Poolparty

Fredagskvällarna vid vår pool vill man inte missa, då är det grillning av hambugare, korv och kycklingfilé.
De flesta Fredagar är det också en trubadur eller ett band som spelar.
Barnen badar och leker. I kväll var det flera av Felicia och Jonathans klasskompisar där. Alla de svenska barnen är också där så det finns gott om kompisar.
Jag solar, läser, pratar och tar en simtur, man kan ha det sämre........

Fieldday

Eller frilufsdag som vi kallar det i Sverige. Det är PE-Teatcher Mr.Garrett (practice exercise) som ordnar lekar och spel för alla barnen ute på skolgården, lekplatsen och inne i gympasalen.

Felicias klass och alla andra secondgraders hade sin tid på förmiddagen och Jonathan och alla Kindergarteners fick vara ute på eftermiddagen.
Jag hade skrivit upp mig som volontär för dagen och fick en station att ansvara för.
De stora skulle sparka sig fram på små rullbrädor runt en bana och Kindergarten barnen skulle cykla trehjuling runt samma bana, det var ingen tävling utan bara på kul, men ändå så ville alla vinna....Lärarna gick runt med barnen och grupperna var mixade med barn från alla tvåor. 
 
Solen stod högt på himlen, det var säkert 35 grader, tur att jag hade keps och vattenflaska, det var skönt att svalka sig vid poolen efteråt.

På bilderna ser ni Felicia och Jonathan i sina nya fina Pilot t-skirts.

    
   

Den blomster tid nu kommer......

I går kväll var det den svenska skolans skolavslutning.
 
Vi var i Skolhuset i Jamestown, som är den "gamla" skolan i byn, numera bibliotek och lokaler som olika föreningar kan hyra in sig i, bla. den Svenska skolan.
 
Vanligtvis håller Svenska skolan till i en källarlokal, men idag fick de låna aulan, där det finns en scen. Barnen spelade upp en teater som handlade om en svensk flicka som tillsammans med sin familj emigrerade till Amerika. Felicia spelade pappa, en lätt roll utan repliker, precis som hon ville ha det. Hon var nöjd med sin insats. Barnen var jätteduktiga och nöjda med sitt jobb.

 Efteråt sjöng barnen avslutningssångerna: Den blomstertid nu kommer, Idas sommarvisa och Du gamla du fria. Efter föreställningen gick vi ner till "vår egen" lokal och drack kaffe/lemonade och åt kanelbullar och jordgubbstårta vid fint dukade bord med blommor och Svenska flaggor på borden.
image485


Ocracoke Island

Ca 6 timmars bilväg från Greensboro på östkusten ligger en lång rad med låååång smala öar. Den vackraste, mest orörda och givetvis mest svåråtkomlig heter Ocracoke. Här har vi tillbringat helgen, vi åkte redan på Fredags morgonen (vi tog barnen lediga från skolan) och vi stannade till Måndag (då barnen hade lov för det var Memorialday).
Vi åkte hit tillsammans med 3 andra svenska familjer, hyrde varsitt hus, byn är liten så vi bodde alla i närheten av varandra och hade nära till stranden. 

Här på ön hittade vi inga neonskyltar, inget Mc Donalds, inga hotellkomplex, bara lugnet, havet, små mysiga gränder med cafeer, gallerier och restauranger som serverade havetsläckerheter och bjöd på levande musik.

Eftersom Ocracoke var en sjörövarö för 300 år sedan spinner öns attraktioner på detta. Jonathan blev väldigt intresserad och hade många frågor när han fick höra talas om att de bott en riktigt slug sjörövare här som hade långt skägg som han flätade, satte sickor i skägget och tände på, så det rök när han ville skrämmas, eller när han till slut blev halshuggen och efter detta simmade runt skeppet 7 gånger, utan huvud, eller när han med vilje sänkte sitt eget sjörövarskepp för att vilseleda andra fartyg att han var död, sen låg han i bakhåll med sina småskepp istället. Det sägs att det ligger skatter kvar runt ön......Ja, detta var verkligen spännande.
Tack Maria för alla berättelser, du kommer nog att få fler frågor från vår son.

