städdag

Soffan, grillen och garaget behövde sig en genomgång, de fulla tvättkorgarna behövde också lite behandling.....tråkigt arbete, men skönt när det är klart.

  


Fredagsklydd

Nu känner man den riktiga värmen, jag ska ta ut parasollet i helgen för ska det vara på det här viset vill jag sitta i skuggan. Det nästan knakar i träd och buskar för knopparna vill slå ut, vi börjar få grönt i trädgården.

Snart är det dags för Fredagsmys. Myset kom av sig och blev lite trist ett slag, för när jag var upp på Harris och handlade ca 5 fulla kassar mat och skulle betala upptäckte jag att kortet var borta. Som tur var så hade Jan-Anders det i sin plånbok....... på jobbet i Danville. Nu får han ta varorna på väg hem från jobbet istället, vilket klydd. Kvällsmaten kan nu omöjligt vara färdig när han kommer hem. Dessutom kunde vi inte hyra någon Fredags film, då krävs också kortet...det ordnar sig förhoppningsvis!
image353


Slappedag

Vi har inte gjort någonting idag, bara slappat. Jag tror att vi alla behövde det.....
Solen har visat sig, det har varit varmt och skönt. En ledig dag helt enkelt. Det kan inte hända någonting varje dag.

Ackerlens tog avsked vid 8-tiden i morse och körde till Charlotte för att lämna hyrbilen och hinna med flyget till New York. Jag kollade på nätet att deras flyg över Atlanten lyfte enligt tidsschemat, så de ska vara hemma tidigt imorgon bitti som planerat. Skönt att det inte blev några förseningar för dem.


Rock climbing

Nu är snart Ackerlens vistelse i USA över för denna gången, det har varit en händelserik och aktiv vecka. Barnen har lekt mycket tillsammans och haft jätteroligt. Jag skrev en lista på förslag till aktiviteter att ta till om det behövdes och med några få undantag så har det mesta genomförts.
Kvällens aktivitet var bergsklättring. Gustav, Jonathan, Felicia och Felicias kompis Agnes åkte till Rock climbing, där fick Lena och jag först genomgå en utbildning och få ett certificat för att få hålla i tamparna som barnen var fästa i, så de inte skulle ramla ner och slå sig. Vi blev först lite nervösa men efter genomgången lugnade vi oss och insåg att det var ganska enkelt. Barnen var jätteduktiga och klättrade högre och högre för varje försök. Klätterapan Felicia klämtade flera gånger på klockan som hängde i taket.
Nöjda och glada åkte vi hem och käkade hämtpizza.
I morgon blir det slutshopping.

        


Sportaktiviteter

Här händer det saker...
Efter gårdagens shopping ville barnen ha roligare aktiviteter. De stora ville köra Gocart och övriga prova på Rollerskates. Det fick bli båda sporterna.  Magnus och Jan-Anders körde de snabbare bilarna  och Gustav, Carl och Felicia körde junior bilarna.
Efter ett par varv gav Felicia upp, hon tyckte att det gick för fort. Killarna var helnöjda. Efteråt var vi hungriga som vargar så vi körde ner till Darryls grill och käkade "Full Slab baby back ribs" dvs. en hel revbenssida. Gustav kämpade på med sin, men fick ge upp och ta med resterna hem i en "doggybag".

Eftersom solen sken idag provade vi på tennis, vi körde upp till tennisbanorna med lånade rack och bollar, sedan spelade vi där ett par timmar. Magnus och Jan-Anders var på shopping.....(Ford och Lowes).
Dagens lunch åt vi för ovanlighetens skull hemma idag, vi grillade lax och slappade hela eftermiddagen för att ladda inför kvällens aktiviteter som består av NHL-hockey för grabbarna och väggklättring för damer och de yngre barnen.
         
          

Triple in red!!!!!

Underbar sport helg!!!!

               

Kommentarer eftersökes!!!

