Surprise!

I lördags lyckades våra vänner verkligen att överraska oss!

Jag tillbringade lördags eftermiddagen med att hjälpa svärfar med  ett nytt tak och A-L och barnen var med Mormor på Annorlunda och Stenshuvud.

Men vid sex tiden, helt ovetande beger vi oss tillbaks till huset i Tommarp. Vi diskuterade lite smått i bilen om vi skulle göra något på kvällen eller bara ta det lugnt.
Alla hade ju berättat hur upptagna de var just denna lördag så det fanns ju ont om alternativ att besöka!

När vi kör in på uppfarten hemma så verkar allt fortfarande lugnt och fridfullt. Jag går fram och skall låsa upp garaget och upptäcker då att det är olåst. "Förbannat" jag sa ju till A-L att låsa garaget.

Men jag öppnar porten........................

Jag vet väl fortfarande inte hur jag reagerade.....men garaget var totalt omgjort till festlokal och fullt med folk!!!!

Ett himla liv blev det och full aktivitet tog vid. Ut åkte färdig preparerade grillar, musiken kom igång och vi var snart försedda med drickbart i handen.

Allt gick i blått och gult och även en "fullsize" flagga prydde ena väggen.


  
Festfixare, förberedelser, väntan och ständig telefonkontakt för överrasknings momentet!


  
En totalt ovetande Fam. Hansson kommer hem!

  
Grillmästarna, barn och dambord!


  
Specialbeställda tårtor (3st på Bultens rekommendation)


  
Ungarna......................Gubbarna.....................Sven-Olof fixar nattamad!



Festlokalen överlevde!

Ett stort "TACK" till er alla, vet inte hur eller om vi någonsin kan återgälda men vi uppskattade det verkligen!


Sweden here we come..

Efter en ganska lugn vecka med mycket bad och andra semesteraktiviteter åker vi nu hem till Sverige för en månads "semester". Vi har ingenting bestämt som vi ska göra utan bara hälsa på släkt och vänner och bo i vårt hus.
Packningen är klar, kylen tömd och huset förberett. Clas håller ett öga på det och klipper gräset, grannen tar posten.
Under tiden som vi är i Sverige blir det inget bloggskrivande, men troligtvis kommer jag igen med nya friska krafter i Augusti.
Måste visa hur glada barnen blev när de fick sina "Trofees" från Swimteam.
Trevlig sommar önskar Familjen Hansson.


Tre dagars.......

Lördag: Fint väder, tog en shoppingtur ner till vårt närmasta "mall", handlade presenter som jag ska ta med hem, det finns ju några killar som fyller år under tiden vi är hemma. Barnen och Jan-Anders tog en tur till frisören under tiden. Eftermiddagen tillbringade vi vid poolen. Jan-Anders lärde Felicia och Jonathan att starta snabbare genom att dyka långt i stället för djupt i bassängen. Nu är de riktigt duktiga......
På kvällen åkte vi till Bog-garden och parken sidan om.....Det var lite uppträde, musik, elddansare och lite annat smått och gott. Efter en korv och en "Funniel cake" promenerade vi i parken som låg intil, där fanns fina planteringar, statyer och gångar överallt. Efter samtal hem...då vi hörde att det varit fest i vårt hus, fick vi lite hemlängtan..vill ju inte missa någonting. Men vi är inte oroliga över huset, vi tror att det står kvar i samma skick om inte bättre än innan vi åkte.

Söndag: Inköpsrunda på "Costco", fika på "Panera Bread" och glass på "Cold Stone". Grillning på kvällen med Clas. Jag började packa så smått och räknade väskor och kalsonger . Rotade fram jeans, misstänkte att vi kanske behövde de i Sverige.... kollade vilka som barnen inte växt ifrån....ja, jag med för den delen....

Måndag: Bio, jag åkte med Felicia och Jonathan och såg den nya Disney Pixar filmen Wall-E, den var häftig och rolig. Den handlade om en robot som blev kär i en rymdrobot.....sen somnade jag, men barnen var nöjda.