Vi tillbringade mycket tid på den breda, vita stranden (som liknar Kyl-Sandhammaren) skillnaden är väl klimatet. Här var vattnet varmt, vågorna lagom höga för barnen att surfa i. Jonathan och Felicia köpte varsin liten surfingbräda som de låg på och följde vågorna.

Vi såg delfiner leka och hoppa i vattnet, Pelikaner i hamnen och krabbor vid stranden.
Barnen samlade snäckor och musslor. Hit vill jag åka fler gånger, kanske till hösten eller nästa vår.


     
        
     
     
        
     


Ryggskott

Tog ett snabbsprång upp från trappstegen mellan garaget och köket......sen var det klippt, det var längesedan jag hade ont i ryggen och nu var det dags igen.

Planerna för dagen var att få iväg ungarna till skolan, hem och göra mig klar för att åka upp till Danville och vara med på invigningen...och det ville jag ju inte missa. Eva (en väninna här) skulle ju sjunga den svenska Nationalsången. Så det var bara till att knöla in sig i bilen med en varm vetekudde i svanken och se glad ut.

Allt gick bra, både invigningen, Evas sång och min rygg.
Eftermiddagen har gått åt till att ringa och försöka få tag i en massör som kan behandla mig imorgon. För på Fredag åker vi till kusten för 4 dagars solsemester.
 
Jag fick just ett e-mail från Lorraine ( hon är mamma till en klasskompis till Jonathan) att hon kunde ta emot mig på sin mottagning imorgon 12.30. Perfekt!
Jan-Anders får skriva om invigningen, han har bättre koll på de höga gubbarnas namn och befattningar, det var allt från guvernörer till praktikanter.

Barnen sover och Jan-Anders är på restaurang med gubbarna för 4:e kvällen i rad, jag tänker gå och lägga mig och läsa andra boken av Stieg Larssons Milleniumserie, Flickan som lekte med elden, den är tjock och bra, hoppas att den räcker hela helgen.

Uncle Magnus

Har födelsedag idag och vi vill givetvis gratulera. Hipp Hipp Hurra!!!!
önskar Familjen Hansson
Välkomna hit igen, gocartbanan har öppet alla dagar, glöm inte hjälmen............

image464

Sköna Söndag

Lyxdag på spa med mina 10 bästa "Greensboro" vänninor, det gör inte ont någonstans!!!!

Vi började med brunch i restaurangen på Grandover spa-, konferans- och golf- hotell med många stjärnor, stort, fint, lyxigt och väldigt amerikanskt.
 Där serverades champagne och frukost-lunch buffé. Efter att vi ätit i 2 timmar tog vi oss ner till spa´t, där vi skulle få våra önskade behandlingar. Jag hade fått ett presentkort på min födelsedag som jag nu kunde använda, så jag valde ansiktsbehandling och nacke-rygg och axel massage. Allt var väldigt skönt och avslappnande. Vi hade också tillgång till bubbelpool och relaxrum med gurkvatten.
Tyvärr har jag inget foto på oss när vi vandrar runt i våra mysiga morgonrockar och badskor med gurkskivor på ögonen, ni får nöja er med bilder på hotellet.

image463


Ytterliggare Symöte!

NASCAR

Så har det varit dags för ytterliggare möte i den manliga symötes gruppen.

I går (lördag) efter en dag vid poolen bar det av till den stora "ovalen" i Charlotte.

Ola, Per-Anders, Roger och undertecknad hade en helkväll med dessa fart vidunder. Dock måste jag erkänna att detta är mer ett "jippo" än sport.

En anläggning som tar drygt 150.000 åskådare och de flesta har sin favorit förare som man hyllar genom färgrika t-shirts, kepsar och dylikt.