Bergen

I dag tog vi en heldagstur upp till bergen. Vi styrde bilarna mot Grand Father mountain. Den sista biten körde vi på Blue Ridge parkway, en vacker slingrig väg uppe i bergen. Uppe på berget finns Amerikas högsta hängbro, den gick vi givetvis över och på andra sidan klättrade vi utmed stupen för att hitta den mest optimala platsen att ta de bästa fotona på, med livet som insats givetvis.
 Vi tog serpentin vägen ner igen och körde vidare till Linville Falls, som är ett otroligt vackert område med flera fina vattenfall. Carl saknade sin fiskeutrustning, då han hittade det perfekta stället att flugfiska på. Nästa stopp var vid Linville Caves, grottor som man får gå in i, men tyvärr var de stängda för dagen, så vi körde vidare och åt en stor, god, saftig biff på restaurang i stället.
image335

Vi firar påsk

Påskafton.
Vi har strålande sol, varmt och skönt. Det är påskaktiviteter i City Lake Park i Jamestown. "Egghunting" innebär att det läggs ut mängder av godis och små påskägg på ett stort fält, på en given signal får barnen gå eller rättare sagt rusa in och plocka till sig av godiset. När vi kom dit såg vi att alla barnen gick omkring med små korgar, nu förstod vi vad de skulle ha dem till...våra barn fick fylla fickorna.

Vi hade fixat en delikat picknick på amerikanskt vis, dvs. stannat på en Subway (baguettebar) och fyllt picknick korgen med mackor, läsk och chips. Filtarna var nerpackade och kaffetermosen fylld, så det var perfekt. Efter fikat tog de flesta sig en liten tupplur i skuggan. Felicia, Jonathan och jag tog en premiäråktur med det lilla tåget som går runt i parken.

När vi fått frisk luft och röda näsor åkte vi hem och började förbereda inför äggapickningen, snapsen och sillen.
Barnen målade ägg, de blev jättefina, många av dem var redan färdigpickade också.

Efter maten gjorde vi ny "egghunting" i vår egen trädgård, men då gömde vi små plastägg med svenskt godis i, så barnen fick leta upp dem i buskarna.

kvällen avslutades med att morgondagens bergstur planeras.......om alla orkar, för nattens övningas består av Formel 1 på tv, mellan klockan 3-5.

        
        
        
  

27grC i Greensboro NC

Fam. Ackerlens resa i USA.
Start från Simrishamn till CPH Airport. Flyg till Newark med transport till Manhattan.
Boendet på Manhattan var kanon bodde i smeten på Times Square, låg i sängen och såg Empire State Building.

Första dagen gick vi till Empire State Building åkte upp för utsikt över hela Manhattan. Efter en god natts sömn skulle vi gå ut och äta frukost, det blev pannkakor med lönnsirap till barnen. Dag 2- båt till Staten Island , där vi såg hela lower Manhattan precis som alla vykort och vi åkte även förbi frihetsgudinnan. Dagen fortsatte med besök på Wall Street, China Town, Pier 17 och Ground Zero.
 Dag 3- Besök på National History Museum, vi gick och gick...
bland dinosaurie skelett, indianer, meteoriter mm. Dag 4- Skulle vi besöka ett hangarfartyg på Pier 86 men den fanns ej på plats pga renovering så det blev en runda i ett antal butiker (puhhh). Dag 5- Flygresa till Greensboro via Charlotte.
 Väl framme i varmare klimat så har vi åkt/kört GT, handlat, firat påsk med ägg pickning (sill såklart). I morgon bär det av till bergen.   Magnus, Lena, Gustav och Carl 

        

               

NewYork

Magnus i NewYork, vad hittade ni på egentligen?????
image311

Lång väntan

Kusinerna kommer idag, men väntan blev lång.....till slut visste inte barnen riktigt vad de skulle hitta på under tiden.  De var ute och lekte och ville ta emot Familjen Ackerlen på garageuppfarten. Så äntligen kom de......det lektes till klockan 21.30 trots att det är skoldag imorgon, det får vi ta, det är ju Fredag i morgon, det är inte varje dag som vi får så fint besök.