Vad händer egentligen i Tommarp?

Ringde Fam. Kristoffersson (den äldre) men där var ingen som svarade. Så det fick bli ett samtal till hans mobil.

Enligt honom så var de och några till samlade "hos oss" och hade partaj. Dock ville han inte riktigt avslöja vilka som var där. han nämde Bulten och Katarina och jag tyckte mig höra svärmor i bakgrunden.

Det enda jag fick ur honom var att de startat kylskåpet och han påstod att de målat om huset. 

-Är svart OK ,frågade han!

Röda faran var inregistrerad och hade tydligen även klarat en besiktning så nu är vi åtminstone körandes i Sverige.

Skall bli spännande att komma hem och se vad som hänt, men jag är ganska lugn att det är välansat och rent när vi kommer hem på Lördag!

Så jag vågar mig på att skicka ett stort "TACK" redan nu, och lovar försöka återgälda så småningom!

Fortsätt dra ogräs, så packar jag ner en kall öl (eller två) och åker ner till poolen!

         

Sista helgen...

En vecka kvar här innan vi åker till Sverige för att semester i vårt  hus hemma i Tommarp. Nu har jag och barnen varit här i 13 månader utan att ha varit hemma. Jan-Anders har ju varit hemma titt som tätt den senaste tiden. Vi har haft ganska mycket besök, bra mycket mer än vi trodde och det har varit positivt. Det är  konstigt med två hem, åker vi hem eller bort, sen när vi ska till USA igen, åker vi då hem eller bort?

Nu har vi sista helgen framför oss och ingenting är planerat, det är inte omöjligt att det blir poolen en del och vi hoppas givetvis på bad även hemma i Sverige och då givetvis i havet, det är ju inte så mycket vi varit vid stranden ( endast en långhelg vid Ocracoke).

Jag tänkte också börja packa så smått efter helgen.... Ni "hör" att jag mentalt börjar förbereda mig för Sverige.....
Maten är fixad, vi vet vad vi saknar och vill ha, köttbullarna ligge redan i frysen och väntar och först bästa Söndagsmorgon ska vi äta Norrmans frallor. Nu har jag en hel del på "plus-Sverige-kontot".....så det ska bli skoj att komma hem. Bäst av allt är givetvis att vi kommer att få träffa er, alla vi känner, det drar självklart och ska bli jättekul. Synd att vi inte hinner hälsa på i skolan innan vi åker, det hade Felicia gillat.

Som sagt,  jag bara förbereder mig........


Go-kart

Efter påtryckningar från Christer så måste ju resultatet presenteras. Även om min "ödmjukhet" tycker annat!

Bästa varvtider:

30,440         You know who!
30,448           "        "         "
30,466           "        "         "
30,479           "        "         "
30,490           "        "         "
30,509           "        "         "
30,543          Fredrik (Never ending)  GRATTIS! Fredrik

/J-A H

Mat

Mat är ett ämne som vi ständigt diskuterar, ofta är det i positiva meningar, men ibland blir det bråk. Oftast är det då barnen som klagar på valet av maträtt eller tidpunkten  då vi ska äta.....
Självklart har vi ändrat våra matvanor sedan vi flyttade hit, konstigt vore det annars, vi har hittat nya favoriter i hyllorna. Det tar tid för hyllorna erbjuder massor av varor i långa rader.
Vad är gott?
Vad är nyttigt?
Varför är många frukter och grönsaker så stora och fina?
Varför är onyttig mat, såsom chips och coca-cola så billigt och potatis och mjölk mycket dyrare....min slutsats är att de med gott om pengar är sundare medan de "fattigare" festar loss på de billigare alternativen  fetma som resultat.
Ett bra matval är kött, som är både gott och billigare än i Sverige. Vi grillar ofta, varje vecka och det har vi gjort hela året, oftast hela stora köttbitar som vi sedan skivar upp som en stek, otroligt gott!
Barnen har fått "Macaroni and cheese" som en favorit, finns i 30 olika varianter och fabrikat.
Vi har också hittat några riktigt goda kex som är fantastiskt goda till ost. Glassen är mumsig liksom "pepperoni" som ligger på pizzan.
I dag pratade vi om maten i Sverige, vad vi saknade och vad som var bättre än här. Barnen kom fram till att pizzorna är godare på "Pizzahouse" i Simrishamn.
 Jag kan sakna den färska fisken och räkor. När vi kommer hem till Tommarp ska jag laga falukorv  i ugn med potatismos och kassler med ris.
Lever vi för att äta eller äter vi för att leva????