Det var väl inte fullsatt men bra mycket mer än 100.000 är min uppskattning.

Fantastiskt att se detta evenemang där drygt 20 bilar kör runt, runt och runt.

För att se till att där är spänning hela loppet har man lagt in avbrott så att fältet samlas och alla skall ha en chans att vinna även om de varit ohjälpligt sist inlednings vis.

Denna kväll vann en kille vid namn Kasey Kahne som inte ens kvalificerat för att deltaga. Han fick en fri biljett genom att publiken får rösta fram en förare till finalen.


                       

Jan-Anders


Flyttlasset går

I dag flyttade vi hit.....
-Gissa vilka barn som var de absolut första att doppa sig i Adams Farms Pool sommaren 2008????????
-Rätt gissat.
image457

Bilden är tagen förra sommaren, så de har växt, jag lovar! 

Adopt a pet

Webkinz är namnet på mjukisdjur som man kan köpa. De är mycket populära här just nu. Det finns i många olika sorters djur, katter, hundar, zebror, apor, björnar och många, många fler (man kan ju samla......).

Finessen med dessa är att runt halsen på djuret hänger en liten lapp, där det står en kod, så när du loggar in på www.webkinz.com och skriver in din kod så kan du leka med djuret på nätet. Där kan du välja vad du vill göra med djuret, bada, leka, gå på skönhetesalong och mycket mera.

Ett sånt här djur har Felicia önskat sig, vi har sagt att hon kan önska sig ett när hon fyller år, för det börjar närma sig, men idag tog hennes tålamod slut, hon var bara tvungen att köpa en. Hon räknade sina pengar och fick ta till allt skrammel i börsen för att få ihop 12 dollar. Det var bara till att hoppas på att det skulle räcka....
Det gjorde det inte och jag hade bestämt mig föra att INTE öppna börsen alls idag och speciellt inte för en leksak som bara fyllde på berget därhemma.
Felicia blev givetvis besviken och gick med bestämda steg bort till damen vid kassan och sa att hon gärna ville köpa en Webkinz men att hon bara hade 12 dollar, då frågade damen henne om hon varit duktig i skolan denna terminen och vad hon fått för betyg i matte. När Felicia svarade att hon visst varit duktig och gjort alla hemuppgifter varje dag så fick hon 5 dollar rabatt på sin köp.  Just idag var det köp en ta två, så Jonathan fick välja en Webkinz han också. Felicia valde en leopard och Jonathan en tiger. Glada och nöjda åkte vi hem. Damen i kassan var nöjd, för hon fick sålt, jag var nöjd, vilket klipp men mest nöjd var Felicia som tittade på mig med triumf i blicken.

image456

Dagens Nyheter

Vårt husdjur (Paddy) har nu flyttat, han trivdes inte hos oss, han blev bara slöare och slöare, åt inget och bara sov. Så vi satte tillbaka honom vid sjön, där han kom ifrån.
Felicia tyckte att det var ok, det var ju hennes sköldpadda och hon ville ju inte att han skulle dö.
Nu får vi hälsa på honom vid sjön när vi går eller cyklar förbi. Vi såg två stora sköldpaddor vid sjön när vi var där och satte Paddy, då sa vi att det var nog hans mamma och pappa. Det blev en lycklig återförening, tror vi......

Skolteminen sjunger på sista versen, Jonathan och Felicias sista skoldag innan sommarlovet är Onsdagen den 11 Juni. Då blir det skolavslutning, det ska bli spännande att vara med om det för första gången i Usa. 
Den blomstertid nu kommer och Idas sommarvisa får vi sjunga på Svenska skolans skolavslutning som är redan den 28 Maj. Då ska vi ochså äta jordgubbstårta.

Det har inte blivit några fågelungar än i boet som vi har i vår blomma. Honan ligger där och ruvar varje dag, vi stör henne när vi är ute på trädecket, men det får hon tåla när hon varit så knasig och byggt bo på vår uteplats. Jag vattnar blomman när det behövs och tar bort vissna blommor emellanåt, snart har vi nog fågelungar där.