När vi vaknar i morgon ska alla barnen till skolan. Carl ska med Jonathan på förmiddagen och Gustav ska med Felicia. Sen ska de byta vid lunchtid. Jan-Anders ska jobba och vi andra vuxna har inte planerat dagen än, så vi får se vad vi hittar på, vi ska iallafall ut och äta lunch.
     


Regnet öser ner

Flera av er därhemma har skrivit att ni väntar snöstorm till påskhelgen, det låter inte lockande. Som tröst kan jag säga att det regnar hos oss. Lite synd om Jonathan för hans fotbollsträning blev inställd. Regnet är bra för våra nyplanterade blommor, men det kunde ju vänta till i morgon, då är det städning som gäller. Ackerlens flyger hit till oss efter några dagar i New York och då ska här vara klart för nya gäster i källaren.
image307

våren är på väg

Nu börjar förberedelserna inför vår och påsk. Idag när Beth var och hade engelska med barnen lekte de påsklekar, rulla ägg, hitta ägg, sätta svansen på haren osv. Barnen hade jättekul, men jag tror att Beth skrattade mest, hon har alltid roligast.

Efter engelskan gick vi ut i trädgården och planterade våra nyinköpta plantor. Vi gjorde iordning några krukor att ha på terassen och planterade lite på framsidan vid ytterdörren. Det blev riktigt fint. Hoppas nu inte det blir mer frostnätter.

           

Ludwig 15 år

Ett stort GRATTIS på födelsedagen från Familjen Hansson.

image301


Tjejhelg

Så här på Söndagskvällen ska jag försöka att summera helgen. Det kändes som den började redan i Torsdags, då Annika och jag körde till Chapel Hill för att turista och hämta Caroline.
På Fredagen kom Therese från Winston Salem och på Lördagen kom Karin från Jamestown.
Nu har alla åkt hem utom Annika som flyger till Sverige först i morgon middag.

Vi har hunnit med att besöka downtown för en fika, pysslat på Art quest, ätit långa middagar med mycket prat och vin, sett ett par filmer, solat lite, promenerat och sett Jonathans första fotbollsmatch. Dansat på N' Club, haft  sovmorgon och shoppat.

Kusten är klar, nu kan du få komma hem Jan-Anders!!!

                     
Festfina            Klar för hämtning           Packningen


1:a Fotbolls matchen

Det var en stor och viktig dag för Jonathan idag. Hans fotbollslag skulle spela sin första match. Han är med i Jamestown youth league och hans lag heter "Cheetas". De bär "Carolina blue" tröjor. Jonathan har No.11 på ryggen, nya benskydd och fotbollsskor och Ludwig och Jöns gamla marinblå adidas shorts, det kan inte bli bättre.

  När vi rullade in på parkeringen och Jonathan såg alla bilarna där sa han:
-Oj, vad många som ska titta på matchen!
Nu var det inte bara hans match som skulle spelas denna förmiddag, utan alla ungdoms- och knattelag.

 Idag skulle de möta de mörkgröna "Iguanas". De såg stora och supercoola ut, så Jonathan konstaterade att det skulle bli en hård match. Det var en riktig rysare. Matchens längd var 4 gånger 8 minuter och var fjärde minut bytte de ut hela laget. Alla fick spela och alla var duktiga.

Det tog inte många minuter förrän Cheetas fick sitt första mål. Det var Filip, Jonathans svenska kompis som petade in bollen och de lyckliga killarna gjorde "highfive" med varandra. Ganska snart kvitterade Iguanas. Det var oerhört spännande och vi föräldrar kunde inte vara tysta, vi hejade på....
När halva matchen var spelad sköt Jonathan mål, vilken lycka!!!
Han gjorde 3 snygga räddningar, som blivit mål till motståndarna om han inte tagit dem, han var jätteduktig.

