet, vilket är tradition i Miss Richardsons klass. Just for fun.......


Cruising på "hög" nivå

Tillsammans med Familjerna "Mustang" Granberg och "Mustang" Frisk/Gimbro har vi tillbringat helgen i Appalacherna, bergen som ligger ca 2 timmar bort från Greensboro, men fortfarande i NC.
Vi tillbringade båda nätterna i hyrd stuga i Maggie Valley, strax utanför Cherokee. Helgens upplevelser slår det mesta vi har varit med om här i USA. Med en storslagen natur, härliga annorlunda bad, ett intressant utomhus museum i indianreservatet och en cruising på flera tusen meters höjd med taket nere........

    På väg......Då barnen slutat skolan på Fredags eftermiddagen begav vi oss iväg, här har vi picknick vid en sjö. Vi fick låna bryggan vid en marina, helt underbart.......

    Vi stannade ofta och njöt av utsikten på de smala slingriga sepentinvägarna uppför och nerför bergen. Notera att fägerna på våra bilar, för tankarna till den Skånska flaggan.....

    Besöket på utomhus museet i Cherokee var mycket intressant, det är inte länge sedan som indianerna inte var önskvärda i North Carolina, år 1838 blev de bortkörda av militär, på order av President Jackson, många blev dödade, ett knappt tusental stannade kvar och gömde sig. I dag lever ca. 16 000 Cherokee indianer i reservatet. De har eget språk och skrift som de lär barnen i skolan. På museet visade de oss olika hantverk såsom tillverkning av blåsrör, kanoter, fällor, korgar och lerkrukor m.m Vi fick också se en sjukstuga och husen som de bodde i förr i tiden. Cherokee indianerna har aldrig bott i tält utan de byggde sina hus av trä och lera, dessa indianer var bofasta, de odlade och jagade till skillnad från andra indianer längre västerut som flyttade runt och bodde i tält. 

       
     Cherokeeindianerna är uppdelade på 7 olika indianklaner: Bird, Paint, Deer, Wolf, Longhair, Wild potato and Blue. Indianerna visade oss danser och efteråt berättade en äldre indian för oss om deras öde under 18- och 19-hundratalet.

     Inne i Cherokee rann det ett grunt vattendrag, där kunde man bada, hela byn var där denna varma dag. De flöt i strömmen, hoppade på stenarna och njöt i solen. Vår lilla indianpojke gjorde likadant....

 

   Färden gick vidare på "Blue Ridge Parkway", som sträcker sig 755 km från Cherokee i söder till strax utanför Washington DC i norr. Denna helgen har vi betat av en bit på denna otroligt vackra slingrande väg med helt fantasktisk natur, går ej med varkens bilder eller ord att förklara, måste upplevas!

     Huset vi hyrde var stort och rymligt och riktigt mysigt, här bodde vi alla tre familjer. På kvällen grillade vi på den stora verandan som sträckte sig runt hela huset och efter maten badade vi i bubbelpoolen, det uppskattades av både liten och stor.

    
På Söndagen lämnade vi huset och körde hemåt med ett mycket trevligt stopp på vägen, picknick och bad på "Sliding Rock". En bergsklippa och vattenfall som gick att "kasa" på, hur häftigt som helst....vattnet var lite kallt, men det tänkte man inte på då spänningen tog över.

  

Hemma

Nu är vi hemma igen.......Ska försöka att skriva om bergsturen på bloggen ikväll och lägga in några av de 534 bilder jag tog under  helgen.
Ska till Felicias avslutningsparty idag........

End of the year party

Idag har Miss Gibson avslutning med sin kindergatenklass, barnen sjöng sånger för oss och Miss Gibson höll tal och läste en dikt för både barnen och föräldrarna, sedan var det fotografering. Eftesråt åkte vi direkt till hårfrisören och blev klippta, både Jonathan och jag. Lunchen intogs på Mc Donalds. Nu är det bara packningen kvar, sen drar vi till bergen......... 