The American Dream...

Vi har idag fått äran att bli gästbloggare på Hanssons blogg. Det är för första gången som vi "bloggar", ett fenomen som inte fanns för några år sedan. Det är ett utmärkt sätt att hålla kontaken med nära & kära och föra dagbok till minne, då dagarna bara flyger fram, som en amerikansk 100 meters löpare. 

Det är i och för sig inte första gången, då vi har möjligheten att prova på familjen Hanssons gästfrihet. Under alla mina resor till Greensboro, har jag/vi haft äran att "våldgästa" Anna-Lena, Jan-Anders, Felicia och Jonathan, alltid lika välkomna!

Att Anna-Lena & Jan-Anders har blivit amerikaniserade har vi givetvis märkt. Deras tävlingsinstinkt är inte längre svensk. Jan-Anders har redan vunnit i go-carten, som vi skall köra i morgonkväll (resultatlistan kommer i nästa blogg). Anna-Lena har planerat in nästa tennislandskamp, där hon kommer säkerligen att distrahera oss med sin korta tenniskjol. Denna gången, kanske utan "cykelbyxor"!

             
VIP Members in the "club" ......Mustang "the american dream"
               

Nu skall snart vi inte "plåga" dem mer, då vi drar söderut för semester i Florida!

Nu får jag inte skriva mer, då Anna-Lena  säger att ni inte kommer att orka läsa mer.....men till alla som spekulerar i dollar, så kommer den att dyka igen under augusti, då Ulrikas stödköp upphör. Räkna med kurser under 5.80 SEK/$.


/ Fam. Dahlkvist

Vi vann igen....

I kväll var det sista simtävlingen, denna gången vid vår egen pool, det är skönt, då slipper man köra och det blir inte så sent.
 Tävlingen började med att vi släppte iväg mängder av röda ballonger ("teamets" färg). Barnen skulle simma de vanliga sträckorna, "backstroke", "freestyle" och Felicia även "breaststroke". 
Jag skulle för första gången ingå i besättningn och vara volontär. Min uppgift var att vara tidtagare. Man är tre tidtagare på varje bana, tiden som sedan gäller är en genomsnittstid av våra tre tider. Arbetet var lätt och roligt.
 Felicia och Jonathan är vana vid rutinerna på tävlingarna nu, så de klarade sig själva. Jan-Anders kom i halvlek och hejade på.
Adams Farm tog hem segern även denna gången, de är jätteduktiga!
Kvällen avslutades med en tanke till Adam. Att alla stod tysta och omringade poolen med varsitt ljus i handen. "Coach" Jordan och "coach" Hanne stod på varsin trampolin och tände sina ljus och skickade lågan vidare tills alla ljus var tända.

Sverige-USA

Lördags förmiddagen tillbringade vi på tennisbanan. Ulrika, Christer och barnen kom och spelade med oss. Mot slutet av träningen spelade vi vuxna en dubbel. Sverige mot USA, det blev spännande, vi låg i underläge de första seten men tog hem segern till slut. Om det var för min tenniskjol, Jan-Anders nya racket eller Ulrikas felköp av rack vet vi inte men kul var det och vi ser fram emot en ny match nästa vecka......

Efter denna svettiga förmiddag gick vi raka vägen in till poolen och stannade där flera timmar, de grillade hamburgare där, så lunchen var räddad.
 På kvällen körde vi ner till "downtown" och åt på "Natty Greens".