Trots snygga mål, bra räddningar och fint spel vann Iguanas med 6-4. Cheetas deppade inte för det, alla var lika glada. Ny match nästa Lördag.

image289

        
     


Early release

Barnen slutade middag idag, det är när lärarna ska arbeta utan barn. Perfekt för oss, då brukar vi hitta på nåt kul. Idag körde vi ner till downtown för att ytterligare en gång besöka "Art Quest", ett pysselställe som Felicia älskar. Hon har sedan vi var där förra gången tjatat att vi ska dit igen. Denna gången följde Caroline med oss.
Vi började med Fika på "Cheesecake By Alex", ett perfekt ställe när man är sugen på goda bakverk.

           

Aveda spa

Igår körde Anna-Lena och jag till Chapel Hill direkt efter frukost. En bilfärd på dryga timmen.
Vi hämtade Caroline och fick se hur hon bodde. Jättehärligt i ett lummigt område som påminner mig lite om sommarbyn hemma runt Gyllebosjön, fast med riktiga stora hus. Blir nog mysigt när alla träd har slagit ut. Sen ner till Aveda spa där hon hade bokat tider för olika behandlingar till oss alla tre. Jag en klippning, Anna-Lena en lugg-klippning och pedikyr, Caroline en make-up lektion.

Man blir så förvånad varje gång man kommer in i nån byggnad här i USA. Utanpå ser det mesta ganska tråkigt men inuti får man oftas en rejäl överraskning. Jag som aldrig varit på spa visste inte vad jag förväntade mig men blev chockerad av att mötas av 44 frisörstolar och lika många "frisörer", alla svartklädda med frisyrer i all värdens färger. Hm...vad skulle det blir av detta?

Det visade sig vara en skola! Vi var "övningsdockor" för eleverna. Dessa var olika långt komna i sin utbildning.
Tjejen som klippte mig var blek och hade grönt hår och var piercad i läppar, öron, näsa och ögonbryn och tatuerad på underarmarna, hon var romansk och bodde i New York. Lite nervös får jag erkänna att jag blev av hennes utseende, även om jag bara skulle få mina slitna toppar avklippta.
Nåväl, hon försvann med jämna mellan rum för att hämta läraren, denne skulle godkänna vad eleven bestämt sig för att göra, lärarinnan var framme och kände och tittade på mitt hår och gav sen klartecken. In i ett "duschrum" med 15 talet britsar och några stolar, där jag fick håret tvättat (det var nytvättat när jag kom dit!). Ut i stolen igen.
Klippningen tog max 5 minuter. Hon kammade ut håret och klippte av 5 cm runt om (hemma filar de på stråna minst en halvtimme). Sen var det dax för fröken att kolla igen. Det godkändes nästan...benan Sahrla (eleven) kammade var inte exakt i mitten därför blev det inte lika långt runt om :-)
Hon fick på det igen och fila lite till. Fröken kom igen och godkände jobbet. 100kr kostade klippningen.

Anna-Lena kom ut med rödmålade tånaglar och nyklippt lugg. Hennes elev hade inte fått klippa - där tog läraren över! Pedikyren fick tjejen däremot göra men hon hade varit så försiktig och varsam.

Caroline kom ut med en fin modern "sotad" festmake-up, i strålande solsken var det kanske lite väl sminkat men hon hade blivit en cool drottning på ett disco ;-)

Efter spa't var vi hungriga, tog varsin gyros och satt ute på ett soligt tak på nåt hak längs Chapel Hills huvudgata. Varmt som en svensk solig sommardag, så skööönt! Vi tog en promenad längs Franklin St, en mysig stad.
Därefter kände vi oss nöjda och körde hem för att hämta barnen hos Helena, kom så lägligt att vi blev bjudna på kvällsmat, fläskpannkaka ute på terassen. Tack Helena!