Fotbollsäsongen är slut för Jonathans del. Han tränar hemma på gräsmattan givetvis...
På Tisdag ska båda barnen gå på sin första lektion i tennis, så får vi se om de vill fortsätta eller inte.....

Nästa vecka börjar också swimteam, då är det simträning varje dag efter skolan, det tror jag passar barnen perfekt, de älskar vatten, är duktiga på att simma och ett bra sätt att röra sig på efter en stillasittande dag i skolan. När skolan slutat så har de träningen på morgonen i stället, allt för att vi inte ska sova bort sommarlovet......

Min tennis har inte varit det bästa de senaste veckorna, jag fick ont i armbågen efter 1½ timmes servträning, nu måste jag börja bygga upp lite muskler på gymmet först, så jag klarar av att spela tennis utan skador.
Jag går till gymmet 2-3 gånger i veckan. Då är det styrketräning, yoga eller något av de många passen som de har där som gäller.
På Lördag öppnar poolen och om det inte är för kallt i vattnet ska jag simma några längder.
I övrigt blir det promenader eller cykling runt sjön. Vi håller fortfarande på med Jonathans cykelträning och nu kan vi snart ta oss runt sjön utan att han ramlar av. Det är uppförsbackarna som är det svåra för honom.

Helgerna är uppbokade de närmsta veckorna. Den kommande helgen öppnar som sagt poolen, så då ska vi vara där, givetvis........
 På Söndagen är vi ett gäng tjejer som ska njuta en heldag på Grandover Spa, där vi börjar med Brunch och därefter ligger vid poolen varvat med spa-behandlingar. Jag får nog skriva om detta efteråt.......
 Jan-Anders och barnen ska åka till Danville, till Jan-Anders jobb där de har familjedag med olika aktiviteter.

Vädret är bra, det är inte riktigt alla timmar på dagen som solen lyser skarpt, men vi har varmt och skönt, (20-25 grader) en positiv skillnad från hemma är att det är lugnt, det blåser inte. Regnet som kom i April har gjort att det är otroligt grönt överallt.

Det var nog allt för denna gången..........solstolen är skön, har inte hittat dyna än, har inte letat heller.


 Ännu ett foto från 70-tals maskeraden. Jag, Helena och Karen. Är ni nöjda nu?


Soptömning

På Tisdagar har vi "rulla ut tunnan dag", eller rulla ut tunnorna. Vi har 3 olika tunnor. Den gröna är vanliga hushållssopor, den töms varje Tisdag, den är dubbelt så stor som hemma. Sen har vi den bruna,(ännu större) som töms varannan Tisdag, i den slänger vi allt som kan återvinnas. Glas, plast, aluminiumburkar, kartong m.m. Batterier kastar vi bland vanliga hushållssopor....

 Undrar ibland vem det är som står och sorterar detta sedan, någon har sagt att det är internerna på fängelserna som gör det, annars hamnar väl allt i samma grop.....kanske???

Vi har en trädgårdstunna också, där kan vi kasta gräsklipp, löv och annat från trädgården. Får man inte plats i tunnan kan man lägga i genomskillninga plastsäckar sidan om. Vi kan också lägga grovsopor sidan om tunnorna om man har en gammal spis, ett träd eller en cykel som ska kastas.....

Jag tror att det är tre olika sopbilar som hämtar detta och alla på Tisdagar, så då är det trångt på villagatorna i Adams Farm.

I övrigt har vi sommar och sol och blommorna blommar för fullt.

     

Tornado

Sent i torsdags kväll drabbades Greensboro området av en tornado.

Men hos familjen Hansson passerade detta ganska omärkt förbi då vi somnat. Tidigare på kvällen hade man gått ut med ständiga varningar på TV:s alla kanaler, men det hjälper föga då vi inte hade den igång på hela kvällen.