          

Adams Farms Pool

Här badas det varje dag i flera timmar. Klockan 4 pm börjar swimteam, det håller på en timme, idag stannade vi kvar vid poolen till klockan 7pm. Jag simmade 1000 meter, barnen simmade, tränade dykning och lekte. 

Imorgon blir det ingen pool, direkt efter skolan ska vi köra Mustangen upp till bergen, vi stannar  där hela helgen, där ska vi bla. besöka indianreservatet Cherokee, det ska bli spännande, jag skriver mer om det efter helgen.

Om ni tycker att något verkar konstigt med bloggen eller fotona, så har blogg.se under en längre tid haft "renoveringsarbete" på sidan, nu skulle det visst vara färdigt och jag har fått registrera mig på nytt idag, det verkar lite "klyddigt", få se om det blir någon skillnad.

         

    

Glass i stora lass

image500

Här sitter barnen på trappan mellan garaget och köket. Glassätandet är annorlunda här, vi kan inte gå till hamnen och köpa oss en kulglass, det finns inte iheller några glasskiosker. Det finns såklart glass i affären (god är den, finns i alla smaker och säljs i stora burkar) och i år har de börjat sälja glass uppe vid poolen också.Så det är inte synd om oss.
 
Värmeböljan fortsätter, idag var det 105 Farenheit ( nu kan ni räkna om till celcius.....). För er som inte orkar är det  40,1 C grader. Det har varit hög fuktighet idag, så man är aldrig riktigt torr.

Seussical the musical

Felicias klass har tillsammans med sin musiklärare Ms. Vanderwerff och de andra "secondgraders" spelat upp en musical i aulan i kväll, det var texter och musik från Dr. Seuss. Vi har läst en hel del böcker av Dr. Seuss så för barnen är hans texter redan välkända, de är lite roliga, ofta kluriga och går ibland på rim.

image493

            


Hot

image491

Det är verkligen varmt om dagarna, igår låg vi vid poolen hela dagen, barnen badade och jag låg och läste och tog ett dopp ibland för att svalka av mig.
När jag kom hem märkte jag att jag bränt mig....det brukar jag aldrig göra, näsan lyste röd som en stoppsignal. 

Typiskt att jag hade glömt kepsen......Tur att vi inte skulle på fest på Lördagskvällen utan jag skulle bara vara hemma med barnen, grilla, äta popcorn och se en film. Jag baddade näsan med Aloe Vera gel, det ska visst vara bra mot solsveda.

Idag har det också varit hett, tittade på temometern när vi var i Chapel Hill och grattade Caroline, den visade 99 F
( -32, delat med 2, plus 10% så har ni Celcius graderna). Det var varmt alltså och inte en enda vindpust......
Det ska bli lika varmt imorgon.......så nu snurrar fläktar och kylanläggningar för fullt.
 
Veckan som kommer är sista hela veckan för barnen i skolan, sen ska de säga adjö till sin klass och sin lärare, nästa termin får de nya klasskamrater och nya lärare. Men först ska vi hinna med "End of the year party" och Felicias klass ska tillsammans med alla andra "secondgraders" genomföra en musical i aulan som de kallar "Seussical". Dr Suss är Amerikas svar på Lennart Hellsing och han har skrivit mängder av barnböcker på rim.

Jan-Anders har inte kommit hem än, han skulle landat strax efter 7 pm, men planet fick inte start tillstånd i Washington pga. oväder. Vi bestämde att han skulle ta taxi hem från flygplatsen och nu är klockan 9.15 pm.
Jag ska läsa slut min bok ikväll och börja på "Luftslottet som sprängdes" imorgon.



 


Grattis Caroline

Hipp hipp hurra på 20-års dagen. Har du hittat några ålderstecken än????
Många kramar från familjen Hansson

image489


RSS 2.0