Oändligt utbud

Oänligt utbud


Utbudet i butikerna här i USA är imponerande.

Och då menar jag inte bara klädes affärerna. Det mesta är bra mycket billigare än i Sverige.


Anna-Lena köpte en jätte Cantalope-melon idag, 1 dollar betalade hon för den dvs drygt 6 kr!

Hade nog gått på 30-40kr hemma. Storleken på all frukt är nåt helt annat här. Granny Smith äpplena är lika stora som de jätteapelsinerna vi har på julen, då det går 2 stycken på ett kilo.


Vi var på Wal-Mart idag (typ Obs i Malmö eller gamla Wessels!). Billigare än Ullared. Bredden på sortimentet är allt man kan tänka sig och inte bara ett märke av varje utan många olika sorter. Det fanns hundkläder, loppmedel, flytvästar, antibiotikaplåster, cyklar, hemtextilier, kläder, mat...jag vet knappt vad jag ska nämna.

Som en sån sak som mängden olika påskgrejer, det fanns 10 olika fabrikat av äggfärg - jag var tvungen att köpa lite :-)  - därutöver alla varianter av äggdekorationer. För att inte tala om påskpresenter, korgar och presentägg. Folk har redan påskpyntat sina hus och uppfarter förresten.


Och så får jag väl berätta att jag gjorde ett "botten-köp" idag :-)...

Anna-Lena och jag skrattade så vi storknade här när jag visade henne vad jag köpt... Jag köpte en 3-pack trosor av boxermodell, tog en storlek jag "trodde", de låg ju plastade så man kunde inte se. Ni anar inte vilken chock  det blev när jag packade upp dem! De var så stora så både jag och Anna-Lena får plats i dem samtidigt!!!! Som vi garvade!!! En souvernir som påminner om storleken på allt här i USA kanske...
Är det nån som är spekulant på dem?

Går nog att använda som kort-kort byxkjol fast ett bälte behövs i midjan!!!!


På tal om att köpa...här min "nya" garderob...

Undrar hur jag ska få hem allt?
     

Barnvakt

Idag sken solen varmt. Annika och jag låg ute på terassen och njöt, vi gillar sol och värme båda två. Äntligen fick Annika nytta av bikinin som hon tagit med sig. Jag dansade en liten runda med Fido, annars gjorde jag inget husligt, förutom lunch och middag då, men som tur var hade vi fått nya rester...perfekt.

På kvällen fixade vi barnvakt åt barnen (Tack Karin, du gjorde ett kanonjobb) och åkte med 7 andra tjejer till Wendy i Jamestown för att spela en omgång Bunco, dricka lite vin och snacka. Alla lägger 5 dollar i insats, jag vann tillbaka mina dollar eftersom jag förlorade och fick det som tröstpris. Sofia kammade hem storvinsten, flest vinster och senaste Bunco. Tack tjejer för en trevlig afton!

Parken

Vad gör man en solig Söndag dagen efter...åker till Jamestown City lake park. Där brukar barnen ha hur kul som helst, det finns en stor lekplats, lite djur och på sommaren snurrar det en karusell och ett litet tåg kör runt på området, så barnen kan åka. Men än har vi inte sommar, men det kommer förmodligen att explodera i naturen vilken dag som helst. Träden har stora knoppar, blommor som påskliljor, hyacinter, violer och krokus blommar för fullt.
Efter en trevlig eftermiddag i parken körde jag Jan-Anders till flygplatsen, han ska jobba i Polen hela veckan. Jag hörde ifrån honom idag och resan hade gått bra.

        
        

Symöte!

image269

Symöte!


Konstigt namn på möten som har  väldigt lite med textil arbete att göra. Men eftersom vi syr "lika mycket" som damerna vid deras sammankomster så fick det duga.