        


Fourth of July



 Amerikas nationaldag firas. Det är fyrverkerierna och paradernas dag, vi missade båda.......
Det var en parad nere i "downtown" på förmiddagen som vi sov bort och fyrverkerierna var redan avverkade på kvällen när vi fick "tummarna loss" för att åka och titta på dem. Men vi hade trevligt ändå,......
Vi hade bjudit hem 3 skånska familjer att fira med oss. Terassen var dekorerad med allt vi kunde hitta av fjärde Juli pynt, såsom flaggor, servetter och girlanger. Barnen sköt små bordraketer och hade självlysande armband. Vi grillade ribs, kött och åt pastasallad, vin och margerita, till kaffet åt vi blåbärspaj och glass, det blev en trevlig kväll.

Vanlig dag igen...

Efter en konstig och annorlunda vecka har nu poolen öppnat igen. Barnen hade "swimteam" som vanligt igen, så vanligt det nu kan bli utan Adam.......efter simningen spelade Felicia tennis. Idag fick hon skäll av Mariana (tennistränaren) som sa att hon hade en "terrible forehand". Felicia blev sur, men kom igen och gjorde bra ifrån sig därefter.
Vi gick in ett par timmar till och badade. Ulrika och barnen kom från hotellet och gjorde oss sällskap. Efter en snabb lunch hemma hos oss visade jag henne en del shoppingställen.
Jonathan köpte sig ett tennisracket, nu är det bara Jan-Anders kvar sen kan vi spela dubbel.
Lugn hemmakväll med ugnspannkaka, promenad och trädgårdsarbete.
Läste om pyromanen som "härjar" i Simrishamn...där händer det saker minsann!!!!!


Blogg torka

Idag tyckte Anna-Lena att hon har haft blogg torka ett tag och bad mig skriva några rader.

Men jag har ju ingen anning vad jag skall skriva, helst inte efter påhoppet förra veckan för att man råka jobba lite längre några dagar.

Lite väl magstarkt när man jobbar och ligger i för att hålla "shopping kassan" flytande.

Kan meddela att inga fler små söta mynt, pincetter, pengar och hårnålar siktats i tvättmaskinen!

Tyvärr har poolen varit stängd några dagar till barnens och mitt förtret. Deras  anledning är att de inte får bada. Medan min oro mer är att det ger tid till annat ev dyrare tidsfördriv. Men än så länge har "kassan inte lidit.

Nyligen lämnade ju stora delar av familjen Kristoffersson för hemresa till Sverige. Denna gång blev det dock inga bullar i frysen, men i gengäld så tömdes ej heller öl kylen (Ingmar du har ju legat av dig)

Och så var det då dags för "jänkarnas" stora dag "Fourth of July" Indenpendence day. Själv vet jag inte om de är så oberoende direkt. Vad skulle de göra om kineserna slutade tillverka "alla" prylar som de så glatt shoppar loss på. Eller om de som levererar all olja stängde kranarna?

Just nu är det ett himla liv angående bensinpriset, 4 Dollar per gallon vilket ungefär motsvarar 6 kr litern.

Nya besökare i form av min tidgare kollega Christer med familj från Ängelholm har dykt upp i Greensboro för lite kombinerat arbete och semester.

Så vi får väl försöka och göra amerikanerna sällskap i deras firande. Då är det dags för parader och senare på kvällen gigantiska fyrverkerier.

Och som sagt, glöm inte kommentera. Det är en del av bränslet till bloggens fortlevnad. Vi har ju koll på antalet besökare (dock inte vem) och några små ord eller tjuvnyp piggar ju alltid upp!

Kent har ju berättat om sin "spik" och den kan ni ju läsa om på Stiby Golfs hemsida. Jag tror ju att det var hon (Sofia) som står sidan om på bilden som satte den, men mot utlovande av fri mjölk så gick hon med på att ge pappa kredit för den, eller?

http://www.stibygolf.se/BizPart.aspx?tabId=91&tci=71

Grattis Kent!

RSS 2.0