Detta fick mig ju givetvis att minnas snart 20 år tillbaks i tiden då Jonas Hägg och jag besökte Los Angeles och jag på morgonen vaknade och sa till Jonas att jag drömt om en jordbävning.

Jonas upplyste mig att det var inte speciellt konstigt då det faktiskt varit jordbävning och att det skakat rejält!!

Men, men även denna gång slutade allt bra och vi har inte drabbats. Men vi förstår på informationen vi fått i efterhand att den ställt till med en hel del skada.

TV hade upplyst att man borde ta sig så långt ner i sina hus som möjligt och undvika rum med fönster i. Alltså hade vår källare varit lämplig som sov plats denna natt.

                                              image450


70-tals fest

Vi fortsätter att klä ut oss trots att vi just nu inte har möjlighet att besöka Allaktivitetshuset i Gärsnäs för maskerader.
 Några av  "våra" entusiastiska svenska vänner här ställde till med redig baluns i går kväll. Vi blev bjudna på 70-tals fest. På inbjudningskortet stod det: Årets resa. Kliv in i tidsmaskinen och flyg med oss tillbaka till 70-talet.
Vi hyrde kläder på "At the Ritz" och checkade in. Ca 35 glada resenärer bjöds på god mat, bra musik, upptåg och trevligt sällskap.
 Tack Maria, Eva, Anette och Stacey med respektive för en välplanerad och mycket rolig fest med bra tryck från början till slut. Tack också till Caroline Lindkvist som passade barnen.
Jag visar några av de "städade" bilderna!!!!

                                                        
 
image449



 


Sköldpaddan Paddy

Vi har blivit med husdjur. Felicia kom idag hem med en bebissköldpadda som hon och hennes kompis Han-yang fångat nere vid sjön. Nu ska vi ha en sköldpadda som husdjur. Jag har sagt att han får bara vara på terassen eller i garaget, inte inne i huset. Imorgon ska Felicia åka till Petsmart och handla Turtlesfood. 

image444 

Adirondack Chair

Jag har köpt mig en Amerikansk solstol.
 Modellen kommer ursprungligen ifrån New-York, designades av Thomas Lee 1903, som också gjorde de första exemplaren. Stolen tillverkades senare av Amish-folket, original färgerna är brun och grön. Idag är de populära för sin design och komfort och tillverkas i Kina (som allting annat).
De säljs här i Greensboro på flera ställen. Jag kollade priset och kvalitèn, men det svåra var att välja färg, då de idag finns i röd, vinröd, mellanblå, ljusblå, rosa, blekgul, kanariegul, ljusgrön, gräsgrön, natur, brunbets och i svart. Funderar på att köpa en dyna till.....Här ska jag ligga och läsa min senaste bok: Nobels Testamente.

image443

Tvättbjörn

Nu har jag sett en tvättbjörn, stor som en fullvuxen katt, grå med svart-gråa ränder på svansen. Visste att de fanns här och att de kan komma in i trädgårdarna liksom sköldpaddorna men idag såg jag en när jag var på  min promenad.
 Djurlivet är ganska livligt just nu, det finns gott om fåglar i alla färger, klarröda, blå, gula och grönaktiga. De sjunger och för väsen. Kanadagässen och änderna har fått ungar nere vid sjön, där bor också en häger.
 Vi har våra "egna" fågelägg i krukan, de kläcks nog snart. Troligtvis är det en kardinal, hannen är helröd och honan gråspräcklig, möjligtvis lite röd på hjässan.
 Ekorrar och Jordekorrar (Piff och Puff) finns överallt. Några spindlar och ormar har jag inte sett än, jag är glad så länge jag slipper.



image441 

Butterflies

Felicia har i dagarna avslutat ett stort projekt i skolan. De har pratat och lärt sig massor om Fjärilar. De har följt 24 stycken larver, som blivit puppor och sedan fjärilar. En stor nätbur har hängt i klassrummet och en dag flög det fullt av vackra fjärilar omkring i buren. Efter ett par dagar släpptes de ut i det fria.