Temat för dagen var gocarting. Och vi var samstämmiga att det var ett bra tema för att verkligen fira "Internationella kvinnodagen".


Och med racingnamn som Ronnie P, Montoya och Viking på startlinjen så var det upplagt för hård fight på banan.


Men på slutet fick vi alla lyfta på Hatten för Per-Anders som från början visade var pokalen hörde hemma.


GRATTIS! Per-Anders


Efter detta krävande arbete var det dags för "after race" på Natty's, down town.


Mat, öl, korgboll på storskärm och kvällen var fulländad.


Hoppas nästa symöte inte låter dröja allt för länge. Uppslagen för teman är många och eventuellt kan vi upprepa gocartingen också.


http://www.grandprixgreensboro.com/index.htm

image270

Luva på! Roger, Ola, Klas, Jörgen, Erik, Åke, Johan, Per-Anders och Henrik (tyvärr halvägs ur bild)

image271

Tyvärr så finns det regler!!! Men vi lyckades undvika "svart" flagg

image272

Öl, mat och korgboll var en trevlig avslutning på sammankomsten!


Kulturdag

Efter gårdagens utsvävningar gör vi idag bara gratis aktiviteter...
Nere i Downtown finns ett Historiskt museum, ett stort stadsbibliotek och ett kulturcentrum. Dessa ställen besökte vi idag. Hela Familjen och Annika. Museet bjöd på inblickar om hur man levde "förr i tiden". Militär historia, Sport historia, Immigranternas historia och hur det såg ut i samhället. Vi gick in i ett apotek, biograf, hotell, skola och en brandstation. Felicia har varit här på filedtrip med sin klass, så hon guidade oss runt och berättade vad hon kunde och upplevt.

Vi slank inom på "Cultural Center", där det var "African American Heritage Extravagnza". En basar med musikunderhållning, mat och försäljning. Ett  gäng stora svarta kvinnor i färgglada skynken sjöng gospel så taket höll på att lyfta. På samma ställe finns "Art Quest", ett pysselställe för barnen.

Innan vi åkte hem besökte vi stadsbiblioteket, där fanns en stor avdelning med barnböcker, ett fik och i övrigt stort, ljust och fullt med böcker...

Sedan åkte vi hem för att förbereda oss för kvällen. Jag, Annika och barnen är bjudna till Helena, där mammor och barn ska träffas, medan papporna ska ut på äventyr...detta får du läsa mer om i Jan-Anders blogg i morgon.

        

        

TILL SALU!

TILL SALU!
image252

Man börjar ju fundera på finansierings alternativ!

Idag har Anna-Lena varit på besök (igen) på exit 49 Charlotte. Ja alla ni som varit här och som bor här vet ju vad det innebär. För andra bloggläsare kan jag bara meddela att det innebär ett djupt sår i den privata ekonomin.

Väl hemma så fick jag ju veta att det mesta som inhandlats var till mig!!!

Och det stämmer, ett stort antal tröjor osv. var till mig. Och just nu hade jag hoppats att hela familjen hade min storlek för resten av plaggen hade betydligt högre m2 pris.

Så jag ser verkligen fram emot soliga dagar då shoppingen får konkurrens av något billigare aktiviteter.

Jan-Anders

Sportig familj


Dagen idag har varit full att sportiga aktiviteter.
Så fort Anna-Lena lämnat barnen i skolan stack hon iväg på yoga. Jag velade om jag skulle med eller inte, det var ju så soligt och fint ute. Till slut valde jag att gå rundan runt sjön som tar en timme istället, jag njöt så av fågelkvitter och doften av vår i luften, trädens knoppar blir större och större för varje dag här, vissa träd blommar redan. Så fort det går. Underbart.

Efter lunch hade Anna-Lena och Helena bokat en timmes tennislektion, jag var med och tittade på. De har en sträng lärare, Mariana som tydligen hör till eliten här i USA, men jag tyckte det gick bra för dem, de var helt färdiga efteråt!

Vi hade tagit cabben (det heter inte cabriolet i USA utan convertible!) till tennisen och körde därefter direkt till skolan och hämtade barnen. De blir överförtjusta när de blir hämtade med den ;-) , det förstår jag...

Aktiviteterna var inte slut för dagen....väl hemma skuttade barnen först en bra stund i studsmattan och sen var det dags för fotboll ute på gräsmattan, Jonathans nya utrustning måste ju luftas!

Felica har hittat ett nytt favoritträd ute på tomten som hon klättrade i, upp och ner otaliga gånger. Hon har byggt en "linbana" mellan trädet och trädäckets räcke där hon skickar mail och andra saker som kan behövas uppe i ett träd.
Kvällens symöte blev inställt och flyttat till nästa torsdag men det missar vi då för vi ska till skolan och titta på en talangshow där utvalda barn och lärare på skolan ska uppträda för elever och föräldrar mfl.

I morgon har Anna-Lena och jag planerat att köra till Charlotte (ca en timmes bilfärd här ifrån) till ett stort köpcentra som heter Concord Mills, där ska finnas väldigt mycket butiker och det sägs att man inte går över det på en dag. Jag ser framemot det hela och har varit inne på deras hemsida och sett att där bla finns några outletbutiker.

Annika vid tangenterna.

        

En veckas vistelse

Annika vid tangentbordet idag.

Nu har jag varit här i en vecka.

Det känns bra, jag trivs utmärkt med klimatet. Kalla nätter men milda soliga vårdagar utom igår med "thunderstorm", det störtregnade och de hade gått ut med tornadovarningar, barnen hade fått öva på hur de skulle göra om det kom en - de var ganska skärrade när de kom hem från skolan och livrädda för vad som eventuellt komma skulle. Men vi slapp, idag sken solen igen.

Vad har jag nu gjort då?

Hängt med familjen på alla deras vardagliga aktiviteter; varit med på ett 2-årskalas utomhus på en lekplats med 15 vuxna och minst lika många barn där vi bjöds på saft, kaffe, bullar och tårta, varit med i skolan och lämnat barnen och träffat deras fröknar, varit med på Skateland (rullskridsoåkning inomhus), varit med på Jonathans första fotbollsträning.
I måndags blev det 2-3 timmars shopping på Macy´s medans barnen var i skolan, igår fick jag en heldag på Four Seasons köpcentra. Det har blivit en del inköp men jag är INTE mättad än! :-)


Idag har jag varit med Anna-Lena på scrap-booking; ett gäng svenska tjejer som träffas 2 ggr/mån och gör sina fotoalbum, det klipps och klistras - olika färger på arken/sidorna, olika former på fotona, massor av stickers (klistermärken) och annat "måste". Så klart en fikastund inklämd under tiden. 

Igår kväll vid halv tio sen barnen lagt sig och Jan-Anders var hemkommen, var Anna-Lena och jag  på Harris Teeter (amerikas "ICA" ) och veckohandlade. Jag som har jobbat 15 år i en ICA-butik tycker ju såklart att det är hur kul som helst!


Planerna för i morgon är först yoga på morgonen på gymmet här, sen har Anna-Lena engelska lektion och därefter tennislektion. På kvällen är det symöte (det sys inget!), jag hänger nog med på allt även om jag inte deltar aktivt på vissa grejer....

                
Tårtor och bakelser  


Mingel

Eftersom vi kan läsa Ystads Allehanda på nätet, så har vi full kontroll över vad som händer på Österlen och vad ni hittar på med........
Läste att mina föräldrar varit ute och svirat på konsert med Eldkvarn.
Jag har koll på er!
image244

Jonathans otursdag

Den stora shoppingen har börjat, vi mjukstartade med en 3 timmars tur på Macys. Annika hittade mycket och handlade en hel del, jag hittade också en del men har blivit lite snål, då jag vet att de kanske säljer ut det jag gillar på "sale" nästa månad, jag har ju möjlighet att åka dit flera gånger, jag vet också att detta inte blir den enda shoppingen med Annika. Vi har planer på en heldag på Four Seasons köpcentrum i morgon.