Alla barnen fick till hemuppgift att göra en bok, sång, dans eller collage om de "fyra stegen" i en fjärils livscykel. Ägg-Larv-Puppa-Fjäril. Felicia valde att rota bland mina scrapbooking prylar och tillverka en bok. Glanspapper inköptes, klister och sax åkte fram och huset var i totalt kaos under två dagar, sedan var boken klar.
Dagen för redovisningen kom, Felicia var redo och kammade hem högsta pott på alla fyra kategorier som ska uppfyllas för denna uppgift: Alla fyra stegen i livscykeln representerad, Kreativitet, klar och tydlig presentation inför klassen, stolt för sitt arbete och redovisningen.

Dagen efter kom provet. Felicia och jag hade pluggat under bilresan till och från Atlanta, så hon klarade det bra. Hon hade två fel då hon förväxlade bakkroppen (Abdomen) med mellankroppen (Thorax). Hon fick  ett stort A.
Efter denna prestation ska vi belöna henne med ett par nya skor som hon önskat......

image438   image439   image440  

Pensionärer

Samtal mellan mig och Jonathan en kväll när han skulle sova ( Nalle i mitten givetvis).

A-L - Ska inte Nalle pensionera sig snart?

Jonathan - Varför då?

A-L - Han är så gammal och ser så sliten ut.

Jonathan - Nä inte riktigt än, han är så mysig.

A-L - Men han kan nog inte följa med hem till Sverige i sommar.

Jonathan - Varför inte då?

A-L - Han är för gammal för att flyga flygplan.

Jonathan - Men morfar kom ju hem!!!!!

Dan River

Idag har vi varit med Svenska skolan och paddlat konot i Dan River. Ungefär en halvtimmes körning från Greensboro, där hyrde vi kanoter och blev transporterade till en plats där vi kunde lägga i kanoterna. Vi hade ungefär 4 timmars "paddel-väg" framför oss. Halv-vägs fanns det en ö, där vi kunde lägga till och äta vår medhavda picknick. Det var så varmt på ön så de flesta barnen ville bada, de åkte med strömmen i det grunda vattnet. Solen sken och vi hade en helt underbar dag. Jag har nog bränt axlarna och näsan lite till idag. Alla var nöjda men trötta
 på vägen hem.

image436


                                              
                                        


Whitaker Farm

"Fieldtrip" med Jonathans klass igen, denna gången åkte vi till en Farm utanför Greensboro, där de odlar jordgubbar, tomater, tobak och blommor. Barnen plockade jordgubbar som de fick ta med hem, de fick också plantera varsin blomma, åka hölass och klappa en häst, mata fiskarna i den lilla sjön och det bästa av allt, vi åt vår medhavda matsäck i gröngräset.

               


Harley Davidson

Nu kära läsare så behöver jag verkligen er hjälp!

Idag innan vi lämnade jobbet så kom en av våra lokal anställda och berättade att det fanns två nya HD Heritage Softail på lager hos den lokala handlaren.

Så turligt nog var det jag som körde idag!

På hemfärden fick alla (oavsett de ville eller ej) följa med och titta på HD:s.

En av de många bågarna var nedanstående som var till salu för endast $ 19.250:- ( ca. 120.000 SEK inklusive skatter odyl.)

Så vad tycker ni?

Är det ett tecken på gubbvarning, eller skall jag slå till?

image425

Fågelbo

En fågel har byggt bo i vår hängpelargonia, idag upptäckte vi flera små ägg i boet och en ilsken fågel som cirklar runt oss. Jag vågade knappt ta fotot och hur ska jag kunna vattna blomman utan att dränka äggen?????
Jag vet inte vad det är för fågel, men jag ska spionera mera nu när jag vet att där brukar ligga en fågel, vi kan spana inifrån kök/allrummet då blomman hänger precis utanför fönstret.


  

RSS 2.0