Jag fyndade i allafall ett par träningsbyxor till Jonathan, ett par fina av märket Nike för endags 10 dollar ca 70 kronor. Han blev lycklig, men lyckan var kort, ungefär 2 timmar, sedan var det hål på knät. Han cyklade och ramlade, slog handen och knät, det får bli till att  laga...ja, ja.
Han skrapade armen när han sprang på köksinredningen och den andra armen skadade han när han spelade fotboll, så det blev många skador att plåstra om. Dessutom blev han av med ett "behavior stick" i skolan, då han förmodligen varit lite busig. Han tyckte att det varit en riktig otursdag.

Men innan läggdags var han en glad kille igen, då såg han ut så här......

          

Solskensdag

Jag fick äran att skriva på bloggen idag.
Tack för alla födelsedagsgratulationer!

Idag har det varit kanonväder här, 20 grader i skuggan, varmt och soligt hela dagen, underbart för mig som kommer från ett grått mulet Skåne-väder och inte har sett solen på månader.

Anna-Lena och jag började dagen med en långpromenad runt sjön efter frukosten. Därefter en förmiddagsfika ute i solen på terassdäcket. Jonathan testade nya fotbollsoutfiten, skorna var snabba och benskydden fungerade faktiskt konstaterade han! Anna-Lena hade inga benskydd och uppkavlade byxor så hon däremot fick ta emot några törnar.

På eftermiddagen tog vi en biltur i Greensboro och tittade runt i många olika villakvarter, husen är stora och väldigt imponerande.

Vi avslutade turen med ett restaurangbesök på Italienska Bravo där familjen Hansson  bjöd mig på en födelsedagsmiddag, tack så väldigt mycket!

Nu slappar alla här på sitt vis, nån i soffan, nån framför tvn och nån vid datorn...

I morgon blir det nog en första! shoppingrunda.

        

födelsedagsfirande

Grattis Annika på din födelsedag. Vår present till dig blir ett restaurangbesök i kväll. Hoppas du får en bra dag i solen.

image232

Fotbollskille

Idag har Jonathan börjat sin fotbollskarriär, han tyckte redan efter första träningen att han nog måste ha en del utrustning. Jan-Anders höll med, så det blev en tur till sportaffären. Benskydd, fotbollsskor, fotbollsstrumpor och fotboll.

image231

Vänner

Annika är här. Hon vänder fortfarande på dygnet, så i morse när vi kom ner i köket strax efter 7 satt hon i köket och läste tidningen. Då hade hon varit vaken sen klockan 4. Vi andra hade försovit oss efter en jobbig natt då Jonathan sprungit mella sängen och Toaletten. Han hade lyckats fånga någon magbakterie. Det blev ingen Havregrynsgröt för Jan-Anders och ingen Lunchbox till Felicia, utan snabbt iväg till jobb och skola. Jonathan fick givetvis stanna hemma hos Annika, han var vaken och bäddade ner sig framför tv,n. Vi tog en lugn dag, lite inköp på Costco inför helgen bara. Annika som under flera år jobbat i charken på Häggs konstaterade att köttet var otroligt billigt. Vi åkte hem och åt lunch och tog en vila i soffan, Jonathan piggnade till redan på förmiddagen och har sedan dess varit  sitt vanliga jag. Hoppas nu inte vi andra blivit smittade. Fredags kvällen ska vi på traditionellt vis fira med taco och Disneyfilm, ikväll blir det Snowbuddies. Annika kollade just termometern och konstaterade att imorgon blir det nog lite varmare och förhoppningsvis sol.

image230


RSS 2.0